Ålderdomens krämpor?

Jo först var det pappa, nu är det min tur med ont i handen. Eller ja, för att vara specifik,  tummen. Att jag har problem med händerna och i synnerhet tummarna är inget nytt förekommande för mig men nu börjar det bli lite tilltagande.
Första gången jag fick ont i handen, så pass att jag sökte läkarvård, var jag i tonåren. När läkaren undersökt mig och nämnt något om operation var jag redan ute ur hans undersökningsrum. Swoosh – vid ordet operation.. No way. Jag gick hellre och hade ont, tyckte jag då, 15 år gammal. Sen har det aldrig blivit av att jag sökt för det igen eftersom mina bekymmer inte varit konstanta utan kommit och gått. Som värst har det varit de dagar när jag haft mycket att göra på jobb med monotona handrörelser men det brukar ju lägga sig efter ett tag. Sen har det inte funnits möjlighet för mig att fixa det heller. I mitt yrke kan man inte direkt gå med handleds stöd och operation är klart uteslutet. Men nu börjar det komma tillbaka. Typiskt. Jag känner hur tummen domnar av, vilket är obehagligt på gränsen till smärtsamt. Och nu har jag inte heller möjlighet att fixa det, med en nyfödd liten bebis hemma. Det får vänta.
Jag har ont i huvudet idag också. För tredje dagen på raken. Kan vara trycket i luften som gör det. Mest sannolikt.

Idag ringde jag familjerätten och fick besked om vad och hur jag ska gå tillväga och har gjort som jag blev tillsagd. Here we go. Det känns oavsett bättre för mig när det sköts via myndigheter, då finns det inte lika mycket utrymme för tjafs.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Ebba skriver:

  Bra att du överlämnar så mycket av trasslet som möjligt till myndigheter, det är det de är till för. Livet är för kort för att lägga ner mer tid än nödvändigt på att tjafsa med människor som bara vill ta ens energi. Du är klok och det kommer ordna sig.

 2. Anna skriver:

  Har följt din blogg i hur länge som helst och lite till.. Och jag vill gärna kunna läsa dom låsta inläggen.. Och kika på bilddagboken.. Fast dom kanske bara dina ”irl” vänner får läsa? Hursomhelst, hoppas allt går bra med din vackra bebis och dina söta grabbar :)
  *gum*

 3. mimmi skriver:

  Bra! Låt familjerätten sköta resten! Huvudvärken beror absolut på det fuktiga, kvava vädret och trycket i luften. Det ligger regn och åska och väntar, som jag hoppa släpper loss snart. Innan mitt huvud sprängs…..

  Vad är det för fel på din hand och tumme? Carpaltunnelsyndrom?

 4. ankan skriver:

  hej ! Nu har jag också ont i en tumme sedan ett tag tillbks jaha då e det ett släktdrag får väl undersöka det då. Ta hand om dej och dina kottar.Love from Dalsjöfors <3<3<3

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.