Lägenheten är HELT klar! 18


Jag känner mig nöjd. Jag är nöjd. Idag blev golven lagda i hallen och köket och därmed kan jag nu sätta punkt för renoveringen. Jag flyttade in i början av februari och parketten blev slipad, samtliga väggar i lägenheten har blivit tapetserade/målade och nu är alla golven bytta. Jag fick nya innerdörrar i hela lägenheten, jag fick uterummet städat och jag fick en ny tvättmaskin/torktumlare.
Vi (kanske inte så mycket jag öht) har börjat röja i trädgården men det är ett tungt projekt som tar tid. Pappa kanske inte direkt insåg hur tungt det skulle vara för honom när han först erbjöd sig att hjälpa till och jag är inte så kapabel att göra mycket (om något alls). De har kört jordfräs i hela trädgården och tagit bort allt gammalt gräs, de har slitit upp tre rötter till de träd/buskar som fanns och hämtat både massa jord och sand till där plattorna ska ligga. Det kommer dröja ytterligare ett bra tag och både pappa och Magnus har varit duktiga och fixat mycket.

Men min lägenhet är fin, faktiskt. Om  man får lov att säga så själv. Här finns ingenting trasigt eller sönder, varken väggar, golv eller möbler. Allt är i toppskick och många möbler är nya. Jag har haft både tur och möjlighet att kunna satsa på mitt hem och det finns inte mycket annat i livet (förutom barnen) som jag gärna lägger ner pengar på. Jag älskar att vara hemma. Jag gör faktiskt det. Jag är hellre hemma och bjuder gärna hit gäster än att gå och besöka andra. Jag trodde inte för ett år sedan att jag skulle sitta i en fin marklägenhet med så fint här hemma. Allting passar liksom in. De vita väggarna med mina älskade väggord och vita möbler med korgar i hallen.
Min ljuslila fondvägg med ram passar in i vardagsrummet med de lila gardinerna, lila fönsterbelysning, lila mattan och lila kuddar i den mörkgrå soffan och svarta möbler.
Köket går i trä med ekluckor och matchande köksmöblemang och en matchande hylla med kokböcker och téer i alla olika smaker och numera ett matchande golv. De lila runda tabletterna i både hall, kök och vardagsrum som liksom smälter in i lägenhetens färger. Överallt har jag levande ljus och mysig belysning. Här är verkligen fint och ombonat och mysigt. Och nu har ju uterummet fått en make-over också med nya möbler. Kan det bli bättre än såhär? Jag har smådetaljer kvar till uterummet och trädgården kvar. Sen är allt perfekt och jag önskar ingenting annat. Inget. Det har blivit så mycket bättre än vad jag hade kunnat drömma om.

Jag trivs!
Ungarna trivs!
… och det är väl huvudsaken!

 

Var fan blev alla engagerade läsare av? Kommentarerna sinar – om ni vill att jag ska blogga mer så får ni fan inspirera mig att skriva också.


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 tankar om “Lägenheten är HELT klar!