Little Herkules

Laaiti sov dåligt i natt. Runt ett tiden kom han in till mig och vred och vände på sig hur länge som helst, varvat med det där ynkiga kom-och-hjälp-mig gnäll som bara barn kan. Han fann ingen ro såvida han inte kramade om mig hårt så pass att jag knappt kunde andas. Hans små ben var överallt men landade någonstans under min haka ett tag. När jag sen trodde att han somnat in och gled ur hans famn vaknade han till och gnydde ett ”maaaamma” och kröp tätt intill igen, tog mina armar och la dem omkring sig som om det vore ett livbälte. Jag vet fortfarande inte om det var mysigt och sött eller riktigt jobbigt.

De sov lagom länge i morse och när Phini vaknade dröjde det inte länge förrän han gjorde armhävningar i min säng. Ända sedan han gjorde 8-minute-abs med mig har han fått en sån grej om att träna. HAN ÄR FYRA! Men han kör hårt med sina armhävningar och ska visa sin styrka och buffa upp sig som en tupp. Det är en syn för världen när han lyfter den tvåsitsiga soffan i vardagsrummet till ett förtjust ”titta på mig mamma, så stark jag är!”
Men det vore inget nytt, om min son blir ett mini-muskelknippe. Ni har väl sett ”lilla Herkules”? Där har ni en vältränad pojke..

 

Och nu när Phini har bestämt sig för att han ska ha långt hår (!) så undrar jag, om man lägger ihop det och om han skulle fortsatt träna… kommer min son se ut sådär om några år?

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Ellen skriver:

  Jag såg den dokumentären till fullo o tycker bara det är hemskt synd om gossen, barn ska leka i träningssyfte, sparka boll, hoppa rep osvosv men inte bändas och böjas i för att ge dem långa muskulaturer och en vitaminkost med piller och protindrinkar i ett i samband med ett hååårt träningsschema dagligen. Tror (om jag inte minns fel) att när grabben var 11 så ville han inte alls mer… Blir mest frustrerad när man lägger över sina drömmar att synas på det viset på ett barn… *bash*
  Grattis dock till dina 4 kilon och visst är det bra/kul att barnen är intresserade och nyfikna på träning. *clap*

 2. Emma skriver:

  Hoppas INTE…

  Har ni tre tid med mig i nästa vecka?
  Jag är fri ons-lör och tänkte att kanske vill ni köra båge hemma hos mina föräldrar då (det är glidare som står där, inte sporthojar, så det är lite lättare att ha en pojke fram då)

  Skickar sms om jag vågar ;)

 3. Anna skriver:

  Jag håller med Ellen.. Den killen va det synd om. sjuka föräldrar skulle jag vilja säga… Men kul att din son gillar att träna. :)

 4. MittLivSomJag skriver:

  Uh nej hemska tid.. inte skall han bli sån *rysa* Men att hålla sig i form är ju toppen! Kanske sätta pojkarna i lite Hata Hata träning? :D Finns för mindre barn ju!

 5. Ninna skriver:

  usch nä det får vi ju inte hoppas att han kommer göra, den dokumentären var helt sjuk, förstår inte mig på såndana föräldrar faktiskt.

  Men skoj att din 4 åring är intresserad, är det nu för du har börjat träna lite också kanske??

 6. Sarah skriver:

  Så fruktansvärt!! Hur kan man göra så mot sitt barn?
  Tack o lov är jag ganska säker på att du aldrig skulle tillåta Phini att bli ett sånt muskelpaket.

  Det med Laiiti, är nog en blandning av allt skulle jag tro? För visst är det mysigt, samtidigt som är skitjobbigt att få en fot i bröstet(huvudet, magen osv) Samtidigt som man bannar för sin dåliga sömn är det ju samtidigt så himla mysigt att man inte skulle vilja vara utan det. Vi samsover här hemma så jag vet hur det är *devil*

 7. Maria Malmgren skriver:

  håller med Anna.. och många andra som har kommenterat.. lillkillen får juh inte vara barn.. detser ut som hans kropp har åldrats i förtid..;(

 8. Maria Malmgren skriver:

  joo grattis igen till dina MINUS 4 kilon..;)vill du ha några av mig?

 9. Tale skriver:

  Yeah right! As you would do that to your kid. I don’t believe that for a second!

 10. Therese Anerland skriver:

  Tycker att pojkar ska få vara pojkar och inte bli tvingade till att träna och träna och återigen träna.

 11. Jessica skriver:

  Usch ja, det är nog så gulligt med barn som är gosiga och vill ha en nära. Men när det gosiga blir till ett tvång för att dem skall sova så kan jag gissa mig till att det inte alltid är så mysigt

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com