Lugna puckar

Jag får, enl egen uppfattning, konstiga reaktioner på hur jag och Magnus har det. När folk frågar mig hur ofta vi brukar träffas, om vi planerar att flytta ihop och allmänna frågor om framtiden.

När folk frågar hur ofta vi träffas och jag svarar ”lite då och då”. Ibland nån timme i veckan när/om det passar, ibland på helgerna men inte varje helg. Reaktionerna jag oftast får är ”oj, så lite?! Varför då?!” – som om något måste vara fel.
Personligen tycker väl såklart inte jag att det är fel på något vis alls. Vi bor i samma by och KAN träffas betydligt oftare. Men jag trivs såhär och detta verkar funka för oss. Jag älskar Magnus väldigt mycket men jag älskar också att få vara ifred. Man har fullt upp som ensam förälder och det är sällan man faktiskt får vara helt själv.
Magnus jobbar heltid och har en dotter boende hos sig så han har sina rutiner och jag har mina. Och detta funkar för oss.

Jag har inga planer på att bli sambo överhuvudtaget. Inte de närmsta 10-15 åren i alla fall. Jag trivs att bo själv, komma och gå som jag vill utan att behöva berätta det för nån. Att slippa bli vardagssur över strumpor på golvet och diskmaskinen som inte tömts. Det räcker med kidsen.
Och apropå barn – jag har tre. Han har en. DET räcker MER ÄN VÄL. Jag ska inte ha fler barn.

Jag har lärt mig av mina läxor. Och jag har vuxit så pass mycket som människa att kunna förstå att jag klarar mig själv och MÅSTE inte skynda fram. Jag vill verkligen ta det väldigt lugnt. Och jag trivs med snigeltakten. Jag tycker att det är sunt oavsett om folk tycker det är konstigt att vi ses så pass ”sällan”.

Det betyder inte att jag inte älskar honom, för det GÖR jag. Väldigt mycket. Han är perfekt för mig. Just därför tar jag det lugnt så att inget förhastat görs eller sägs.

Jag har ju resten av livet på mig.

Men visst är det jävligt lustigt. När man skyndar så reagerar folk på det och det är fel.
När man sen tar det jävligt lugnt så reagerar folk på det och undrar vad som är fel.

Man kan inte alltid glädja andra så jag ska arbeta på att glädja mig själv.

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Ulrika skriver:

  Att folk alltid ska ha en massa åsikter om andras liv :/

 2. Malin skriver:

  Du ska göra det som passar för dig!
  Låt ingen säga hur du ska leva ditt liv,
  För det är ditt och ingen annans!

 3. Filippa skriver:

  Helt rätt att ni gör det som passar dig/er bäst! Och skit i vad andra tycker!! :yes:

 4. Jessica skriver:

  Vad skönt att ni båda uppskattar det. Minns ett inlägg i början när ni träffades att du gärna blivit sambos direkt och fått träffa honom hela tiden.

 5. Madde skriver:

  Klok kvinna!
  Jag och Samuel träffades, blev ihop, flyttade ihop och allt detta händer på några veckor. Vem vet, det kan vara rätt, men även fel.. Så länge man trivs med läger ser jag inget problem. Träffas hela tiden eller sällan, det är bara oss det rör, samma gäller dig och Magnus. Folk ska väl skita i om ni sitter ihop eller om ni aldrig ses.
  <3
  Kram

 6. nalle333 skriver:

  Jag behöver inte ens säga (skriva) att du är klok och att du har fullkomligt rätt i det du skriver.
  Det är ju Ert liv och ingen annans!

  En sak är då säker; den lycka (ets etc ;)) som du (NI!) upplever med Magnus – den är du värd och tio gånger mer! <3

 7. TezzeliTezz skriver:

  Känner igen det där. Vi får höra samma sak =/ varför måste något tvunget vara fel?

 8. Webbdesign skriver:

  Du har helt rätt i det du skriver. :yes:

 9. mimmi skriver:

  Man skall göra det som känns bäst för en själv och skita ett gott stycke i vad folk tycker och tänker. Folk har en förmåga att tycka så himla mycket om saker de inte har med att göra! Kram

 10. Andie skriver:

  Det är ju ditt kärleksliv och du gör hur du vill tillsammans med din partner. Jag är bara lycklig för din skull att du har hittat någon som är vettig och omtänksam.

 11. Millan skriver:

  Jag tycker du/ni verkar ha det skitbra o mysigt när ni träffas. Och varför ska ni träffas oftare, bara för att nån annan tycker det? Det är ju ERAN relation, och där bestämmer NI!

  Det låter som du kommit långt med dig själv, vad gäller mognad och eftertanke. Bra! Men så har du ju hållt på ett bra tag också. Men det är väl skönt att känna att det ger nåt, äntligen? Du gör (och har gjort) ett skitbra jobb, både med dig själv och med kidsen!

  Sträck på dig, kvinna! Och fortsätt gå rakryggad!

  Lycka till!
  Kram från Balkong-Millan

 12. Tessa skriver:

  Kan bara enl. mig säga att ni verkligen har ett SUNT förhållande, allt har sin tid… i morgon kanske ni vill bo tsm men inte idag :) det är ett SÅNT förhållande jag vill ha, jag vill ha lite fredagsmys med någon ibland och ibland bara med ungarna och ibland bara själv. Låt kärleen GRO och låt det som ska hända hända :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com