M – Mannen utan ryggrad

Jag glömde ju påsen med Alla Hjärtans Dag presenterna på jobb igår. Kom på det när jag var på väg till bussen men bestämde att det fick bli en liten utflykt istället.
Så idag tog jag med mina söner till jobb för att hämta den och samtidigt påminna dem och vad det egentligen är mamma gör på dagarna och vart våra pengar kommer från. Mammas jobb. Så lär man sina barn värdet av arbetsmoral.

När vi sen stod och väntade på bussen såg jag ett välbekant ansikte närma sig. Samma ansiktsuttryck som jag känner så väl igen. Den där “Akta-dig-jag-är-jätte-dö-farlig” – minen, som man faktiskt inte skräms mycket utav. För jag vet ju vilken mes han är. Och han  bekräftade det idag.
Han såg mig. Han såg barnen. Han gick oss rakt förbi och låtsades inte känna oss. Och det är ganska ironiskt egentligen.
Där stod jag. Hans lagenliga
hustru med hans enda barn i magen. Hans dotters hjärtslag som slår i min kropp och hon rör sig vilt och aktivt och gör hela sin existens till känna. Men det vet ju inte han för han har valt bort sin dotter. Och det var tydligen så lätt för honom att ignorera mig. Och ignorera de två pojkarna som han sagt sig älska. Inte en blick, inte en suck. Han bara gick rakt förbi. Rädd som han är för en eventuell konfrontation.

Och jag är tacksam att barnen inte såg att det var HAN. Det hade inneburit så många frågor, så många förklaringar och förmodligen hade det blivit pinsamt för M om min son hade kallat på honom. Vilken situation – hade han hälsat tillbaka på fyraåringen? Förmodligen inte. Det har han inte ryggrad till. Han hade gjort det fulaste och ignorerat barnet med. för det är så han gör. Med sin svans mellan benen och blicken riktad någon annanstans för att han inte är MAN nog, för att han inte har STAKE nog.

Men jag stod kvar. Stolt, med mina två söner på varsin sida om mig och min dotter i magen som gör kullerbyttor i min mage. Dottern som han gick rakt förbi idag och inte låtsades om..

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. patruska skriver:

  ja, du vet

 2. malin skriver:

  Åh så tragiskt. Och jösses vad många sådana män det finns där ute… Suck! *bash*

 3. Teres skriver:

  *bash*

 4. Kicki skriver:

  Helt sanslöst * *huh*

 5. Mimmi skriver:

  Sånt svider även om man helst inte vill erkänna det. Det kommer det alltid att göra! Fördelen med det som hände är att du än en gång fick konstaterat att han är en skithög och du kan vara glad att du kom ifrån honom medans tid var. Nu när han visade sig vara allt annat än den man du förälskade dig i, menar jag. Trots det stora sveket och all hjärtesorg och elände han lämnade dig i, finns det ändå en sak han lämnade efter sig. Den dyrbaraste saken av alla. Nämligen Kaeli! Hans förlust som väljer bort, din vinst som får glädjas åt ännu ett barn!

  Sen kan han ju se hur farlig ut som helst, ha ha….. man vill nästan skratta åt honom, ha ha…. han hör hemma i sandlådan, he he

 6. Hanna @ jasas.se skriver:

  Vet du vad Maddi? Han är nog den största loosern jag någonsin läst om! Blir fan upprörd.

 7. dizzy skriver:

  usch vilken känsla,,, gud vilken knast till gubbe *george* ,,,, klart du e stolt över din prestiation,,, you go girl,, tänker på…

 8. Peter skriver:

  Tråkigt och ledsamt, men inte ovanligt…för tyvärr är det många som inte har mod nog att rakryggade färdas genom livet.

  Inte helt lätt att se måhända, men den stora förloraren är mannen utan ryggrad, och som just på grund av saknaden av densamma gör allt för att visa upp en ”akta-dig-jag-är-jätte-dö-farlig-fasad”.

  Fortsätt att vara stolt…det har du många anledningar att vara!

  Varma hälsningar
  Peter

 9. Jag blir så arg..
  När jag läser det du skriver vill jag springa fram till ynkryggen och sparka på honom. Fy så vidrig man, om han ens kan kallas man.

  Ni klarar er bättre utan honom, ni förtjänar så mycket mer!

Lämna en kommentar!