Magnus är HCg-positiv!!!

Hemlighetsfulla hintar!
Så många hintar jag slängt ut på sistone. Förvisso – de flesta ganska långsökta. Men den mest uppmärksamma kan ha listat ut. Några gjorde. 
I vår lilla hemlighetsfulla bubbla som vi av olika anledningar valt att mest hålla för oss själva har vi efterhand släppt in en skara som uppmärksammat av olika anledningar. 
Men jag antar att det är dags nu. Det böjar redan bli svårt att dölja. 

HCg
På kvällen den 17:e april kissade jag på en sticka. Graviditetstest såklart, mest för att bevisa för Magnus att han har fel för han sa hela tiden att jag var gravid. Jag kissade – det blev ett streck och jag sa till Magnus att det inte var något. Sen skulle jag kasta den men Magnus tog det. Han skulle vara lustig och sa ”Nu ska jag producera HCg!” sen kissade HAN på stickan. Jag skrattade men en stund senare så såg vi TVÅ streck! Jag blev mest orolig att Magnus var sjuk, för när män kissar positivt på graviditetstest så brukar det innebära att de har cancer. Det var seriöst min första tanke! 
Morgonen därpå tog jag uteslutande tester. En sticka och ett digitalt. Båda visade positivt. 


Så var det med det. Sen ringde telefonen och jag var tvungen att susa till skolan och se efter Laaiti. Så testerna låg framme hemma så barnen såg dem när de kom hem. De flesta barnen blev glada, förutom Phini. Han började lipa! Han ville inte ha fler syskon! Han grät högt och tydligt och jag visste inte vad jag skulle säga riktigt. Plötsligt förbyttes hans gråt mot asgarv sen satt han där och skratta så han kikna och jag var förvirrad. Jag förstår verkligen ingenting. Är ungen schizofren?!

– Vad skrattar du för?! undrade jag.
– Jag kom precis på hur bebisen kom dit! Jag vet vad ni har gjort igen!!! svarade han.
 

Han är ändå 12, snart 13. Den barnsliga reaktionen var jag inte beredd på men tacksam att han inte var ledsen längre. 

Diabetes
Bara några dagar senare fick jag ett sjuhelvetes blodsockerfall. Kände igen symptomen direkt. Så jag bestämde mig för att hålla koll på mina värden och märkte ganska omgående hur det svängde radikalt. Uppemot 10,11 och dalar ner till 2,3. Jag försökte ringa min MVC men fick inte tag i någon så jag ringde direkt till spec-MVC där jag gått med alla mina graviditeter av olika anledningar. Jag tänkte rådfråga. Så jag fick tid direkt till bm, telefonnummer till diabetesläkare. Sen skrevs jag in direkt och fick mitt graviditetsschema med alla extra kontroller. Eftersom mitt socker reagerar såhär, så tidigt (redan runt vecka 4-5) så är läkarna lite förbryllade. Graviditetsdiabetes brukar inte visa sig förrän mitten/slutet av graviditeten. Och svårast såklart är diabetesen i slutet av graviditet. Men inte i mitt fall – här är det PANG BOM!  Så de blev osäkra på huruvida det är en Graviditetsdiabetes eller typ 2. Men det får kontroller några månader efter förlossning avgöra, tills dess behandlar de mig som Graviditetsdiabetes. Igen. En läkare sa till mig att jag utan tvekan kommer få en typ 2 diabetes i framtiden. Det är nästan oundvikligt med tanke på heriditet, gastric bypass och nu 2 Graviditetsdiabetes. Läkarna ville sätta in insulin för veckor sen men jag ville prova själv. Med Keeron fick jag insulin i slutet av grav. Men nu kan jag inte undvika det längre (vecka 12 nu) så läkaren skrev ut insulin.. 
Så är det. 

Hintarna


När ”bebisen” var stor som ett sesamfrö la jag ut bilden på sesamfrö. Ja jag vet – VÄLDIGT långsökt. Sen cravings på ostbågar och då fick jag faktiskt mail från en tjej som undrade om jag är gravid! Med allt snack om mitt blodsocker trodde jag faktiskt att folk skulle fatta – de som följt mig och känner till. Någon enstaka gissade rätt men jag sa inget. Jag skrev ett inlägg att jag slutar med mina mediciner. Det borde någon ha fattat? 
Nedräkningen till julafton, ja nån har väl funderat på det. Alltså, om jag hade fått planera en graviditet så hade jag INTE gjort det till decembermånad överhuvudtaget. Då har vi redan 2 födelsedagar och en dyr julafton. Men ödet ville annorlunda och satte ett BF (beräknad förlossning) på självaste JULAFTON! Enl sista mens, dvs. Jag önskar att UL ger oss ett annat datum. 
Men än mer långsökt var väl hinten med bilden på säkerhetsnålarna. Där representerar nålarna vår familj med en liten inuti en annan. Men det verkade inte vara någon som analyserade det, haha! 

Kommentarer och Reaktioner
Och när man redan har en barnaskara som i de flestas ögon är stor så är det inte lika många förtjusta reaktioner. Vid första och andra graviditeten blir folk omkring alldeles lyckliga å ens vägnar och gratulerar. Man har många som delar glädjen med en. Men efter tredje, fjärde och nu femte så får man istället frågan ”det räcker väl nu?!” – och jag blir SÅ provocerad. Så provocerad att en del av mig vill skaffa 5 till BARA FÖR ATT DEN SA SÅ! Onödig kommentar. Räcker? För vem? Oss som tar hand om dem eller andra som tittar på? 

Kommentarer som ”var det så genomtänkt” och att jag borde ”hålla ihop benen” spyr jag på. Det är så fruktansvärt respektlöst

Eftersom vi berättar att vi väntar barn/är gravid så innebär det att ja, vi tänker behålla barnet. Annars hade vi väl inte berättat nått? Och om vi då berättat vi ska ha barn, så innebär det med största sannolikhet att vi VILL HA det barnet så då känns väl såna kommentarer ganska onödiga och överflödiga. Men oroa sig inte – ni slipper betala. Ni slipper långa och sena nätter. Alla blöjbyten och vällingflaskor och allt däremellan slipper ni – vi fixar det själva. Och eftersom vi berättar vi ska ha barn och därmed VILL ha vårt barn så hade det räckt med ett grattis? Och eftersom vi berättar det för er så vill vi dela med oss av vår glädje – känn dig hedrad istället för att kritisera vårt val, vårt liv? 

Jag blev själv förvånad över hur jävla ledsen och besviken jag blev när någon närstående oss hade onödiga kommentarer att ge – jag brukar i regel ge högaktningsfullt fan i andra människors åsikter om mig, mitt liv & mina val. Men jag antar att det var en blandning av hormoner och det faktum att det var en närstående (släkting) som jag respekterade som la onödiga kommentarer när vi valde att berätta för dem. Människan förlorade en del av min respekt på plats där. 

Det förvånar mig att många av mina vänner är mer lyckliga för/med oss än några av våra egna släktingar. Det hade varit förbannat mysigt om barnets släktingar hade brytt sig mer.. Men man kan inte få allt här i livet. Vi klarar oss! 

Magnus pappa hade syrliga kommentarer. Magnus mamma sa grattis en vecka senare när Magnus ringde och drog upp saken. Min pappa har än idag inte sagt grattis eller ens nämnt något om graviditeten. Den enda där som tycks lycklig är min mamma som längtar till sitt nya barnbarn att pussas med. Magnus ringde sin syster först av alla för att ladda positiv energi haha. Han visste hon skulle ha en positiv reaktion och det hade hon! Det gjorde mig/oss väldigt glada! 

Transport
Nu är vårt enda problem bilen. Vi köpte en 7-sits Chevrolet Transsport för att alla skulle få plats och jag älskar denna bilen. Och jag vill inte ha nån buss! Haha. Men det är så sällan vi åker nånstans ALLIHOP så det kanske inte ens behövs. Jag tänker lite så, att folk kan hälsa på oss istället om de vill träffas! 

Dåså!
Nu var det offentligt då förmodar jag. Jag övervägde ett tag att inte berätta något alls för någon eftersom jag blev så nedslagen av vissa kommentarer. Men nu är jag över det. Jag tänker inte låta någon  annan få ner mig. 

Lämna gärna kommentar men..
Om ni har några tråkiga kommentarer så håll hellre käften. Det är inte så att jag inte välkomnar andra åsikter än min egen eller inte tillåter människors frihet att yttra sig. Men det är så jävla onödigt och jag har inte bett om någons jävla åsikt. Just sayin.  Ja jag vet jag låter fientlig men när man möter tillräckligt med kritik så blir man lite defensiv. Vilket är tragiakt i detta fallet. Det är VI som ska ha barnet – andra människor har inte rätt till nån jävla åsikt om mitt liv.

Summering: Vi ska ha en bebis till jul! 

Och vem vet, nu när vi är igång kanske vi lika bra kan sikta på familjen annorlunda och fortsätta med ett gäng ungar till? Och ja, ni slipper ta hand om de också. Ni slipper till och med ge dem presenter och julklappar! How about that! 

Du gillar kanske också...

37 svar

 1. Linda skriver:

  Ett stort GRATTIS till er.❤

 2. Anna skriver:

  Grattis som fan till hela familjen. Tycker det är riktigt trist och onödigt av folk att lägga sig i hur andra lever sitt liv, speciellt när det gäller antal barn man vill ha eller inte ha!! Super grattis igen!!

 3. Helena skriver:

  Grattis! :female: :male:

 4. Eva skriver:

  Så roligt med en liten till! Ett stort grattis till hela familjen!

 5. Sandra skriver:

  Haha! Grattis som fan!! Kul ju :-))
  Blev väldigt misstänksam när du lagt upp nedräkning till jul, inte fasen är hon så tokig i julen tänkte jag då :rotfl:
  Funderade också över bilen men det är världsliga ting som löser sig, skit i negativa kommentarer, ni vet bäst och barn/kärlek kan man aldrig ha för mycket av!

 6. Caroline skriver:

  Stort grattis till nya bebisen?
  Så härligt med barn. Jag har eira vilket jag tackar min lyckliga stjärna över tyvärr kan jag inte få fler. Hade jag kunnat så hade det blivit 5 till haha ? enengång stort grattis ??☺

 7. Patruska skriver:

  Gamla nyheter och jag har redan gratulerat :chic: 8-)

 8. Patruska skriver:

  :drool: skulle det vara

 9. Patruska skriver:

  Amen vaaaafan :inlove:

 10. Patruska skriver:

  Så :yes:

 11. Suss skriver:

  Ähhhh det fattade jag väl!
  Nu får ni köpa en buss eller en takbox !?

  Stort grattis och lycka till! ?

 12. Nattie skriver:

  stort grattis till er ?❤

 13. Nailsbytamagal skriver:

  Officiellt grattis här med då ? Men jag visste ju redan! Ska bli sköt att slippa hindra sig själv från att skriva ”men va faaaan fatta!!!” På alla hintar ?

 14. Först vart fan var samtalet denna gången ?? Jag har ju fått samtal typ vecka 1 i de andra graviditeterna !! Hihi men jag Älskar dig ( & Magnus ) och ALLA era kids och kommande kids ! Jag anade med bilden ostbågarna och med nedräkningen . Men tänkte Madde har inte ringt så då är det ingen bebis ;) men GRATTIS från hela MIN Familj :worship: :heart: :heart: :heart:

 15. Jeanette skriver:

  Jättegrattis! !!! :heart:

 16. Sara skriver:

  Grattis till bebis, så underbart med en liten till att älska :)

 17. Jeanette skriver:

  Grattis till er alla så jävla roligt :)
  Vad trist att folk ska lägga sig i hur andra ska leva. Men absolut fler ungar och sök till programmet familjen annorlunda hade suttit spikad framför tvn för att se er och era gulliga barn. (Stalkermoment där ja sorry) men är nog inte ensam :) förhoppningsvis.
  Nu ser man ju framemot jul ;) :heart:

 18. Ann-Christin Ekensteen skriver:

  Ja du vet att jag är ju jätteglad det ska bli så mysigt med ett litet barnbarn till.

 19. Sarah skriver:

  Och jag som är amningströg har inte fattat ngt alls. Världens största grattis❤️❤️

 20. Jeanette skriver:

  Grattis :-D

 21. Caroline skriver:

  Grattis!?

 22. theoneandeonly skriver:

  Grattis ?

 23. Mrs Andie skriver:

  GRATTIS!
  Jag är genuint glad för er! Gud va kul med en till bebis!
  Massor av kramar till alla familjemedlemmar, stora som små. :heart: :rose: :rainbow: :clover:

 24. Jessica skriver:

  Fattade ingenting. Grattis!

 25. Charlotte skriver:

  Men GRATTIS, vad kul! Tänkte faktiskt på det med nedräkningen till Julafton men tänkte också att det var skumt med ytterligare ett barn i december då jag hade för mig att du ”klagat” på en dyr månad förut :-)
  Hur som helst, jättegrattis och jag förstår precis Laitis reaktion (inte gråten då) men jag får samma typ av skum tanke när ngn jag känner berättar att de ska ha barn, jag liksom ”ser dem framför mig”, haha!

  Häls
  33år-och-fortfarande-humor-som-ett-barn

 26. Frida skriver:

  Stort grattis!

 27. Kicki skriver:

  Grattis! Började misstänka när jag såg det svängande blodsockret ???

 28. Malin skriver:

  Yey!!!! Fan vad kul GRATTIS ??

 29. Therese skriver:

  ❤Grattis till er ?.
  Misstänkte att du var gravid när du slutade med alla medicinerna, blev ännu mer säker vid blodsockret ?.
  Finns 9 sitsiga bilar som inte är bussar ?.

 30. Malin skriver:

  GRATTIS!
  De är bara avundsjuka!
  Njut varenda minut!

 31. Veronica skriver:

  Grattis!! :heart:

 32. Emmily skriver:

  Jag visste det! Direkt när jag såg nedräkningsbilden och det stod julafton så tänkte att ja nu jäklar, blir det en bebis till jul! Kul för er och stort GRATTIS!

 33. Anne skriver:

  Vet du vad?
  Det är inte någon som gratulerat mig för att jag ska bli moster…
  …förutom jag själv som gjort det ca tjugo gånger om dagen sedan jag fick veta!
  Jag har egotripparnas egotripp!
  ÄLSKAR ER ALLIHOPA SÅ MYCKET SÅ DET GÖR ONT ATT ANDAS IBLAND !!!
  Btw…gäst stugan är färdig, med nyinköpt bäddsoffa. Behöver låna tält och luftmadrasser av någon och sedan röstar jag för att ni och min dotter med hela hennes stora familj, kommer hit och campar så snart det finns tid!
  Vi har ju många födelsedagar att fira!
  Och angående vad du skrev om att vi inte måste köpa presenter och julklappar –
  JO! Från och med 1 januari 2017 så ska den här systern/svägerskan/mostern inte missa en enda födelsedag till! Och nya bebisen tycker jag ska komma den 19 December. Så det så!

 34. Anne skriver:

  Gäststuga UTAN särskrivning naturligtvis!

 35. Tess skriver:

  ?Grattis ?många gånger om då jag är en mycket långsamt tänkande människa som inte fattar allt så super snabbt?
  Om ni nu väljer 1 barn till eller 10 barn så borde det inte spela någon roll för omvärlden. Så länge barnen mår bra och får den kärlek/omvårdnad/stöd som en familj likaså föräldrar kan ge småspelares det ingen roll hur många man har.?

  Det där med bil/mini van/buss får ni nog kolla upp senare. Som du skriver åker ju inte alla kids samtidigt med er så vidare ni inte skall på semester. Små problem är till för att lösas och det gör ni nog. ?

 36. Marie skriver:

  Haha älskar Phinis reaktion! Stort grattis!

 37. M skriver:

  GRATTIS!!!! ????

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com