ante omnis mea familia

Magnus är HCg-positiv!!!

Hemlighetsfulla hintar!
Så många hintar jag slängt ut på sistone. Förvisso – de flesta ganska långsökta. Men den mest uppmärksamma kan ha listat ut. Några gjorde. 
I vår lilla hemlighetsfulla bubbla som vi av olika anledningar valt att mest hålla för oss själva har vi efterhand släppt in en skara som uppmärksammat av olika anledningar. 
Men jag antar att det är dags nu. Det böjar redan bli svårt att dölja. 

HCg
På kvällen den 17:e april kissade jag på en sticka. Graviditetstest såklart, mest för att bevisa för Magnus att han har fel för han sa hela tiden att jag var gravid. Jag kissade – det blev ett streck och jag sa till Magnus att det inte var något. Sen skulle jag kasta den men Magnus tog det. Han skulle vara lustig och sa ”Nu ska jag producera HCg!” sen kissade HAN på stickan. Jag skrattade men en stund senare så såg vi TVÅ streck! Jag blev mest orolig att Magnus var sjuk, för när män kissar positivt på graviditetstest så brukar det innebära att de har cancer. Det var seriöst min första tanke! 
Morgonen därpå tog jag uteslutande tester. En sticka och ett digitalt. Båda visade positivt. 


Så var det med det. Sen ringde telefonen och jag var tvungen att susa till skolan och se efter Laaiti. Så testerna låg framme hemma så barnen såg dem när de kom hem. De flesta barnen blev glada, förutom Phini. Han började lipa! Han ville inte ha fler syskon! Han grät högt och tydligt och jag visste inte vad jag skulle säga riktigt. Plötsligt förbyttes hans gråt mot asgarv sen satt han där och skratta så han kikna och jag var förvirrad. Jag förstår verkligen ingenting. Är ungen schizofren?!

– Vad skrattar du för?! undrade jag.
– Jag kom precis på hur bebisen kom dit! Jag vet vad ni har gjort igen!!! svarade han.
 

Han är ändå 12, snart 13. Den barnsliga reaktionen var jag inte beredd på men tacksam att han inte var ledsen längre. 

Diabetes
Bara några dagar senare fick jag ett sjuhelvetes blodsockerfall. Kände igen symptomen direkt. Så jag bestämde mig för att hålla koll på mina värden och märkte ganska omgående hur det svängde radikalt. Uppemot 10,11 och dalar ner till 2,3. Jag försökte ringa min MVC men fick inte tag i någon så jag ringde direkt till spec-MVC där jag gått med alla mina graviditeter av olika anledningar. Jag tänkte rådfråga. Så jag fick tid direkt till bm, telefonnummer till diabetesläkare. Sen skrevs jag in direkt och fick mitt graviditetsschema med alla extra kontroller. Eftersom mitt socker reagerar såhär, så tidigt (redan runt vecka 4-5) så är läkarna lite förbryllade. Graviditetsdiabetes brukar inte visa sig förrän mitten/slutet av graviditeten. Och svårast såklart är diabetesen i slutet av graviditet. Men inte i mitt fall – här är det PANG BOM!  Så de blev osäkra på huruvida det är en Graviditetsdiabetes eller typ 2. Men det får kontroller några månader efter förlossning avgöra, tills dess behandlar de mig som Graviditetsdiabetes. Igen. En läkare sa till mig att jag utan tvekan kommer få en typ 2 diabetes i framtiden. Det är nästan oundvikligt med tanke på heriditet, gastric bypass och nu 2 Graviditetsdiabetes. Läkarna ville sätta in insulin för veckor sen men jag ville prova själv. Med Keeron fick jag insulin i slutet av grav. Men nu kan jag inte undvika det längre (vecka 12 nu) så läkaren skrev ut insulin.. 
Så är det. 

Hintarna


När ”bebisen” var stor som ett sesamfrö la jag ut bilden på sesamfrö. Ja jag vet – VÄLDIGT långsökt. Sen cravings på ostbågar och då fick jag faktiskt mail från en tjej som undrade om jag är gravid! Med allt snack om mitt blodsocker trodde jag faktiskt att folk skulle fatta – de som följt mig och känner till. Någon enstaka gissade rätt men jag sa inget. Jag skrev ett inlägg att jag slutar med mina mediciner. Det borde någon ha fattat? 
Nedräkningen till julafton, ja nån har väl funderat på det. Alltså, om jag hade fått planera en graviditet så hade jag INTE gjort det till decembermånad överhuvudtaget. Då har vi redan 2 födelsedagar och en dyr julafton. Men ödet ville annorlunda och satte ett BF (beräknad förlossning) på självaste JULAFTON! Enl sista mens, dvs. Jag önskar att UL ger oss ett annat datum. 
Men än mer långsökt var väl hinten med bilden på säkerhetsnålarna. Där representerar nålarna vår familj med en liten inuti en annan. Men det verkade inte vara någon som analyserade det, haha! 

Kommentarer och Reaktioner
Och när man redan har en barnaskara som i de flestas ögon är stor så är det inte lika många förtjusta reaktioner. Vid första och andra graviditeten blir folk omkring alldeles lyckliga å ens vägnar och gratulerar. Man har många som delar glädjen med en. Men efter tredje, fjärde och nu femte så får man istället frågan ”det räcker väl nu?!” – och jag blir SÅ provocerad. Så provocerad att en del av mig vill skaffa 5 till BARA FÖR ATT DEN SA SÅ! Onödig kommentar. Räcker? För vem? Oss som tar hand om dem eller andra som tittar på? 

Kommentarer som ”var det så genomtänkt” och att jag borde ”hålla ihop benen” spyr jag på. Det är så fruktansvärt respektlöst

Eftersom vi berättar att vi väntar barn/är gravid så innebär det att ja, vi tänker behålla barnet. Annars hade vi väl inte berättat nått? Och om vi då berättat vi ska ha barn, så innebär det med största sannolikhet att vi VILL HA det barnet så då känns väl såna kommentarer ganska onödiga och överflödiga. Men oroa sig inte – ni slipper betala. Ni slipper långa och sena nätter. Alla blöjbyten och vällingflaskor och allt däremellan slipper ni – vi fixar det själva. Och eftersom vi berättar vi ska ha barn och därmed VILL ha vårt barn så hade det räckt med ett grattis? Och eftersom vi berättar det för er så vill vi dela med oss av vår glädje – känn dig hedrad istället för att kritisera vårt val, vårt liv? 

Jag blev själv förvånad över hur jävla ledsen och besviken jag blev när någon närstående oss hade onödiga kommentarer att ge – jag brukar i regel ge högaktningsfullt fan i andra människors åsikter om mig, mitt liv & mina val. Men jag antar att det var en blandning av hormoner och det faktum att det var en närstående (släkting) som jag respekterade som la onödiga kommentarer när vi valde att berätta för dem. Människan förlorade en del av min respekt på plats där. 

Det förvånar mig att många av mina vänner är mer lyckliga för/med oss än några av våra egna släktingar. Det hade varit förbannat mysigt om barnets släktingar hade brytt sig mer.. Men man kan inte få allt här i livet. Vi klarar oss! 

Magnus pappa hade syrliga kommentarer. Magnus mamma sa grattis en vecka senare när Magnus ringde och drog upp saken. Min pappa har än idag inte sagt grattis eller ens nämnt något om graviditeten. Den enda där som tycks lycklig är min mamma som längtar till sitt nya barnbarn att pussas med. Magnus ringde sin syster först av alla för att ladda positiv energi haha. Han visste hon skulle ha en positiv reaktion och det hade hon! Det gjorde mig/oss väldigt glada! 

Transport
Nu är vårt enda problem bilen. Vi köpte en 7-sits Chevrolet Transsport för att alla skulle få plats och jag älskar denna bilen. Och jag vill inte ha nån buss! Haha. Men det är så sällan vi åker nånstans ALLIHOP så det kanske inte ens behövs. Jag tänker lite så, att folk kan hälsa på oss istället om de vill träffas! 

Dåså!
Nu var det offentligt då förmodar jag. Jag övervägde ett tag att inte berätta något alls för någon eftersom jag blev så nedslagen av vissa kommentarer. Men nu är jag över det. Jag tänker inte låta någon  annan få ner mig. 

Lämna gärna kommentar men..
Om ni har några tråkiga kommentarer så håll hellre käften. Det är inte så att jag inte välkomnar andra åsikter än min egen eller inte tillåter människors frihet att yttra sig. Men det är så jävla onödigt och jag har inte bett om någons jävla åsikt. Just sayin.  Ja jag vet jag låter fientlig men när man möter tillräckligt med kritik så blir man lite defensiv. Vilket är tragiakt i detta fallet. Det är VI som ska ha barnet – andra människor har inte rätt till nån jävla åsikt om mitt liv.

Summering: Vi ska ha en bebis till jul! 

Och vem vet, nu när vi är igång kanske vi lika bra kan sikta på familjen annorlunda och fortsätta med ett gäng ungar till? Och ja, ni slipper ta hand om de också. Ni slipper till och med ge dem presenter och julklappar! How about that! 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

37 tankar om “Magnus är HCg-positiv!!!”