Magsår – en mammas lott i livet.

”Du har.. SJUTTON.. samtal före i kön. Vill du bli uppringd? Tryck ett”
*1*

Jo jag ringde vårdcentralen och de ringde upp mig. Sköterskan undrade vad det gällde. ”Jo eh, mer än en grej. Jag brukar liksom samla på mig åkommor och sen ta allt på en gång!”
Tydligen var det inte så roligt som jag själv tyckte. Haha.
Nåja. Mitt knä – jag berättade om mitt knä och hon sa direkt att det är inte läkaren man ska till då.
Nähä?
”Vi brukar skicka sånt till sjukgymnasten så får de titta på det”
Okay. Det känns lite som… som att man lämnar in sin bil till en billackerare när motorn havererat.
Så om jag går till sjukgymnasten och han misstänker att det är jävligt fel på exempelvis menisken och att den kanske bör opereras, så måste han skicka mig till läkaren ändå? Omständigare, tycker jag. Men det kanske bara är jag. Men ja ja, säger sköterskan att det är sjukgymnasten jag ska till så är det så.
MNTS: Ring sjukgymnasten.
”Det var det ena, vad var det sen” undrade sköterskan.
Jag berättade om mina magbekymmer och att jag fått medicin mot det förr och när hon fick mitt personnummer kunde hon kolla min journal. ”Jo, du fick Lanzo 2007. Ska jag förnya det till dig?”
Ojdå.. är det så lätt..? Att få medicin sådär? 4 år senare, samma problem..
Jag trodde att det skulle vara bäst att bli undersökt, lämna prover eller NÅTT, inte bara ringa och få medicin sådär. Jag har ju magsår/magkatarr och det är tydligen inget som försvinner utan på sköterskan lät det lite som att det kommer jag alltid ha och alltid käka medicin mot. Jippi? Men man ska tydligen inte kolla upp det ordentligt heller. 

Vertical Banded GastroplasticJag undrar om jag kanske inte borde ta och kolla upp min mage ändå, sen min magsäcksop (1999). För eftersom de flesta efter en sådan här op (VBG, ”den lilla”, som inte längre utförs) fick omopereras eftersom effekten och resultaten var dåliga. Och detta bandet man då fick runt magsäcken gick upp/gick sönder/töjdes. Men min verkar vara lika tajt mu som för över 10 år sen. Inte undra på att jag får nmäringsbrist/vitaminbrist och allt när man blir mätt på en köttbulle och sen spyr upp den igen. Haha. Jo, den största biverkningen efter just MIN operation var lite bulemi. Smällar man får ta, eller hur. 

Men det får bero just nu. Det är liksom inget akut. Just nu har jag så jävla mycket annat i mitt liv som måste ordnas. Magen måste fixas så jag slipper ha ont ständigt, knäet måste fixas så att jag kan fungera normalt, sen det andra får bero just nu. Jag måste bara fixa mig själv så jag är duglig nog att ta hand om allt annat i mitt liv. Och det är ju en handfull det här.. med jobb, ungarna, räkna föräldradagar och räkna kronorna, fixa ditten, fixa datten, ringa dit, möte dit osv .. Inte undra på att en stackars ensam morsa till tre får magsår.

Tjohej!

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Emmily skriver:

  Min magkatarr blev väldigt mycket bättre när jag minskade rejält på mitt mjölkintag. Kansk kan fungera för dig också? Innan hade jag ont jämt. Nu äte jag istället soygurt till müslin på morgonen och undviker saker som mannagrynsgröt, pannkakor (TYVÄRR)och för mycket Bregott. Hoppas det blir bättre snart! Det är ett skit att gå och ha ont både i mage och kropp!

 2. wousch skriver:

  Nej nej nej! Vårdcentraler gör ALLTID så när det gäller knän! Jag skickades också till sjukgymnast först, de påstod att jag hade svaga muskler i benen. Ööh…då tränade jag friidrott tre dagar i veckan på nästan elitnivå. När det inte fungerade så fick jag en kortisonspruta. När DET inte fungerade skickades jag till en sportläkare som misstänkte menisken och gjorde titthålsop. I och med att det hade gått så lång tid (3 år!!!) så hade menisken pulveriserats! Bye bye friidrottskarriär…mitt tips är att kolla med idrottsmedicinskt centrum, IMC. De är proffs på just såna åkommor. Vad ska sjukgymnastik hjälpa mot knakandet?! Du kan prova själv hur det känns att cykla, hoppa på studsmatta på det benet och stå på en balansplatta, för det är sånt man får göra hos dem. Och förlåt om jag låter upprörd men det är inte bara mot mig de gjort så :-(

 3. B3tty skriver:

  Köp Omeprazol på Apoteket, det är mkt kraftfullare än Lanzo alternativt Gaviscon flytande.
  Överdriv dina knäproblem så du får en remiss till en ortoped som har möjligheter att kolla upp hur det ser ut inuti. Har själv knäproblem och är opad två gånger och kan bara säga att den bästa hjälpen jag fått är av ortopederna. Tippar på förslitningsskada och brosk bakom knäskålen som krånglar. En bra övning jag kan rekommendera är att ta två hushållspappersrullar och lägga under varje knä och sedan sitta på golvet och spänna ner knäna emot rullen och sedan hålla så i 10 sek, vila och sen i tre reps. Efter några veckors träning så lindrade det för min del. Att värma upp knäleden innan man börjar med hukningar/trappgående osv är också riktigt bra eftersom ledvätskan smörjer upp. Bra uppvärmning är fem minuter på motionscykel. Lycka till!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com