Magsår/tarmsår 

Mitt/mina magsår har börjat strula. Jag tar min medicin inför måltider – har varit slarvig att ta den morgon & kväll. Men den tas innan mat vilket är det viktigaste. Men på sistone har det börjat göra mer och mer ont. Min gissning? Stress. Inte fysisk stress men mental och känslomässig. För visst är stress relaterat till magsår (i mitt fall om man ska vara riktigt korrekt så sitter mina sår på tarmen)? 

Nu fick jag ju inte magsår pga stress från första början. Min gissning är att jag fick det av NSAID preparat som är absolut NEJ för gastric bypass patienter. Något som jag inte hade informerats om från början. Nu i efterhand vet jag. Och pga av dålig information sitter jag nu med livslång medicinering. 

Det är sannerligen en berg och dalbana här. Jag är mentalt fattig och slut. 

Och jag är så trött

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Patruska skriver:

  Känns klent, men krya på dig ?

 2. Betty skriver:

  Min magspecialist ordinerade Omeprazol/Esomeprazol till frukost, för den har mest verkan då förklarade han för mig, har haft det sedan i början av 2000. Vilken medicin är det som du ska ta innan måltiderna?

  Efter måltid rekommenderar jag en rejäl klunk med Gaviscon, för det lägger sig som en skyddande hinna och lenar i magen. Flytande Andapsin är snäppet vassare, dock är det enbart receptbelagt.

  Fass.se:
  ”Graviditet och amning
  Inga ogynnsamma effekter på fostret har påvisats.
  Gaviscon passerar inte över i modersmjölk.”

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com