Majsen!

”Jag skojar inte mamma. Det var den GODASTE majsen jag nånsin ätit” sa Laaiti efter att han tuggat i sig en tugga från den nyskördade färska majskolven som jag förvällt i lättsaltat vatten i nån minut. Och jag måste säga, att jag håller med honom.

Nyskördat och egenodlat är underskattat. Nu när jag väl börjat odla så känns det långsökt att jag nånsin skulle sluta. Om man inte gillar grönsaker så bör man börja odla själv för att börja uppskatta det, är jag säker på. Det är godare och har mer smak när man äter det direkt. Och man vet precis vad som hänt med produkten (dvs medel, gödsel osv) och efter det arbete man lagt ner med sådd, plantering osv så uppskattar man maten mer. För att inte nämna kostnaderna som hålls radikalt nere. För grönsaker kan vara riktigt dyrt!

Jag sår ETT majskorn och får en planta med flera majskolvar. Har jag tur så 3-4 kolvar på en planta. Ska vi jämföra pris eller ni förstår?

ETT frö från en tomat ger en planta. Som i sin tur ger förbannat massa tomater.

ETT gurkfrö ger en planta Som kan ge ett tjugotal gurkor.

Ja ni förstår. För mig är detta lyx. För att inte nämna våra helt fantastiska vindruvor. Vi har massvis och de är söta och alldeles underbara.

Dessvärre så sattes allt sent detta året pga flytten så jag har förlorat mycket. Nästa år blir bättre.

Hur många av er odlar själva och vad?

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Caroline Holst skriver:

    Är dålig på att odla själv…förutom frukt och bär! De hat vi en del?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.