Man ska fylla på olja i bilen. Så att ni vet det.

Ni vet, på instrumentbrädan i bilen kan det ibland lysa lite olika ikoner. Man har hastighetsmätare, varvmätare och man kan kolla hur mycket bensin  man kvar i tanken. När handbromsen är i finns det en ikon som lyser då med. Vid några tillfällen har jag sett oljelampan lysa till men slocknat så jag har tänkt att jag måste ju kanske kolla oljan i bilen med. Sen har jag inte tänkt mycket mer på det. Sen idag när jag, mamma & ungarna körde mot Emmas mamma för att möta upp Emma lyste den till igen. Så när vi var där öppnade jag motorhuven och bad Emma och hennes mamma ta en titt.. “Asså.. var fan kollar man OLJAN” frågade jag: miss blonde. Tur att de inte bad mig kolla oljan på uppkörningen, HAHA.
Emma kollade oljan och både hon och hennes mamma tappade hakan. Där fanns nämligen ingen olja i bilen – Snusfucking torrt! “Asså, detta är INTE bra” påpekade Emma och hennes mamma. “Inte bra ALLS..!”
Som tur är så hämtade Emmas mamma en dunk olja och hällde i tanken (MNTS: Köp en ny dunk åt dem!!) och sen fick vi ju hoppas att det räckte och att motorn inte tagit stryk redan utav att vara torr på olja. Hur länge den har varit helt tom har jag ingen aning om. Lampan blinkade i torsdags och idag. Och NAIVA lilla blonda jag fick för mig att lampan LYSER konstant när man ska fylla på olja? Det kan gå jävligt illa om man har fel för sig. Fy fan vad jag är BLÅST!

Efter det körde vi mot Arlöv & hämtade upp Lotta och hennes avkomma Liam och sen stannade vid till vid Rusta där Emma köpte två parasoller. Sen bar det av till Bjärred (stranden) för att stranda oss lite. Liam och Phini lekte mest med varann och badade mycket. Laaiti är en badkruka och ville absolut inte bada vilket resulterade i att han var ganska uttråkad. Kaeli fick doppa fötterna men var inte mäkta imponerad utan trivdes ganska bra i skuggan hos mormor. Lotta svettades som en gris och jag var inte mycket sämre. Men vi doppade oss lite i alla fall och Emmas lille fis Kasper tycktes älska att bada.

Fan vad gött att kunna göra sådana här grejor bara sådär.
Ångrar jag att jag skaffade körkort & bil?
Nä. Skulle gjort det för LÄNGE sen bara.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. mimmi skriver:

    Vad konstigt! Fick du inga ”under huven” lektioner på körskolan? Sånt är liksom basic, liksom kylarvätska (med glykol i på vintern), spolarvätska och destillerat vatten till batteriet osv. Det förvånar mig!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com