Man ska tugga upp det man bitit av..

Jag tog mig igenom ännu en dag, utan att gnälla för mycket, även om jag känner mig som en riktig bitterfitta emellanåt. Jag får påminna mig själv om att be om ursäkt till de som kommer i vägen för mitt dåliga humör. Dagen har i alla fall lidit mot sitt slut, jag har fixat middag, plockat undan och städat köket, tvättat en maskin och hängt upp den och vikt den andra tvätten som var torr och lagt undan. Nu är barnen nattade och jag har en timme eller så på mig innan jag kommer däcka.
Jag har ont som fan i mina händer (främst den högra) ikväll och mitt knä låste sig på jobb idag, satan vad ont det gjorde. Det var ett tag sedan det låste sig eftersom jag alltid undviker att böja på det fort och gå ner på huk och jag undviker hastiga rörelser. MR visade ju ingenting och sedan jag fick hem provsvaren från min läkare har jag inte hört någonting. Det stör mig fortfarande – nått är fel men ingen tycks engagera sig i att ta reda på VAD – Det är nog så, att eftersom MR inte visade någonting så är det ingenting? Men varför låser knäet sig?
Känns som om min kropp sakta förtvinar men vart jag mig än vänder får jag ingen hjälp – eller i alla fall inte den hjälpen jag behöver. Händerna.. i flera år har jag haft problem och får alltid samma svar – skenor och/eller bandage. (Newsflash: Det hjälper inte).  Knäet. Mina tänder som jag vill ha fixade (komplikation efter magsäcksop) – jag har mailat olika människor, ringt samtal till folktandvård och försäkringskassan men ingen ger mig svar. Kommunen ignorerar mina mail efter vi haft lite kontakt och jag ställt frågor. Jag ger fan upp. Fuck it. Fuck it all.

I morgon ska min läkare ringa mig med provsvaren. Jag undrar om det är något konstigt eller fel med proverna. Brist på någonting som är orsaken till att jag mår som jag gör. Alla era kommentarer och vänner som pratar med mig säger de flesta samma sak.. att det inte är brist på något, utan att jag är sönderstressad och utmattad eftersom jag gått i 190 de sista åren. Både mentalt, känslomässigt och fysiskt. Kaeli’s dagisfröken B tycker att det är okej att man inte alltid är en supermamma. Hon ser på mig, på morgnarna, att jag inte mår bra. Hon har ju sett mig var/varannan morgon sedan Laaiti var omkring 3, så hon har ju nått att jämföra med. Och mina vänner med, såklart.  Jag har stora problem att erkänna nått av det, om jag ska vara ärlig. En del av mig säger att det är bara svaga människor som “går i väggen” och som blir “utbrända” osv. Och jag är inte känd för att vara en svag person. Därför har jag problem att erkänna nått av det. Om någon frågar kommer jag förneka det. Det enda jag börjar komma till insikt med är att jag kanske tagit mig lite vatten över huvudet – tagit mig an för mycket och har bitit av mer än vad jag kan tugga och det är genant att stå för det. Att jag missbedömt min egen situation så grandiost. Känner mig jävligt dum..

NU ska jag sitta i soffan en stund innan jag måste sova. Tidigt upp i morgon igen.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Emma skriver:

  Att gå i väggen eller bli utbränd kan drabba alla, oavsett hur stark man än är!

  Många kramar, hoppas du reder dig ordentligt :rose:

 2. merlyn skriver:

  Hade kunnat tro du var MIN dotter !! Usch vad du är lik mig!! Srämmande!! Det är bara att sänka garden och ta det för vad det är, inget att skämmas eller känna sig dum för!
  Har känt som du gör i många, många år och till sist kraschade jag och som jag har sagt till dig innan, de är inte roligt men man är fan inte mer än människa!
  Så, känn efter vad som är rätt för DIG och skit i alla andra, finns ingen där för dig förutom dig själv när det väl gäller. Klart familj vänner osv osv men i slutändan är du ändå ensam när det smäller så ta hand om dig. Ekonomiskt klarar man sig ändå på ngt sätt, tufft ja, men man klarar sig så tänk efter redan nu, dina barn behöver dig om inte annat.. Kram

 3. jeli81 skriver:

  Tänk på dig själv!! Även den starkaste kan bli sjuk ibland! Kram

 4. mimmi skriver:

  Vad var det jag sa! Lyssna på oss andra och förneka det inte. Vi är många som har erfarenhet i ämnet och känner igen oss i dig! Välkommen i gänget kanske man skulle kunna säga!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com