ante omnis mea familia

Man/Kvinna

Killar. Män. Vad ska vi med dem till.. Visst är det faktiskt så, att vi oftast talar olika språk? Jag upplever oftare en brist i kommunikation när jag för ett samtal med en man än om jag samtalar med en annan kvinna. Kan det vara så att vi tänker mer lika, kvinna-till-kvinna? Eller är det en IQ fråga att män inte hunnit utvecklas ikapp oss? Mina ord smakar feministiska men så är inte fallet – inte alls. Jag älskar män – i olika former och olika åldrar men om jag ska föra en vettig dialog vänder jag mig nog till en annan kvinna.

Eller, det kan ju bara vara så simpelt att det bara är JAG som har kommunikationsproblem med män? Eftersom jag i stor utsträckning på något omedvetet plan hoppas att de är lika öppna och rak på sak som jag är. Jag har hört att det är mer av en manlig egenskap än kvinnlig, att vara burdust rak. Och när de förväntningarna inte möts kan jag ibland finna mig själv besviken.

Det var ett tag sedan jag träffade en ny kille men det betyder inte att jag inte ha kontakt med någon. Några av killarna som kommit mig lite närmre än ett litet ”hej” har jag fortfarande kontakt med. Och om jag ska vara ärlig, så är det männen som har bra kontakt med mig – åter igen, ni vet hur kass jag är på att hålla kontakten.

Men jag spenderar en del tid med att undra vart människor står i förhållande till mig, i synnerhet män. Särskilt i synnerhet män som man träffat ”ute”. Vad vill de? Vart vill de komma? Om ni varit ute och festat på klubbar som mig, så har ni sett hur marknaden ser ut. Hur tjejer saluför sig till männens bjudningar. Högsta bud vinner på lägsta outfit. Och om man drar hem sin köpare – vart slutar det sen. Och när han stadigvarande hör av sig efter det, vart vill han  komma? Han fick ju det köpte. Så vidare kontakt i några månader och det sägs att han började bli intresserad. Nice. Det var ju trevligt… Men mindre trevligt att få tillkännagivet att han började bli intresserad, han blev nästan kär MEN.. Men han tappade det igen för att hon var kass på att visa intresse. Visa intresse? Hon visste inte ens att det fanns något intresse att visa? Hon tog för givet att dealen var underföstådd redan på köttmarknaden. Talar jag i gåtor eller hänger du med?

Det finns inga regler för hur man gör i relation man/kvinna. Det finns inga guider eller riktlinjer, man får ta det som det kommer. Man vet aldrig var man träffar mr right eller hur det kan komma på tal om att man ska starta något eller prova något. Det finns ingen som vet vad är att säga för mycket alternativt för lite. Vad säger man när? Jag önskar att jag hade en romantisk liten historia att berätta för barnbarnen men jag undrar om samhället idag lämnar rum för en sådan detalj.

Eller kan det vara så att romantiken är vad vi gör den till? I min värld kan det heta att jag träffade honom på en nattklubb och jag dissade honom mest hela kvällen, sen stack jag utan att säga hejdå. I en annan värld kan man mjuka upp historien och linda in den med att han såg mig genom folkmassan på dansgoolvet och kunde inte släppa mig med blicken och innan kvällen var riktigt över hade jag försvunnit utan ett spår ungefär som Askungen och han gjorde allt han kunde för att få reda på vem jag var. Bägge historier är lika sanna men det handlar om hur man väljer att berätta den och hur man väljer att se den.

Nyårslöftet
Men detta året ska jag inte vara lika tuff som jag var förra året. Nu har jag fått leka av mig med råga och har ingenting att bevisa, vare sig för mig själv eller för andra. Jag ska öppna en liten möjlighet att även jag ka bli älskad och inte bara rata alla män bara för att de är män. Jag ska dedikera tid att förbereda mitt läkta hjärta möjligheten att även jag kan bli uppskattad och omfamnad av en man. Jag ska inte längre vara lika rädd för känslor en man/kvinna emellan.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Man/Kvinna”

%d bloggare gillar detta: