ante omnis mea familia

Med tålamod, envishet och omtanke kommer man långt.

Imorse när jag nyss hade vaknat såg jag att Laaiti smög in i vårt sovrum. På bänken under vår tv satte han två muggar med kaffe. Detta är inte första gången som han, eller de andra barnen, tar eget initiativ att koka kaffe åt oss och servera oss på morgonen. Det är väl fantastiskt hur omtäksamma de är. Och det inte utav sig själv. Det är ett tecken på god fostran och jag blir så stolt när jag märker att de tar till sig det jag ämnar lära dem.

I måndags kom Magnus lillasyster Caroline och hennes familj hit och stanna en natt. Barnen visste ingenting, jag hade planerat lite i smyg med Carro för att ge en överraskning åt barnen och vi möttes upp på en lekplats för att addera lite till wow-faktorn. Barnen blev såklart lyckliga, i synnerhet Nena som älskar sin kusin Hanna. Det var så mysigt att ha de här. Av alla i Magnus familj är Carro den jag kommer bäst överens med. Hon är en tjej jag lätt hade kunnat vara vän med även om jag inte hade behövt haha. På tisdagen körde vi en sväng till Nova innan de skulle dra vidare på sin semestertrip.

Nu har Nena (min bonusdotter för er som inte vet) varit hemma hos oss i två veckor och ska till bm idag. Min relation till Nena har förändrats drastiskt och detta med en massa dedikation från både mig och Nena. Det har varit en del turer med ensamtid där vi umgåtts, fikat, shoppat och bara promenerat och pratat. Vi har bägge fått prata om vad vi känner och tagit det som det kommer och allt detta har gjort all skillnad. Det är en process som vi jobbat intensivt på under en lång tid och äntligen har vi nått dit vi ville. Vi har ju inte alltid kommit överens. Absolut inte så att vi har grälat men mer en tryckt stämning och kanske svårt att förhålla oss till varandra. Vi är väldigt olika som personer, eller ja, vi var det. Men med tålamod och öppet sinne kommer man långt och idag är vår relation fantastisk. Jag står nästan närmre henne vad vad jag gör med några av mina biobarn. Hon har varit väldigt ”mammig” eller vad säger man – ”maddig”? Haha. Hon går med mig jämt, ska sitta i mitt knä, hålla handen, kramas och pussas och säger ”jag älskar dig” och vill hitta på saker med mig. Hon vill gosa varje morgon och varje kväll. Hon har börjat öppna upp sig mer och mer och berättar saker för mig i förtroende. Ett förtroende jag vördar och respekterar. Så vårt gemensamma mål är nu uppnått med RÅGE. Och med detta har allting släppt. Hennes försiktiga sida är bortblåst. Hon är fjantig och busig och uppkäftig emellanåt. Hon är rolig att vara med och vågar verkligen vara sig själv. Jag uppmuntrar henne ofta att stå på sig och våga säga vad hon verkligen känner och vill, vilket hon kan tycka är jobbigt, särskilt till vissa människor. Hos oss är alla känslor välkommet att visa och det är okej att inte tycka likadant eller vilja samma saker. Och hon har funnit den tryggheten att våga allt detta.

Imorse kom hon in i mitt sovrum innan jag ens stigit upp och slängde sig i min säng och la sig i min famn. Sen låg vi bara där och gosa ett bra tag. Idag ska vi köra iväg och shoppa, jag och bägge döttrarna. Tjej-tid.

Som jag önskat detta.

Vi ska till Bakken med kidsen den 20e. Lizette har planerat och bokat detta med sin pappa, några syskon & syskonbarn. Så Lizette frågade mig om vi ville följa med och vi var på direkt! Nena är hos bm då så hon fick fråga bm om hon fick följa med oss och det var okej. För såna saker vill man gärna ha med alla barnen på. Hon går miste om så mycket när hon är hos bm och blir så ledsen att hon missar kalas och födelsedagar och utflykter osv. Men vi brukar försöka boka in de stora grejorna tills hon är här.

Så det är det. Nu ville Nena att jag ska fixa hennes hår innan vi kör och shoppar.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Med tålamod, envishet och omtanke kommer man långt.”

%d bloggare gillar detta: