Med vattenpistol & robot 15


Det gick faktiskt riktigt bra igår. På morgonen tog vi det ganska lugnt. Jag tog som sagt ett varmt bad och efter mig hoppade pojkarna ner i badkaret och jag fick för mig att jag skulle baka hallongrottor under tiden de låg i badet. Jag blev (naturligtvis) avbruten hela tiden och just som degen var färdig ville pojkarna inte bada mer. Så pojkarna fick hjälpa mig fixa kakorna och de var faktiskt duktiga. Det skulle diskas, plockas undan, tårtan skulle fixas, ballonger blåsas upp, kakorna i ugnen hållas koll på och jag var tvungen att avvärja slagsmål mellan pojkarna. Allt på samma gång. Allt gick som det skulle bortsett från kakorna som råkade stå inne i ugnen för länge. De blev inte brända men smakade inte som jag hade hoppats på.
Ballongerna vi blåste upp var ascoola. Det var ballongerna som Tale skickade till pojkarna från Norge som vi lagt undan och sparat för ett speciellt tillfälle och guess what – nu var det just det. Så tack igen, Tale! Phini samlade alla ballongerna precis framför ytterdörren, jag vet inte vad hans plan var, att kanske gästerna skulle trampa rakt på dem när de kom in?

Karin kom tidigast då hon skulle jobba på eftermiddagen och Laaiti tog emot sin present spritt språngande naken vid dörröppningen. Hon höll mig sällskap när jag stressade  med undanplocka, strykning av kläder, sminkning osv. Ett tag innan avsett tid började gästerna komma. Laaiti fick presenter och Phini tjurade stundtals för att han inte fick leka med presenterna men det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig.

Kanelsnäckor, kärleksmums, hallongrottor och citronwafers sattes på bordet med hallonsaft och kaffe och det verkar som om hemmabaket gick ner. Barnen fullkomligt vräkte i sig kakor som om de aldrig någonsin skådat dess like. Efterföljderna var uppenbara då alla barn hade massvis med energi att leka och stirra och Emma med sambo dök upp just som sockret kickade in i alla barnen. Som vanligt står Emma och J beredda att ta emot hoppande och skuttande barn och de fick knappt ens sitta ner och dricka kaffe innan barnen var där och busade. Barnen verkade överförtjusta åt Emmas och J’s uppmärksamhet som inte verkade tycka det var jobbigt. Jag fick faktiskt gå efter dem och säga åt barnen att låta Emma & J få lov att sitta ner och dricka lite kaffe och äta kakor. Men som jag vill minnas det följde barnen efter och turades om vems knä de skulle sitta i.

Det var enormt trevligt! Laaiti blev supernöjd med sina leksaker och glad övert att få ha alla de nyckelpersoner i sitt liv under samma tak, på samma gång. Jag kan se resterande sommar framför mig med alla vattenpistoler Laaiti fick. Kalaset – "fikan", varade länge. Gästerna började komma runt lunch och den sista gick hem vid 18-19. Ja, förutom Jenny som stannde sent in på natten eftersom vi kollade på film tillsammans när pojkarna somnat.

Pojkarna nattades klockan 21 då de var slutkörda och trötta. De gäspade och vile gå och lägga sig och just som jag borstat färdigt Laaiti’s tänder kom Phini med CD skivan Laaiti fått av Madde & Kev som han ville lyssna på. Saga på CD. Jag satte på skivan och pussade pojkarna som somnade kort därpå.

Vilken bra dag..!

Och förresten, tårtan blev faktiskt god. Det var först biten jag åt mot natt timmarna då pepparmintseffekten kickat in ordentligt. Det var en diskret fräsch smak av pepparmint då den serverades.
Min pappa som är den ultimata tårt-kritikern är alltid den jag måste imponera. Han är gammalmodig och tycker nog mest att mina tårtor är konstiga och knäppa. I min pappas värld består en barntårta av ett lager chokladpudding och ett lager vaniljkräm, toppat med en jävla massa grädde.  Min pappa har aldrig varit förtjust i konstiga grejor som fromage och mousse i knäppa smaker (allt uttöver choklad dvs). Men han godkände tårtan i alla fall. Pust!

Och ja, jag rekommenderar er att prova Ekströms Mango/Passoionsmousse. Den var asgod!


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 tankar om “Med vattenpistol & robot

 • Sarah

  *yay* Låter som en underbar dag.
  Men nyfiken som jag är, vad fick han för presenter?
  Och hur gjorde du pepparmints gräden?

 • missmaddis Inläggsförfattare

  @Sarah: han fick bl.a en mekanisk spindel, en fjärrstyrd drake, en megastor robot, vattenpistoler, bilar & traktorer, bok med tillhörande saga.
  Grädden var vanlig grädde med några droppar Hushållsarom pepparmint (ekströms) – finns att hitta bland karamellfärgerna!

 • Sarah

  hehe, låter som utmärkta presenter :-)
  Då har han fullt upp nu med att hålla grejerna borta från brossan :-)? Eller han kanske är så schysst o delar.?
  Tack för pepparmint grädden, måste ju prova, för det låter himmelskt gott. (fats feg som man är, provar man hemma först innan något kalas är på g)

 • Tale

  Sounds like a really good Birthday party! And the cake look cool! Have you actually been able to save the balloons for so long? Not bad!
  I’ve been a little busy lately with examinations of MiniBråk at the hospital, preparation for 17.May (the celebration of our National day is a very big event in Nowray), and of course the birth of my best friends little boy yesterday. So I actually forgot to finish of and send the birthday card for Laaiti. I’ll try to get it to pop up in your inbox later today or tomorrow.

 • jenkan

  det var ju jätte kul att kalaset blev lyckat
  och det lätt som barnen hade kul också *ler*
  och fina presenter fick Laaiti också *ler*

 • MaddeMad

  TUSEN GTACK för igår :D

  Vi hade urmysigt och kakorna var bara smaskens…. *cheer*

  Nästan så att man får ett sug på dom igen *tihi*

  Puss puss på er :*