Min dejt med optikern

I går var det fullt ös hela dagen. Jag började den med att lämna pojkarna på dagis och gick hem och gjorde mig iordning för mitt besök på Triangelns köpcentra, där jag jobbar, på min lediga dag. Och naturligtvis passade jag på att göra det som vi kvinnor är bäst på – shoppa. Shoppa saker vi inte behöver men vill ha eller kan komma behöva. Jag gick in på Shock och köpte hårfärg, gick in på Systrarna Grene och köpte ett sittunderlag till Phini n när de har utflykter med stjärngruppen var varannan vecka. Jag köpte även varsin packad handduk, du vet sådana man lägger i vatten så de vecklas upp. Om inget annat kommer det bli kul senare när de får beskåda detta.
Jag fyllde på lite i mitt makeup förråd på H & M och  köpte rökelser på Sök & Finn.
Men mitt egentliga ärende var klockan 12 – hos optikern precis mittemot butiken  jag jobbar i.

 

pilt_407Optikern var trevlig och när det var klart fick jag veta det jag egentligen vetat väldigt länge men valt att förtränga. Jag behöver glasögon. Faktum är att jag fick faktiskt glasögon när jag var 15. De var apfula. Jag hämtade glasögonen, gick hem och satte de på mig, tittade i spegeln och begrundade det jag såg framför mig. Sen la jag de på hyllan och sen var det ett minne blott.
Nu, 15 år senare, behöver jag fortfarande glasögon. Kan du se mig i glasögon? Kan du föreställa dig några bågar som passar in med piercings, tatueringar och mitt mejkade fejs? Jag kan faktiskt inte det. Jag undrar om det finns några bågar med döskallar..
Så det jag gjorde var, att boka en tid för linsprovning. Jag börjar med linser och prövar det. Men optikern rekommenderade att man har glasögon ändå, för det är inte bra att gå med linser typ 7 dagar i veckan. Drygt. Så glasögon när jag är hemma då..?
Och i mitt yrke är det nog för det bästa att min syn är skärpt, tror du inte det? Men vad var felet då, varför behöver jag glasögon? Blind as a bat? Nej faktiskt inte. Jag har brytningsfel. Och jag kollade upp det lite på nätet och hittade detta.

Brytningsfel – Astigmatism Astigmatism innebär att hornhinnan eller ögats lins har en "olik-kupning". Det gör att ljusets brytpunkt istället för att bli till en liten punkt, blir till bildlinjer med skärpa i olika riktningar. Det leder i sin tur till att man får svårt att se detaljer både på nära håll och på avstånd. För att få linjerna att minska kompenserar man glasögon och linser med två olika styrkor. På så sätt närmar sig linjerna ögonbotten för att till sist bli ett litet kors som är tillräckligt likt en punkt för att man ska se bra. Ögat kan ha många olika kombinationer mellan astigmatism, översynthet och närsynthet.

Och jag kunde ju frågat mer om vad han kom fram till med alla dessa + -1 eller vad-det-nu-heter men jag tänkte inte på det. Främst för att jag ändå inte förstår allt det där så vad nyttjar sig den informationen för mig?

Och ER UPPGIFT blir,  att se er om efter coola bågar som ni tror kan passa missmaddis.

När jag kom hem mötte jag upp TNT (Tess & Thomas) vid dagis när vi alla hämtat våra respektive söner. Deras son Andrée, och jag plockade upp mina två. Fröken berättade att Laaiti hade klämt sitt finger i dörren. "Ahhh, har FRÖKEN klämt ditt finger Laaiti..!" svarade jag och tittade på min unge. Fröken skrattade men Laaiti var allvarlig när han berättade att det var ett av de andra barnen. "nej nej nej Laaiti, det var FRÖÖKEN, eller hur" manade jag. "Har de slagit er igen på dagis" skämtade jag. Men Laaiti stod fast och gör det fortfarande, att det var ett annat barn på dagis. Och jag tycker det är kul att på skämt anklaga fröknarna och jag tackar min lyckliga stjärna att våra fröknar har humor och förstår mina skämt.

Hemma hos mig satte vi oss i vardagsrummet och fikade och barnen lekte jättebra. Laaiti fick tuktas några gånger för sitt fula språk men uttöver det skedde inga skandaler. Det ringde på dörren och min tjocka vän Madde kom över med sin son och sin systerdotter. Sen var det ett minidagis hemma hos mig. Efter en stund kom Maddes syster över och kort därpå gick alla gäster hem och lämnade en tystnad i vårt hem som fick åtgärdas med hög volym på den lilla cd spelaren i köket under tiden jag lagade mat.

Efter maten fick pojkarna varsin liten skål med Lottas bilar och jag tände ljus i lägenheten. Balkongen pryddes, vardagsrummet, köket och hallen. Mysfaktor 10 hemma hos oss. Jag tände en rökelse och släckte ner alla lampor och pojkarna gosade i sofforna med fleecefiltar och kuddar. Och då ringde det på dörren och min kusin Lizette kom över med en kompis. De stannade i några timmar och vi mös i vardagsrummet med pojkarna innan de somnade helt utmattade i varsin soffa. Flickorna stannade en stund till och efter det var det jag som i stort sett däckade, hopplöst för trött.

Och idag kommer Lizette’s äldre syster Pernilla hit. Pernilla, min "dotter". Jag tänkte laga någon god kyckling till middag och mysa lite med henne nu när jag har chans. Vi ses alldeles för sällan numera.

Mer om detta senare. Nu ska jag ordna till alla bilder från igår och lägga upp på bilddagboken.

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. alma skriver:

  Jag hänvisar till Pixie i LA-ink, hon är skitfrän: piercad, gaddad och har brillor.
  No escape from you know ;)

 2. Ellen skriver:

  Fan brillot på dig skulle ju sitta som ett smäck, varför så skeptisk, du klär ju i allt och glasögon ger dig förmodligen en het look som går mer än väl ihop med sminkning och piercings, men varför krångla, välj en fräck enfärgad svart båge! Då tar den inte ut smink och makeup på dig men är snygg och ren ändå! *clap*

 3. Ellen skriver:

  http://www.giarre.com här finns det massor av olika märken och bilder på brillor o solglasögon likväl, kanske kan du få ett humm om vad du skulle kunna tänka dig så är det bara att höra med optiker om det går o ordna här i trakterna!

 4. lotta skriver:

  Nu vet vi varför det du tycker e snyggt inte e snyggt haha..:) Love ya *love*

 5. Anna skriver:

  Vadå att du inte skulle passa i brillor.. Det skulle ju va skit snyggt. det finns ju så mycket olika bågar och sånt nu ju så det ska nog inte va några problem.. :) Hoppas du hittar något som du gillar själv… *rock*

 6. Marie_at_work skriver:

  På eBay kan du hitta coola bågar med exempelvis döskallar på för nästan ingenting jämfört med vad bågar kostar hos optikern… De här till exempel som du får för ca 125:- inkl. frakt från USA:

  http://cgi.ebay.com/HAND-PAINTED-GOTHIC-SKULL-AND-CROSSBONES-EYEGLASS-FRAME_W0QQitemZ310082493632QQcmdZViewItem?hash=item310082493632&_trkparms=72%3A1163%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

 7. Milippa skriver:

  Ta nåt lite stilrent sådär utan krusiduller. Det blir skitsnyggt ihop med smink och piercings. Det kommer bli riktigt snyggt.

 8. Carrolie skriver:

  Jag tror du ska satsa på antingen som Ellen säger, en svart ren båge, eller ett par helt utan båge… Bara tunna skalmar. Är du smart kollar du på specsavers, då får du två par till samma priset som ett! Dom är kanonbra och bågarna är billiga :) jag är svinnöjd med dom, ska köpa två par till nu, bara för det skulle vara så roligt att ha 4 par att växla mellan och matcha till kläder och smink.

 9. Thina skriver:

  Jag har glasögon och piercingar och massa smink och ja du vet allt sånt och glasögon funkar skit bra! Har svarta i plast, prada till och med, köpta i butiken mitt imot er butik. Testa nåt sånt! men jag vet det är as svårt att hitta snygga! Men jag tror att du åxå skulle ha några mer markerade, antingen svart eller nån cool färg! Jag har ett par lila åxå och det har jag haft innan åxå. Sen har jag linser när jag går ut för att kunna sminka mer och det känns lite snyggare utan då.

  Så prova du lär hitta! Men som nån tipsade om sånna utan bågar, de kan va svårta, jag provade sånna och det såg mest töntigt ut..dom försvann liksom, men på rätt person är dom snygga!

  Lycka till *studs*

 10. Emma skriver:

  Det är lätt att hitta brillor för en skönhet som dig… Frågan är om du ser klokare ut, coolare eller bara fräsig.. Jag har inge problem att se dig i glasögon, det är en fröjd för min hornhinna faktiskt!

 11. Jessica skriver:

  Alltså ärligt, dödskallar är ju så himla poppis, varför gör dem inte glasögon med sånt….
  Ja du, glasögon är svårt att finna sig ett par som passar. Jag hade tur, dem jag har är både fina och svinbilliga. Så de e skönt. Ja, du såg dem ju. Dock brukar jag bara ha dem på mig när jag kör bil eller ser på tv.

 12. Therese Anerland skriver:

  Tror att du passar bra i glasögon men det gäller bara att hitta den rätta bågen. *hart*
  Håller med om mysfaktorn *love*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com