ante omnis mea familia

Merlyn – här är dina 15. My treat.

Det var ju själva fan – som vi brukar säga. Det var ju själva fan.
Vissa människor blir jag inte klok på. Och det är egentligen under min värdighet och jag VET att jag är bättre än så men wtf. Som Merlyn själv sa: ibland får man svälja sin stolthet – och det gör jag nu. Nu sänker jag mig till DIN nivå och enbart för DIN skull skriver jag detta inlägget. Enbart för att DU ska få lite av mitt ljuvliga rampljus som du så uppenbart längtar efter. Så njut, Merlyn. Njut. Detta är dina madderfakking 15 minuterar och jag sänker mig till din nivå.
Får se om det gör någon nytta – jag tvivlar på det?
Vill du så gärna ha en anledning att kommentera min blogg – VARSÅGOD, jag serverar dig all världens anledning här och nu. This is it. Du verkar vilja så jävla mycket att jag skriver om DIG.

Häromdagen skrev jag ett inlägg, uppdelat i 3 stycken.
Det första stycket talade om min morgon och mitt besök till min barnmorska.
Det andra stycket handlade om ett samtal som ledde till ett möte som ledde till ny information för min del. Jag gick inte in på detaljer för att jag ville undvika att Merlyn och Martin skulle direkt hoppa på mig, vilket jag var säker på att de skulle göra. Som jag gjort med så mycket annat på sistone. Så jag valde att inte gå in på detaljer utan berörde ämnet som jag gjort med mycket annat för att deklarera vissa “hinder” i mitt liv och hur jag tar itu med det.
Det tredje stycket handlade om min kusin som var bjuden på 80-tals fest och hur tafatt jag kände mig som inte var ungdom då, eftersom jag själv är född 79 och “pikade” till de födda 69 – exakt 10 år innan mig. Hade jag varit född 78 hade jag skrivit 68. Och det visade sig vara ett misstag, om man nu vill undvika en massa onödigt tjafs med Merlyn, hennes kompisar och Martin. För om de hittar den minsta brödsmula så hoppar de på den som utsvultna rovdjur. Merlyn är ju född 1969. Exakt 10 år innan mig. Så jag får inte lov att nämna 1969 i min blogg för om jag gör det så menar jag ju direkt HENNE. Hon kanske var den enda som föddes det året, vad vet jag? För det är osannolikt att jag skulle känna till någon annan född 69?

Merlyn och/eller Martin är inne på min blogg dagligen. Ibland flera gånger om dagen och ibland slutar min statistik att räkna och ger mig bara informationen “Multiple visits spread over more than one day”. Jag vet inte om de, som så många andra, har blivit vad många kallat det “beroende” av min blogg. Jag vet inte om de läser för att jag skriver intressant, för att mitt liv är intressant eller – MEST TROLIGT, så sitter de bara och väntar… och väntar… och väntar på att jag ska skriva någonting som har med de att göra på minsta lilla vis eller kan ha med de att göra och därmed ge de en anledning att kommentera något bitterljuvt. Och faktiskt – är det Merlyn. Martin är ju fortfarande konflikträdd, som han alltid varit så han håller käft, (hellre fly än illa fäkta är Martins vis) men flickvännen är som en ettrig liten pudel som sitter på lur och morrar och hugger efter anklarna på en så fort man ens försöker komma nära. Det är Merlyn som gärna vill kommentera, som så gärna vill vara en del av det hela. Martin vill gärna hålla sig undan och hålla käft och i dagsläget är det en fördel för ALLA parter. Men Merlyn.. hon har inte lärt sig ännu. Hon har inte fattat grejen.

Och jag fick fel för mig från början. I början fick jag för mig att hon kunde ha lite vett bakom skallbenet. Att hon kunde besitta en form av intellektuellt beteende i skriftliga sammanhang och diskussioner. Att hon även behärskar förmågan att vara sympatisk och förstående. Men det har visat sig att jag fatalt missbedömt henne totalt.
Merlyn, det vore bra om ni letar upp en uppslagsbok, för jag vet att jag ibland kan använda ord av högre rang än vad Martin och du nånsin befattat er med. Men jag ska göra mitt yttersta att använda mig av ett språk ni kan förstå, för som jag har lärt mig: Tala med bonden på bondens språk, tala med den lärde på latin.
Så tillåt mig förenkla alltihop, svara på dina kommentarer och ge dig lite FAKTA och inte bara Martins överslätningar.

För att börja från början: KORTEN PÅ BORDET.

1. Du undrade: “VAD ÄR DITT PROBLEM MADDE?! Att Martin träffat mig?? Att du blivit dissad?? eller är det för att du inte kunde manipulera hur länge du ville?!”
Jag har redan förklarat tidigare att jag finner inget problem i att han träffat DIG. Det är inget personligt gentemot dig som person att jag generellt tycker att det är ett svins beteende att lämna sin gravida fru med en lapp på köksbordet, och pengar och saker som inte ens tillhör honom på fickan, och dra när hon inte ens är hemma, istället för att sitta ner som vuxna människor. Att han sen inleder ett förhållande med en annan kvinna innan han ens fyllt i skilsmässopapperna är således också ett svinaktigt och respektlöst beteende. Och vidare, att han ringer och smsar mordhot utan anledning, att han dessutom är så låg att han förlovar sig med en annan  kvinna när han fortfarande är gift och ska bli pappa. Det har ingenting med DIG att göra – det är bara så enkelt att jag tycker att det är ett svinaktigt beteende och enormt respektlöst mot kvinnan som bär hans barn. Så nej, att han träffat DIG är för mig inget problem – även om du gärna vill tro att det handlar så mycket om dig. Nej jag har inget problem med att jag blev “dissad” – för vet du vad? Det var faktiskt JAG som satte gränser och det var HAN som satt löst till från början och det var HAN som inte klarade av livet med mig, med tillit, ärlighet och allt jag anser ett förhållande ska grunda på. Läser du allt detta? För hälften utav det vet jag sedan innan att du inte ens kommer bry dig om att svara på.

Jag har aldrig påstått att jag inte kan manipulera, tvärtom. Jag är fenomenal på att manipulera människor. Skillnaden är att jag i mina tonår gjorde det omedvetet men har idag lärt mig hur man manipulerar och jag gör det sällan. Skulle jag mot förmodan manipulera någon numera så är det av godo – att kunna påverka för goda resultat som kan gynna mer än en människa, inte att stjälpa. Men jag förstår inte vart du vill komma med den kommentaren – VEM är det du menar jag skulle manipulera? Martin? Som jag inte har pratat med sedan december 2009? Dig? Dina vänner? Mina vänner? Mina läsare? Tror du fortfarande – naiva människa, att jag skriver i den a bloggen för ER skull? För andras skull? För att vinna sympati/empati/förståelse? Nej, och åter nej. Vill jag ha sympati/empati/förståelse så tar jag en fika med en av mina nära vänner. Min blogg är min dagbok och jag har sagt det hundratals gånger men du verkar inte FÖRSTÅ. Jag bryr mig inte om jag har 5 läsare eller 500. Jag skriver fortfarande för att JAG behöver skriva av mig. Om ALLT.

Det var början.

2. Och så vidare till min graviditet. Du borde ju veta, att jag TJATADE på Martin i veckor i december att han skulle följa med till ultraljudet. Jag VILLE dela den upplevelsen med Martin och var enormt ledsen att han inte ville vara med. Oftast fick jag inget svar överhuvudtaget. Han VILLE INTE VARA DELAKTIG. När jag frågade om han inte var intresserad svarade han enkelt NEJ. Han sa att han inte var intresserad av varken mig ELLER barnet. Jag frågade vad han ville, om han ville jag ska göra abort och han svarade JA. Visste du om det? Har han nekat det också? Är det okay på någon skala överhuvudtaget? Är det vad du kallar visa intresse och vara villig? Eller du tycker det är moget och ansvarsfullt att bara ändra sig sen? Efter det slutade jag kontakta honom och plötsligt fick jag mordhot. Och det har han erkänt (som om han har något val när det finns bevis) så där kan du inget annat än att…. Vad? Stötta honom? Eller “ajja-bajja” honom?  Sen plötsligt i min blogg, offentligt och underbart, tillkännager han sin önskan om ett faderskapstest vilket jag ansåg vara befängt av olika anledningar. Men jag går gladeligen med på det. Det var inte jag som var otrogen, det var faktiskt Martin. Men du verkar veta allt det där redan, så det visste du säkert också om.
Månader gick och jag hörde ingenting och till Martins fenomenala försvar så kontaktade han mig inte på polisens inrådan. Som om det egentligen skulle hindra honom?  Nej, bra ursäkt men så jävla korkad är inte jag. Av en man som lever under skyddade uppgifter och inte bör delge sina uppgifter och vart han befinner sig och ställer upp i evenemang offentligt i TV och tidningar så verkar han inte bry sig så mycket om lagar och förordningar.  
När jag väl kontaktade honom för att JAG vill reda ut allt (som jag rett ut allt annat själv sen han bara stack och sket i allt ansvar här) så erbjöd jag honom att påbörja den faderskapsutredning han önskat och även skriva över enskild vårdnad till mig som vi tidigare kommit överens om. Men helt plötsligt tycker inte Martin vad han tyckte innan. Plötsligt vill han inte det han ville innan. Plötsligt hette det inte “jag är inte intresserad, jag vill inte vara delaktig, jag vill du gör en abort” – nej, plötsligt hette det ”Nej du får inte enskild vårdnad för jag vill ha kontakt med min dotter. Hon ska döpas förresten har jag bestämt för det är jag”. Motsatser till ALLT han sagt innan – OUT OF THE BLUE. Är han således pålitlig? I min bok – nej. Men vet du vad, Merlyn. Du tror väl inte att jag tror att Martin bara vaknade en dag och kom på allt detta själv utan påverkan och inverkan? Nej.
Martin höll med mig angående dop-frågan. Han tyckte det lät smart när vi diskuterade det. Men det skulle han såklart inte erkänna för dig för att nu är NI tillsammans och därför tycker han vad DU tycker. Varför? För att han är KONFLIKTRÄDD och en jävla toffel och allmänt IQ-befriad som inte förstår skillnaden mellan vårdnad och umgängesrätt. Att förklara saker för honom är likadant som att förklara saker för dig – ni förstår inte fast att man förklarar om och om igen och ni hänger upp er på irrelevanta petitesser som inte är väsentliga istället för självaste kärnan, bara för att hävda sig.

Du säger att han är intresserad och villig. Hur intresserad var han av att följa med på det ANDRA ultraljudet, efter mailkontakt nu senast? Frågade han mig om han fick följa med? Nej. Har han frågat om han får vara med när hans dotter kommer till världen, på förlossningen? Nej. Han vet att jag redan har mina planer inför allt detta – självklart har jag fått ordna det, men han har inte visat något intresse under hela graviditeten. En genuint intresserad far hade då fan inte gett upp, en genuint intresserad far hade åtminstone FRÅGAT. Inte ens nu. Inte en enda gång frågat någonting som har med barnet att göra, trots att en kontakt uppstod. Har han undrat om jag behöver någonting? Om jag behöver hjälp? Om något mer behöver införskaffas som han kan skaffa? Har han erbjudit något ekonomiskt stöd för alla de tusentals kronor jag fått lägga ner hittills? Nej nej och åter nej.
VAR ÄR INTRESSET, undrar jag? Eller du kanske menar det intresset han visar när ni två SAMTALAR – det duger inte, Merlyn, det borde du själv förstå.
Du kanske menar det intresset han KOMMER visa EFTER att hon är född. Vaddå, är hon mer levande då? Klockar hennes hjärta i födslostund?
Men med det brinnande intresse ni bägge känner för min dotter, så förmodar jag att det står en spjälsäng bäddad hemma hos er och en vagn i hallen, färdig och redo och med en byrå full med söta små babykläder och nallar och allt en bebis kan behöva.

Så som svar på det intresse du påstår han har – cut the crap. Det är DU som är intresserad av Martins ansvarstagande (för att det är ju det enda rätta) och Martin säger sig  vara det och säger sig vilja ta sitt ansvar för att visa sig i god dager inför DIG, dina vänner och din familj. Tror du inte jag känner honom alls? Tror du inte jag fått se hans FALSKA sida? Jag hade bett hans vän KK verifiera allt detta som satt hemma hos mig och visste hur det låg till, men han är dessvärre lika opålitlig och falsk som Martin.

Vidare envisas du jämt och ständigt med “VI TRE”. Det var ett jävla tjat på VI TRE. Jag har även försökt att förklara att det inte finns något vi tre men inte ens det verkar du förstå. DET FINNS INGET VI TRE. Jag har aldrig träffat dig!!!!
Det var två i sängen som gjorde detta barnet. Och du var inte delaktig överhuvudtaget. Det var Martin och jag som “knullade henne till världen” som DU uttryckte det. Du kom in i bilden EFTER att min dotters hjärta började ticka.
Dessa konstellationer av situationen kan beskrivas:
– Martin och jag. Vi
– Martin och du. Ni
– Jag och mitt barn. Vi.
– Martin och mitt barn. De två.
– Martin, du och mitt barn. Ni tre.
Huruvida Martin sen kommer bjuda in dig i deras relation är upp till honom och är inget jag kan eller vill lägga mig i – är upp till honom och dig. Men fortfarande – det finns inget vi tre, hur mycket du än vill vara delaktig. Ledsen, Merlyn – skaffa ett eget barn om du så gärna vill vara delaktig. Och kom inte och säg att dina småbarnsår är över för tydligen inte eftersom ni nu boar inför en framtid med småbarn igen och du verkar trivas med det. Så sluta rök inomhus och sanera lägenheten och ställ vinet i förrådet, för du vet att det inte passar sig med småbarn som ni två nu planerar.

3. Dina konton på facebook och bilddagboken. Tro vad du vill (vilket jag redan vet att gör) men jag har aldrig skrivit till dig på bilddagboken. Och jag sitter inte och går igenom din facebook heller. Jag är ledsen att göra dig besviken men intresse för varandras liv här är ganska enkelspårig. Jag skiter fullständigt i dina foton på BDB och jag kunde inte bry mig mindre om din facebook. Så fortsätt du gärna att utan fakta i hand anklaga mig och ge mig skulden för allt. Det bevisar att du och Martin verkligen hör ihop. Ni är lika patetiska bägge två och tror alldeles för högt om er själva. Skillnaden mellan er och mig är att jag har lärt mig hålla käften och inte anklagar folk utan bevis/vittnen eller pålitliga källor istället för spekulationer.

Frågor & svar, Merlyn vs missmaddis.

“HAN, MARTIN, trodde verkligen på er två till en början, men sedan visade DU mer och mer VEM du egentligen är och på den vägen är det, sorry!!”

Ja jo, det låter ju fint, Martins version. Men sanningen är lite annorlunda. Han missbrukade min tillit och använde MIN dator och MITT internet till att ragga upp andra tjejer på nätet och ljög mig rakt i ansiktet om det. Och detta trots att jag redan hade förklarat sedan dag ett hur jag ställer mig till vissa saker (och gav honom därmed en ärlig möjlighet att dra sig ur förhållandet innan det påbörjats seriöst)  och han sa sig vara okej med det. Efter att jag “kommit på” hans lögn och hade bevis på mailen han skickat, porrsidorna han besökt där han gav ut sitt nummer och skickade perversa, äckliga mail till andra kvinnor och även transexuella män (som han säger bara var på skämt) så låste jag min dator och ströp den tillgången för att jag inte kände mig bekväm med det. Och då blev det ju tråkigt och han packade. DÄR har du sanningen, Merlyn. Och jag visade mig inte vara någonting annat – jag la ALLA kort på bordet med Martin sedan DAG ETT då jag bad han läsa min bio för att han ska veta vad jag gått igenom och VARFÖR jag är som jag är och reagerar som jag gör. Mycket kan du säga om mig, men jag är fan rakare än de flesta. Så på DEN vägen är det – sorry!

“Du väntar Martins dotter, har 2 söner från tidigare förhållande som tydligen inte haft kontakt med sin fader och jag är ingen för att döma dig för det, men man kan ju undra?? Är det bara en förälders fel?????”

Ja man kan ju undra eller hur. Och du vet inte hur det ligger till med den saken. Och jag har ingen anledning att försvara mig eller mina beslut inför DIG. Det har inte du med att göra. Fråga Martin, vettja. Han vet.
Eller better yet, om du anser dig ha rätt att veta kan du läsa denna bloggen: http://missmaddis.blogg.se/secrets/
Glöm inte att börja från början, dvs MAJ 2007, LÄNGST NER på sidan, för att få veta det mesta, om du nu anser dig ha RÄTT att ens undra. Sen kan du ju alltid börja från början på http://missmaddis.blogg.se – där finns också mycket info att plöja.
Och åter igen – sluta spekulera så jävla mycket.

“men frågan är egentligen, hur ställer du dig till din och MARTINS dotter?? det är min egentligen huvudbry”

Hur jag ställer mig till min dotter? Har det inte framgått ganska tydligt i min blogg hur efterlängtad hon är, hur älskad hon är? Jag älskar henne mer än livet själv. Jag känner henne redan. Jag vet när hon är vaken och när hon sover. Jag känner henne hicka, sparka och buffa i magen. Känner Martin henne? Nej. Hur ställer HAN sig inför henne? Är det inte DET som är frågan? Måhända att han sagt till dig att han är intresserad och allt annat BS, men har han VISAT det? För någon annan förutom dig och de era, dvs.

“så snälla du, tänk, tänk på dina barn och inte på dig själv först och främst.”

En sak ska du ha förbannat klart för dig, Merlyn – jag har då fan inte gjort nått annat de senaste 6+ åren än att tänka på mina barn först och främst. Jag har ensam tillgodosett deras behov och på något sätt alltid sett till att de har allt de behöver. Jag har kämpat med tid, pengar, möjlighet, kärlek, omtanke för att få det att fungera. Våga aldrig påstå något annat – du har ingen jävla aning. Jag GÖR ALLT för mina barn och kommer alltid att göra det och ser till att de är TRYGGA och OMHÄNDERTAGNA av ansvarsfulla människor som inte utger en fara för mina barns välmående eller välbefinnande. Mina barn kommer ALLTID först. Före mig, före Martin och före dig och före alla andra.

Och för att avsluta inlägget:
Merlyn – håll käften. Bara håll käften.

Du har inte med nått att göra som rör mig. När barnet är fött och om Martin skulle ta barnet till att träffa dig, då har du med Martin och barnet att göra, men fortfarande inte mig. Så håll käften.
Du är säkert en god människa i grund och botten och vet säkert innerst inne vad som är rätt och fel men du har inte lärt dig din plats. Lägg inte näsan i blöt där den inte hör hemma.
Om Martin har nått att tillägga får han vara man nog att göra det själv – du behöver inte föra hans talan. Om han är intresserad – LÅT HAN SÄGA DET.
Låt han ta egna beslut. Låt han försöka tänka själv. Lägg dig inte i. Du har ditt, han har sitt och sen har ni ert. Om han vill ta diskussioner som rör barnet, så är nog JAG den mest lämpliga att diskutera det med, för sist jag kollade så växer barnet i MIG, inte i dig och till min kännedom är jag inte nån jävla surrogat mamma till er, så att ni kan ha sund relation till barnet och leva happily ever after med mitt barn, ni som längtar så efter henne efter allt intresse ni har visat. Yea right.
Bara håll käften.

Tro mig, om jag har nått att säga dig eller Martin så hör jag av mig till er och skriver inte inlägg i min dagbok/blogg om det. Så sluta ta varenda jävla stavelse som om det handlar om er och leta efter anledningar att kommentera. Mitt liv kretsar inte kring er. What a shocker, right?

Och slutligen – Martin.

Ditt mail jag hade i min inbox i morse löd:

“Allvarligt nu räcker det med ditt fjanteri, som sagt du skall inte hålla på och dumma dig med varken mig eller mina vänner omkring, definitivt inte springa och försöka hitta på en massa lögner om mig,, för oavsett så är det du själv som förlorar i slutänden själv ordentligt. Så snälla lägg av med allting nu och vissa att du är en bra förälder, om inte till dina barn nu, men åtminstone till min dotter,, sen vet du oxå att jag kommer kämpa för min dotter, så där har du även inget att vinna på med allt ditt skitsnack,, allt jag ville säga till dig,,, så hoppas du förstår att jag menar allvar….
Med vänliga hälsningar Martin”

Martin – du är blåst. På riktigt. Jag ska sluta dumma mig?  Missade du hela poängen? Har jag kontaktat Merlyn eller dina vänner på sistone? Har jag “dummat mig”? Till min kännedom skrev jag ett inlägg som inte hade med dina vänner eller ditt kex att göra – men som var snabba med att hoppa på MIG och kommentera min blogg. Hur i helvete var det JAG som dumma mig?
Hitta på lögner? Martin – som jag nämnde ovanför – JAG HAR BEVIS. Jag har det skriftligt! FRÅN EN MYNDIGHET!
Visa att jag är en bra förälder? Det vet jag att jag är och inte för att jag måste VISA det för vare sig dig eller andra. Både för mina två söner OCH min dotter. Min dotter som JAG har tagit ansvar för helt ensam hittills – HAR DU TAGIT NÅTT ANSVAR?! Har du VISAT INTRESSE, har DU BIDRAGIT?! Kom inte och kasta sten i glashus. Du är blåst.
Så du hoppas jag förstår att du menar allvar? Or else what?!

Sådär. Nu har jag sjunkit till er nivå för att ni ska kunna förstå. Läs detta inlägget mer än ett par gånger och hoppa inte över massa stycken som ni inte kan eller vill svara på. Nu har ni sagt ert – jag har sagt mitt.

Så tala med bonden på bondens språk och tala med den lärde på latin.
Så för att ni ska förstå tar vi det på ert språk:
Bara håll käften. Bägge två.

40 tankar om “Merlyn – här är dina 15. My treat.”

Kommentarer är stängda.