ante omnis mea familia

Min “bror” – Kan du inte bara försvinna?

Min “bror” är efterbliven. Han är socialt handikappad och missanpassad utan någon vidare IQ att nämna. Han klassas som “förståndshandikappad” sedan han var liten och har alltid gått i särskola. Och det passar honom, jävla särunge. Jag vet inte vad det beror på, att han är så jävla IQ-befriad, kan det ha varit syreförlusten vid födslen när han hade navelsträngen runt halsen? Synd han inte kvävdes till döds och dog redan då. Det hade varit en tjänst för mänskligheten. Eller beror det på att han fick nått som kallades för barnkramp och fick 116 kortisonsprutor när han var 6 månader? Blev det bestående men i hans hjärna? Smälte den större delen av hjärnan av medicineringen? Kanhända.

Oavsett så är det nått som inte stämmer. Men förståndshandikappad vill jag inte kalla honom. Socialt handikappad och missanpassad, jo. En syretjuv, definitivt, men inte förståndshandikappad. För vet ni vad, den jäveln suger livet ur samhället och utnyttjar denna diagnosen till max och har gjort det i hela sitt liv för att slippa jobba, slippa ansvar. Han kommer undan med det mesta bara genom att säga “Jag e förståndshandikappad, jag har papper på det”. Smart. Han utnyttjar det som fan. Alldeles för smart för en förståndshandikappad som faktiskt HAR en förmåga att tillgodose sig kunskap och nyttja den, det märker man när han spelar invecklade TV spel, tänker logiskt och rationellt, drar slutsatser och lär sig nya uttryck på engelska. Han är inte ett dugg förståndshandikappad i medicinsk mening. Bara jävligt lat, ful, tjock och äcklig. Han är en framtida äckelgubbe. Just nu bara ett äckel.

Och jag är så jävla trött på honom. Under vår uppväxt levde jag i skam, rädsla och terror på grund av honom. Övergreppen när jag var liten och åren som följde med en ständig påminnelse när han hotade mig dagligen, påminde mig om vad som hänt år innan, tafsade på mig och allt eftersom tiden gick började han slå på mig med. Terror. Jag ville låsa dörren till mitt rum. Jag kunde inte lämnas ensam med honom. När våra föräldrar skulle handla fick jag låsa in mig på toaletten, annars misshandlade han mig. Ibland gick han på mamma också. Jag minns den gången han pucklade på henne med en gren. Helt sjukt.. Jag minns när han satte mig på sjukhus med en avsliten hälsena då han hade stampat på mig när jag låg ner. Jag är så jävla trött på honom. Jag är inte den som kontaktar honom. Varför skulle jag? Jag vill inte ha med honom att göra. Jag bet ihop under en längre period för hans son skull, som ni vet, men det var givet att förr eller senare.. och det tog inte lång tid.

Men han har alltid varit en jävel på att starta bråk. Alltid, ända sen vi var små. Ibland kunde han sitta och mima “hora, slyna, fitta” vid matbordet och jag tappade tålamodet till slut och knivskar fanskapet mitt mellan potatis och sås och mina föräldrar fattade inte vad som flög i mig.Typiskt.  Så var det ofta. Han kom ofta undan. Men nån gång under tonåren tror jag att de började förstå att han inte var så jävla oskyldig. Terror. Och än idag gör han likadant. Startar  bråk. Helt jävla onödigt. Han skriver till mig på MSN och fortsätter traggla. När jag blockerar honom där fortsätter han på facebook. Att han orkar. Och jag tappar tålamodet.

Mikael
Har du nu hört vad jag sagt til Dan o Anki eller???

12:53pmMadeleine
va?
hur skulle jag kunna höra det?

12:54pmMikael
Har inte dom sagt till dig att när jag ska dit o hälsa på så ska du inte va där

12:55pmMadeleine
varför skriver du detta till mig nu? ska du starta bråk? är det inte bättre att du inte pratar med mig alls?

12:56pmMikael
så e det bara o om du e där så åker jag o anton hem direkt igen o då dröjer det länge länge innan Dan o Anki få träffa han igen för du ska ALDRIG mer få träffa Anton

12:57pmMadeleine
VARFÖR SKRIVER DU TILL MIG NU?? Är det LÖNT att starta bråk? Lever du ett sånt tråkigt liv att du måste bråka med mig?
Du är helt EFTERBLIVEN. Låt mig va. Jag skiter fullständigt i dig och din efterblivna familj.

Och han är så jävla FEG. För han har, de senaste åren, inte vågat att säga nått till mig, ansikte mot ansikte. Och det kan vara jävligt smart för om det finns nån människa som jag hade brukat våld på, så hade det varit den efterblivna jävla idioten.

Och han är så jävla FUL som blandar in alla oskyldiga barn i ett vuxet gräl. Som ni vet har jag förbjudits att träffa hans son, Anton. Bara det är fult. Stackars unge, han kommer växa upp helt fukkad. Jag hade hoppats på att jag kunde vara det enda positiva inflytande i hans liv (nej jag tror inte för högt om mig själv, jag är bara realitisk) eftersom han nu växer upp med taskiga förutsättningar. Två föräldrar som är för lata att jobba, de sitter hemma och varvar tiden mellan tv-spel och dator. Anton är snart 2 och har inget dagis, inga kompisar och nu sätter min bror stopp för kusiner med. Han sa till våra föräldrar, att om han ska komma och hälsa på med Anton ska ska varken jag eller mina ungar vara där för då vänder han med detsamma. Vad i helvete har mina söner nånsin gjort honom? Äckliga jävel..

Jag är så förbannat trött på honom. Kan han inte bara förstå att jag inte vill veta av honom? Han är en liten jävla syretjuv som utnyttjar sin egen familj. Han får, får, får men ger aldrig nånting tillbaka. Låna pengar jämt (skaffa ett jobb, madderfakker) får grejor av våra givmilda föräldrar men visar inte ett uns av tacksamhet. Han bara utnyttjar deras godhet och våra föräldrar skulle aldrig vända oss ryggen. Tyvärr. För han förtjänar inte min mamma och pappa. Han förtjänar inte ens sin unge. Han förtjänar inte att andas samma luft som oss andra.

Och jag är så jävla trött på att höra “men skit i honom, du vet ju hur han e”.
Jo jag vet hur han är, men varför är det alltid jag som bara ska tacka och ta emot – För att han “är som han är”? Nån jävla måtta får det vara.

Och nu kan ni tro, att för en gångs skull är det jag som startar bråk.
Detta kommer jag få höra, detta kommer jag inte undan med.
Bring it on, sucker.

Mamma & Pappa, förlåt, men jag kunde inte låta bli. Jag älskar er.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 tankar om “Min “bror” – Kan du inte bara försvinna?”