ante omnis mea familia

MIN diagnos hos reumatologen

Jag var hos reumatologen förra veckan. Men har varken haft ork eller energi att uppdatera bloggen.
Han har tagit blodprover och de visar ingenting (fortfarande).
Han undersökte mig från topp till tå och jag måste erkänna att det kändes aningen… lustigt (?) att stå där i en röd spetsbehå och de minsta stringtrosor jag äger. Hade jag vetat att jag skulle helt strippa hade jag tagit andra underkläder.
Nåja. Han tryckte på en massa punkter uppifrån nacken, ryggen, halsen, bröstkorg, mage, ben och fötter. Mätte ryggen när jag böjde mig och sen sa han att han kan inte göra något för mig. Han arbetar med inflammatorisk reumatism och jag visar inga tecken på något inflammatoriskt.
Så jag frågade vad som felas mig och han svarar att jag har kronisk smärtsymptom. Han sa att han ska skriva till min remitterande husläkare och rekommendera en remiss till nån smärtklinik. Jag frågade om jag har någon direkt diagnos och han sa samma sak. ”Kronisk smärtsymptom” – han kan ha sagt syndrom. Jag lyssnade mest på ”kronisk smärta”.
Kronisk – jag kommer alltid ha smärta. Alltid. Inget botemedel, knapp lindring. Överallt. Alltid.

Men vad är det för diffus ”diagnos”? Det kan inte vara en diagnos! Det är ju symptom!
Jag behöver (för min sinnesros skull) en konkret DIAGNOS.

Så det gav mig inte mycket. Det gav mig det jag redan visste – att det inte är något inflammatoriskt.

Och nu då?

Jag har ont. Som vanligt.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “MIN diagnos hos reumatologen”

%d bloggare gillar detta: