Min dotter lärde mig en läxa! 

Wow. Jag förvånade mig själv idag. Jag blev arg på mig själv. För en gångs skull hade jag så fel. 

Kaeli och jag tjafsade om kläder som vanligt. Hon tog på sig en ärmlös klänning jag har sytt åt henne. Jag sa det var för kallt för det. Jag plockade fram rosa jeans & en rosa tröja men det ville hon absolut inte ha. 

Sen kom hon ner, iklädd svarta jeans, den lila klänningen med döskallar och en grå långärmad T-shirt ovanpå. Det såg fasansfullt ut. 

-Nej nej nej, så kan du inte gå ut. Byt om! sa jag. 
– Nej!!! Jag vill ha detta!! svarade hon med ihopskrynklade ögonbryn och sjunket huvud. Hon var väldigt bestämd.

Där och då slog det mig. Vad fan håller jag på med?! Det är inte detta jag står för! Varför ska hon INTE få klä sig som hon vill? Vilka signaler ger jag mitt barn om jag ska tvinga henne att klä sig efter vad jag eller nån annan tycker är accepterat? Hon duger som hon är och hon är fin precis som hon är oavsett vad för kläder hon har på sig. Hon har rätt. 

Så jag gjorde det enda rätta. Jag bad om ursäkt till mitt barn och sa att hon har rätt. 

– Kaeli, du har rätt. Du får ha på dig vilka kläder du vill. Du är JÄTTEFIN! 

Och hennes stora bruna ögon lystes upp och hon log. Hon är nöjd. 

Så från och med nu så får hon klä sig bäst fan hon vill och mitt jobb går från att försöka klä de fint till att istället göra de starka att våga vara vem fan de vill. Och stå emot de som säger motsatsen – precis som hon gjorde mot mig imorse. 

Jag är så stolt över henne. Hon är väldigt åsiktsbestämd & envis. Hon backar inte från vad hon tror på. Hon är tuff. Hon kommer gå långt här i livet! 

  

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Min dotter lärde mig en läxa! ”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com