Min kropp 4


Min kropp är inte beständig. Jag är en kvinna av olika färg och form idag, än förr. När jag föddes var jag rosa och len och alldeles underbart nyutsprungen. Idag är jag både randig av bristningar och prickig av hormonförändringar och har olika färger. Min kropp talar om hur jag levt mitt liv hittills – och vilken resa det varit.

Mina fötter har små förhårdnader under tårna som vittnar om alla mil jag promenerat och sprungit igenom livet. Min mage är randig av bristningar efter kampen mot min vikt och ärr efter jag försökt korrigera den hud som en gång hängde på mig som ett buksvin. Idag är den inte lika fast längre, nu är den lite sådär normalt sladdrig och det vittnar om hur jag bar min dotter där i, just under mitt pumpande hjärta. Mina bröst fylldes med silikon i ett försök att återvinna lite självrespekt och en gnutta extra kärlek till mig själv och gjorde så, trots att resultatet inte var detsamma som i min drömmar. Idag hänger de lite mer än vad de kanske borde efter att jag fick de fyllda med lite mjölk. Dessa bröst tillhandahåller min dotter med en närhet hon inte kan få någon annanstans och med lite småfika om dagarna då jag inte har mjölk tillräckligt att mätta henne. Hon är kanske som jag och föredrar lite fika.

Min kropp är inte beständig. Den är för alltid föränderlig. Jag har lagt till och tagit bort, jag har färglagt och gjort hål och läkt igen i försök att komma på vem jag egentligen är. Håret har färgats i de tusentals färger och klippts och stylats. Mitt ansikte har jag täckt med smink i olika lager, färger och kombinationer. Mina kläder bytts ut emellanåt, när jag har lust för någonting annat.

Och om man ibland känner att livet står still och ingenting spännande eller nytt egentligen händer, så räcker det att man ställer sig framför spegeln. Allt för mycket har passerat i mitt liv. På både gott och ont, och min kropp är mitt levande vittne.


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Min kropp