Min lediga dag

Med tanke på att barnen kom i säng väldigt sent igår, var jag säker på att de skulle sova länge i morse. Eller ja, längre än vanligt i alla fall. Min drömtanke hade hoppats på att jag skulle få sova halva förmiddagen, fram till tio eller så men jag antar att det är för mycket begärt, som småbarnsmamma. Pushing my luck. När klockan närmade sig nio kom Phini uppstudsandes i min säng och pussade på mig och tyckte jag skulle gå upp och ge honom frukost. Han sa att jag hade ju sovit hela dagen.

Barnen har haft fullt upp nu på morgonen med att undersöka alla leksaker och välja ut sina favoriter och jag förundras fortfarande över både morfar & oupa (farfar) som aldrig träffat varandra, bor i olika länder men tänkte exakt likadant med de radiostyrda fordonen, som ju naturligtvis blev några av barnens favoriter.
De har undersökt den där läkarväskan Laaiti fick, gett varandra sprutor & lyssnat på varandras hjärtan. De har tittat igenom Phini’s nya verktygslåda och hamrat, spikat & skruvat. Och Laaiti har pratat med sin nya magiska smartnalle. Jag börjar redan bli trött på alla ljus & ljud. Men barnens euforiska höga lycka och deras tindrande ögon gör att man står ut, ler och i tysthet förbannat uppfinningen batteri.

Idag är det städdag för mig, denna lägenheten måste ordnas upp, jag försöker bara inspirera mig själv. Det går inget vidare. Min tvättkorg räcker inte till, jag har ett berg av både kläder, täcken, kuddar, lakan och handdukar som ska tvättas. Jag har disk i köket och damm på golven och måste ta itu med det. Det verkar som om hemmet förfaller lite när man jobbar så mycket. Jag var ledig igår, är ledig idag sen börjar jag igen med mellandagsrea i butik och kommer att vara hemma sent på kvällarna igen. Tänk om man  varit sambo och hade haft hjälp med bland annat tvätt och disk – så mycket enklare det vore då. Men å andra sidan – sist jag var sambo hade jag inte mycket hjälp med det ändå, vad är skillnaden.

Nej, nu jävlar.. får ta mig i kragen. Jag tror jag börjar med att ta ett varmt bad, det kanske piggar upp mig, eller vad tror du?

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. MansonDust skriver:

  Jag blir skittrött av varma bad. ;)

 2. GirlGoesMom skriver:

  Du får helt enkelt tänka att om/när man är sambo är det en till jävel som stökar ner ;) God jul i efterskott!

 3. alma skriver:

  det är LÄTTARE UTAN sambo – det blir aldrig ngt gjort från deras sida o när de väl ska hjälpa till blir det ändå bara halvdant blää!

 4. Classe skriver:

  Lyssna inte på de ovanstående skribetnerna. De har (lixom du själv) bara haft oturen att träffa fel grabbar. Vet inte VAD ni har för ”puckomagent” i er brudar?

  Visa lite omdömme när ni väljer pv eller sluta gnäll på att han inte hjälper till.

  Men med Maddi lider jag lite, jag kan diska och tvätta åt dig om du bjuder å kaffe ,-)

 5. MaddeMad skriver:

  Hej gumman! Hoppas er jul var underbar. Vi hade det helt mysigt. Förutom att sonen min blev just kvällen innan sjuk i feber :( Har varit hos doktorn idag o d var hlasfluss *YAY* Vi får skjuta upp några dagar innan vi kan träffas. Puss & Kram

 6. Tale skriver:

  Well, thing are much easier with a one more grownup in the house – if you are smart enough to find one that makes less mess that he helps. But they do have a tendency to come with a mother in law that makes you into a servant in your own house, and let you know that everything should be done in another way. That part is not so funny! But I woudn’t switch with you anyway. Hope you days at work this week don’t get to stressfull!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com