ante omnis mea familia

Min maränger exploderade.. oops?

Phini’s dag blev inte som planerat. Hans dag blev inte som jag hade tänkt, men vet ni vad – Phini trivdes och tyckte om sin dag.
Mina planer om lekland gick i stöpet. Mina planer om ett barnkalas gick i stöpet så reservplanen med de närmsta närvarande gick minst lika bra för Phini och jag tycker jag gjorde rätt i att inte lova honom något som jag inte kunde hålla utan lät honom ta dagen som den kom.
Dagen började bra med mysiga barn hos mig i sängen. Jag pussade på min fyra åriga son och sa grattis innan vi gick upp.
Han fick en liten present på morgonen som han blev glad för men den giriga lilla ungen har nu blivit fyra år och pratar förståeligt (under förutsättning att man behärskar skånska uttryck). Jag förstod honom i alla fall klart och tydligt när han undrade var hans andra presenter var. Haha.
Vi städade lite på förmiddagen och jag gjorde tårta till Phini. Vi hade gäster mellan 13-18.

Phini’s födelsedag

Phini fick allt han ville ha. Han fick dammsugaren, han fick gitarren, han fick bilar & bilbana, nått med spindelmannen men framförallt, mina vänner – fick han BLÅA paket. Jag gjorde det oerfarna lilla jag kunde med tårtan med det som ICA kunde erbjuda. Klandra mig inte, jag fick i alla fall till en ”döskalle”! Eller nått.

Jag bakade lite kakor i fredags. Kanelbullar & Hallongrottor utan hallon. Jag har aldrig varit så förtjust i hallon så jag tog drottningsylt istället som ju är mycket godare. Jag skulle försöka mig på margänger med. Rosa maränger var liksom min specialité när jag runt 12, klart jag kan göra maränger. Trodde jag.
– ”Vispa tills det är tjockt” – i helvete heller, äggvitemassan blev aldrig tjockt men min mixer jag använder för att vispa blev utbränd. Nåja, jag häller skitet i formar, det blir nog bra tänkte jag.
– Låg värme – länge, stod det i receptet jag kollade på. Alright. Låg värme – check. Länge – check. Om jag hade haft tålamod. Efter en halvtimme i ugnen utan att någonting hänt ville jag minnas att maränger är väl en sån.. en sån 10 minuters bake-and-run grej? Det ska väl vara HÖG värme & illa kvickt? Så jag höjde temperaturen och satte mig vid bordet igen där jag och barnen satt och gjorde marsipanfigurer. Nästa gång jag tittade in i ugnen såg jag en smetig smet som bubblat, runnit och började brännas vid. Ingen vacker syn.

Nedanstående bild är grymt dedikerade GirlGoesMom som ska få se hur MISSLYCKADE HEMMABAK ser ut i verkligheten. Slå detta, du. Om du har ett svagt hjärta rekommenderar jag inte att du klickar på miniatyren.

Exploderade Maränger


Bortsett från det… missödet, så gick resterande bak fenomenalt.

Och förresten, ni som satsade pengar på frågan ”Kommer Dickhead gratulera sin son?” är skyldiga mig en massa pengar om de satsade på ett jakande svar. Han ringde inte ens sin son, på sin 4års dag.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 tankar om “Min maränger exploderade.. oops?”

%d bloggare gillar detta: