ante omnis mea familia

Min Medusa

I slutet på förra veckan öppnade jag ett fönster och In Flew Enza. Tydligen. Phini fick feber mot torsdagkväll, hemma från dagis på fredagen och hade feber under helgen likaså. Hans mage var i dåligt skick och han satt på toaletten var femte minut, känns det som och vaknade på nätterna och var tvungen att gå på toa. Han kräkte ner sänge två nätter i rad och har således varit hemma från dagis idag. Jag ringde jourcentralen eftersom Phini klagade mycket över magont, som han gjort av & till en hel del på sistone men särskilt unde rhelgen. De hänvisade mig till sjukvårdsupplysningen men numret hon gav mig ledde till en telefonsvarare på barnakuten som ringde upp mig runt 18 på söndagkväll. Sköterskan sa att det går mycket maginfluensa och det är förmodligen det. Hon gav mig ett recept på vätskeersättning och det var det. Magonda skulle jag söka för på vårdcentralen om det inte blir bättre.

Igårkväll bjöd jag hem mina föräldrar på middag. För en gångs skull. Pappa är enormt kräsen och det i kombination med samma burdusa ärlighet som mig är en kass kombo för mig som ju är en känslig kräfta men jag tog mod till mig och lagade min egen potatisgratäng med vitlök som han inte är direkt överförtjust i och grillade kyckling och serverade det till en god sallad. Inga klagomål, tvärtom. Pappa åt med aptit och verkade tycka om maten. Puh.

<KENOX S630  / Samsung S630><KENOX S630  / Samsung S630> Idag tog jag med Phini in till Malmö. I morse var det fint väder och jag tackade moder natur som skänt migen bra dag för en bussresa med min fyraåring. Mormor hämtade Laaiti och tog honom till dagis och Phini och jag gjorde oss iordning. Jag tittade ut och såg hur det blåste lite snö utanför mitt fönster och sa till Phini att vi fick klä oss varmt. När vi väl kom ut hade det slutat snöa och vädret var ganska fint i gen. När vi väl var framme vid bussen började det snöa igen. Vad i helvete..?!
Väl inne i Malmö blev det värre och snöyran var ett faktum.

<KENOX S630  / Samsung S630> Jag köpte mitt busskort och tog med Phini till McDonald’s som jag hade lovat honom. Han fick sig ett Happy Meal med en tråkig leksak som han blev helnöjd med. Efter en timmes donkan besök gick vi in om mitt jobb för att säga hej. Jag nämnde för Robban (min chef) att jag faktiskt är sugen på en medusa och innan jag visste ordet av hade jag (tro det eller ej) tagit mod till mig och bestämt mig. Studion VIP-öppnade för mig (naturligtvis, jag JOBBAR ju där, det är ”min” studio med!) och prickar sattes. Mitt ansikte är jävligt osymmetriskt och det syns lättast på bild (därav sällan bilder rakt framifrån). Min näsa är sned efter en näsoperation när jag var ca 13 och en bit brosk hackades bort inne i min näsa och jag fick gå  med skena insydd inuti min näsa. Därav diskussionerna om prickarna för att det skulle se bäst ut, utan att vara 110%. Robban fick sätta 3 olika prickar innan jag blev nöjd och det slutade med att han piercade den pricken han satte först.  Always trust your piercer. Jag känner igen de kunder som jiddrar lika mycket som jag gör. ”iiih, jag är rädd för nålar..!” sa jag till Robban som mätte ut prickar. ”Det är jag med” sa Robban.. ”Vilket yrke vi valt, va..” skrattade han. Phini stod vid fotändan av britsen och tittade på ”Mamma, sen får du INTE pilla på den” – HAH! Min fyraåring kan labrett-skötselråd. ”Ska du bli piercare när du blir stor” frågade Robban min son och fick ett jakande svar. Klart att min son ska följa mina fotspår. Jag ska lära honom aaaaaaallt jag kan!

<KENOX S630  / Samsung S630> Piercingen gjorde ont som satan men faktiskt inte lika jävligt som jag hade föreställt mig. Jag förväntade mig nått i stil med de outhärdliga piercingarna jag har i bröstvårtorna men det var inte ens i närheten. Jag förväntade mig att jag skulle skrika högt och svära som en sjöman men inte ett ljud gjorde jag.
Jag är i alla fall nöjd med min piercing med tanke på att jag är osymmetrisk. Men vad trodde jag, jag gick ju till en av de bästa piercarna.

Vädret var inget roligt på vägen hem då vi fick vänta ute i en mindre snöstorm i 10 minuter. Phini var schysst i alla fall och gnällde inte mycket om det. Han somnade på bussen hem och var mindre glad av att lämna den varma bussen för ett kyligt blött väder. Vi gick in om ICA  innan vi promenderade hem. Vi hade bägge två ont i våra fingrar av kylan och vi var blöta och gnälliga bägge två. När vi väl var hemma kastade Phini av sina kläder och jag satte igång kaffe. Kort därpå kom mamma och Laaiti hem från dagis. Min mamma är väl underbar som både lämnade och hämtade Laaiti idag när Phini var hemma/iväg med mig – och jag behövde inte ens fråga henne.

Charlotte kom över i eftermiddag. Så bekvämt för henne att hon är polare med sin piercare och går hem till sin piercare på en kopp kaffe och återbesök om sin piercing. Det såg bra ut och hon tycks sköta om sin piercing. Duktig flicka. jag är inte lika duktig. Du får inte lov att röka den första veckan, säger jag till mina kunder. När min piercing idag var klar tände jag en cigg 5 minuter senare. Undvik varma drycker säger jag till min kunder. Jag hade en kaffelatte med mig som jag drack ur 3 minuter efter att jag blev piercad. Ja, ni fattar.. jag är asbra på att ge råd men suger att följa.

Ikväll smakade jag en fullkorns-smoothie. Hur gott låter det på en skala? Det enda som lockade mig att köpa den var kaffebönorna på flaskan och det lilla ordet ”cappuchino”. Nyttigt OCH gott (?) tänkte jag. Kan man ha detta som matersättning? Slippa äta – fan vad perfekt för mig, jag är verkligen trött på allt vad mat heter.. jag vill helst slippa tänka på mat alls. Om jag hade haft möjlighet att sätta dropp på mig själv hade jag i bästa mån möjliga livnärt mig på det enbart. Smoothien var OK. Inte sådär jävla övergod men den går ner i alla fall.

Produktbeskrivning

Smoothie_Cappuccino170pxl AXA Fullkornssmoothie är det perfekta mellanmålet några timmar innan träning eller som ett komplement till AXA Protein+ recovery efter träning. Fullkornssmoothien är gjord på en blandning av havre, vete, korn och råg, vilket ökar mättnadskänslan. Den är dessutom rik på fibrer och har en låg socker- och fetthalt. AXA Fullkornssmoothie passar även bra som frukost, särskilt om du har bråttom på morgonen. En bra frukost gör att du får lättare att koncentrera dig, blir mer tålmodig och presterar bättre.

Ikväll har snön börjat lägga ett vitt täcke över våra små kullar här utanför. Jag undrar om det kommer ligga kvar tills i morgonbitti så att mina barn kan få njuta lite av det och ta igen det de missade i julas.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 tankar om “Min Medusa”

%d bloggare gillar detta: