ante omnis mea familia

Min odugliga hand

Jag är handikappad. Det kanske var Moder Naturs plan, egentligen, att tillgodose mitt nya behov av extra hjälp och därför ge mig en pojkvän. “Älskade, öppna denna korkjäveln innan jag får rådamp på fanskapet”
Min hand är inte funktionsduglig. Det har gått 3 veckor sedan operationen – är den lagad? Nej? Ja?  Den domnar inte lika mycket och lika lätt. Rör jag inte handen så somnar den ju. Men värken är fan inget bättre. Jag har ont i tummen, ibland strålar det ner på ovansidan mot handleden, i muskelberget under tummen värker det nästan jämt och jag har dessutom ont i handleden. Varför? Är min hand mer skadad än bara karpaltunnelsyndromet? Är det artrosen? Är det något annat?
Ta Alvedon, hade läkaren sagt. Alvedon skulle tydligen räcka mot värken. Men han visste kanske inte att jag blivit ordinerad 2 Alvedon 4ggr dagligen – vilket JAG kan tycka att en ganska saftig dos – hur kommer det påverka min lever?
Det kanske inte är så mycket – vad vet jag. Men 8 Alvedon om dagen tycker jag låter ganska mycket. Men vad vet jag..

Till min fördel – och nackdel, så blir jag väldigt lätt “immun” mot substanser.  Fördelen med det är att jag aldrig någonsin kan bli knarkare för att alla tabletter jag tar slutar att fungera efter en kort period. Det är ungefär som att min kropp går in och motarbetar de aktiva substanserna.
En gång fick jag utskrivet 2 rör Citodon brus. Efter ett halvt rör slutade de ha effekt. De tog inte värken längre.
Nackdelen med det är att jag alltid måste byta värktabletter, om det är något jag måste ta under en period.
Så nu när jag har tagit Alvedon under en period, och dessutom i denna mängden, så är det ungefär som att öppna en paket Läkerol och tugga i sig. Det har ingen effekt överhuvudtaget.
När jag gjorde min magsäcksop fick jag en jävla massa häftiga piller utskrivet. Starka piller. Jag tog inte mer än vad jag absolut behövde vilket innebär att jag hade en del kvar. Och det passade bra när jag kom hem med den nyopererade handen, att ta en Tramadol. Men nu till den andra handen ska opereras har jag inga kvar och Alvedon hjälper inte. Får väl hoppas att de är barmhärtiga nog att skriva ut några tabletter till mig.

Det känns lite spännande nu att jag snart ska operera den andra handen (den 11 juni). Eftersom min högra hand fortfarande inte är helt hundra, hur ska det gå med den andra handen i bandage och nedsatt funktion i den högra? Jag kan exempelvis inte vrida ur en trasa med min högra hand ännu, jag kan inte öppna alla korkar och lock. Jävlar vad jag kommer slå sönder saker här hemma.. Både med flit och utan. I morse exempelvis tappade jag min burk med B12 piller. Det var ändå högra handen som är opererad, som tappade grepp. Jag hade piller överallt på golvet, på diskbänken, i skåpet. Hoppas den hinner kurera sig lite bättre innan den 11:e.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Min odugliga hand”

%d bloggare gillar detta: