Min sambo “under training”

Idag är det söndag och sista lediga dagen. Vart tar tiden egentligen vägen..? Det går så himla fort och jag hinner inte med. Och jag säger det så ofta och jag förundras varje dag.

Det blev två säckar kläder igår när jag rensade ut. Det mesta är egentligen skit ändå och sånt som jag skulle skämmas att ge bort till vänner. Enstaka plagg är mycket fina och Kim påminde mig på facebook att hon faktiskt har en lillkille haha. Varför tänkte jag inte på det? Jag får gå igenom kläderna igen och lägga undan de fina kläderna till henne. Resten får gå till Unicefs containrar. Fötr även om det kanske är “dagiskläder” för mig finns det säkert nån unge som inte har en trasa värd att kallas plagg.

Idag är det bakdag för mig. Degen står på jäsning och ska bli kanelsnäckor, sen tänkte jag göra cornflakes godis. Kan det bli enkare än att smälta blockchoklad och blanda med cornflakes? Enkelt och gott. Till middag blir det tortilla och tacos. Enkelt och gott.

Idag tänkte jag dela med mig av roliga sambosaker. Haha. Jag kan inte ens tänka på det utan att börja garva.. Martin, Martin, Martin.. min inbitne ungkarl. Jag brukar halvt på skämt säga att han är “under träning” men oftast är det faktiskt så att han är som en gammal hund som jag ska lära att sitta och vänja om. Och det är inte alltid det lättaste men många gånger är det roligt att se och höra hur HAN gör saker och ting. Och ni vet att jag kan ha problem med saker som inte görs på mitt sätt.. men min Martins sätt är ibland.. outgrundliga.

Hur vi avfrostar en frys.
Missmaddis sätt: Töm frysen och stäng av den. Låt den tina i sin egen takt, man  kan eventuellt hjälpa till genom att sätta in varma kastruller.
Martins sätt: Töm frysen och stäng av den. Stå med en hårfön tills allt smält.

Hur vi torkar våta skor.
Missmaddis sätt: Öppnar upp dem, ställer de på ett element. Om ett torkskåp funits hade det nyttjas. Eventuellt fylla med fuktdrivare, ex papper.
Martins sätt: Sätt ugnen på 50 grader.

Haha. När jag såg ugnen stå på visste jag direkt vad han tänkte..
– Du, Martin, glöm det. Tänk inte ens tanken…
– Vaddå?
– Du stoppar inte in några SKOR i UGNEN!!
– Jo.
– Nej. Inga skor i ugnen.
– Varför inte?
– För att jag laga MAT i den ugnen! Jag vill inte ha skitiga skor i den ugnen där jag ska laga MAT!!
– Meh! Det är bara skor!
– Ja.. men jag ska ha MAAAAT i den ugnen, inga skitta skor i min ugn. Punk slut.

Sen stängde jag av ugnen och Martin stoppade tidningspapper i skorna och satte de på elementet. Morgonen därpå var de torra och Martin snickrade “Ser du! Pappa kan!”
No shit, Sherlock..

Well I guess…
Alla sätt är bra utom de dåliga, men man måste ju dra gränsen nånstans..

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Linda skriver:

  haha det med ugnen var det bästa jag hört på länge:p verkar som ni kan ha ganska roligt åt varandra där hemma:) o sen vill jag bara säga att jag tycker din blogg e riktigt bra för du har det precis som många andra där hemma med barn men du vågar skriva exakt vad du tänker för stunden, för jag VET att många tycker likadant men inte vågar säga det till andra, istället säger dom att barnen e alltid så snälla o det e bara så himla bra hemma. Själv tycker jag o vet att barn e väldigt mycket jobb o det e ofta man kan tappa tålamodet för dom testar verkligen ens humör hur mycket man pallar stå emot. Så tack för en bra blogg, för man känner verkligen igen sig på myket!

 2. irmelinat skriver:

  Jag har ytterligare ett tips att torka skor.
  skotork med slangar finns hos oss, men det låter en del. Köpte ett slags skoblock med nätsladd, tror det var på clas olson för ung 250 kr (finns dyrare på andra ställen) men dom är helt UNDERBARA. Tysta & effektiva.
  Tidningspapper är ju en klassiker, men då måste man komma ihåg att byta flera ggr.
  Ha det gott / Irmelinat

 3. Flisan skriver:

  Det är din kvinnliga hjärna som inte kan tänka kreativt. Stackars dig *devil*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com