ante omnis mea familia

Min sambo vakade vid min sida inatt…

För några dagar sen bestämde jag mig för att börja en “diet”. Det är väl snarare ett test för GBP-opererade. När man är långtidsop och kanske hamnat lite tokigt. De säger att det ska få oss opererade på rätt bana igen med kosten och samtidigt strama till fickan. Det kallas “Five days pouch test” och innebär att man de första 2 dagarna bara dricker proteinshakes, sen övergår man till mjuka proteiner (tonfisk, makrill, keso, ägg etc) och sen lite mer fastare proteiner (kött, fisk, fågel etc).
Min sambo, som ni alla vet, är världens mest stöttande och omtänksammaste människa. Han började dieten med mig! Det funkade bra de första dagarna, men jag måste erkänna att jag blev irriterad och störd när jag ju fick min mens på första dagen. Jag borde förstått redan då att det var dömt att misslyckas. Dels för att jag har ett omänskligt begär och sötsug när jag har mens men även för att jag, som så många andra går upp nått kilo under mens.  Även om jag vet att det är mensen som förmodligen inte ger mig det resultatet jag önskar så är det ändå väldigt omotiverade.

Igårkväll tog mitt begär över och jag bestämde mig för att frossa! Så jag tryckte i mig 2 Lion och 1 Snickers. Min enda tanke var att jag sabbade min diet, jag hade inte en tanke på mitt blodsocker förrän jag redan klämt i mig chokladen.

Efter en stund kollade jag mitt blodsocker och då låg det på runt 10.2 vilket är alldeles för högt. Huruvida ALLA människor för högt blodsocker av sött blir jag inte riktigt klok på, men jag tror att kroppen ska själv reglera socker/insulin och därmed hålla sig inom gränsen för 5-8 som är normalt. Hur som haver, så känner vi i alla fall till hur just min kropp funkar. Äter jag sött får jag HÖGT blodsocker och sen RASAR det väldigt fort och alldeles för mycket, som om jag hade tagit en insulinspruta. Vi gissar på att min kropp överproducerar insulin.

Efter en stund blev jag enormt trött och däckade. Jag vaknade till när Magnus försökte väcka mig, somnade om igen och vaknade när han tvingade i mig en macka han varit nere och gjort åt mig – då efter att han tagit mitt blodsocker och det hade just sjunkit under 4 och han visste att det var på väg ner. Jag vaknade och jag kände mig snurrig, väldigt trött och nästan som en dålig fylla. Sen somnade jag efter en stund igen och jag sov DJUPT inatt. Jag märkte inte att han tog mitt blodsocker var 20:e minut och vakade över mig. Han vet ju hur mitt blodsocker kan sjunka snabbt och att jag själv sällan märker det förrän det närmar sig under 2. Så han vågade inte somna förrän mitt socker var stabilt nån gång inatt.

Vad skulle jag gjort utan Magnus.. han tar så bra hand om mig! Även när det är mitt eget fel och jag ju är jävligt korkad. Hur fan tänkte jag där – 3 choklad?

Nåja, vi har i alla fall köpt hem ett mindre lager av proteinpulver (Vi köpte det här, Ord. Pris 159:- Kampanjpris 99:- t.o.m 2015-02-22 (mitt personliga tips)). Oavsett vad så är det bra om jag har hemma för i ärlighetens namn är jag dålig på att äta. Jag brukar i stort sett bara äta middag med familjen (de flesta dagar) och sen på kvällen. Jag har svårt att få i mig mat på dagarna – jag glömmer det? Så jag ska försöka ha proteinshakes till hands på dagarna och dricka det. Bättre än inget, eller hur. Och vi  köpte en vattenflaska som jag ska försöka komma ihåg att nyttja för jag dricker aldrig någonting – bortsett från kaffe under dagarna. Jag HATAR vatten, i alla former. Vanligt vatten, vatten med bubblor, vatten med citron etc.. Jag tycker det är så jävla äckligt. Saft etc lockar inte heller. Men jag ska försöka att tvinga mig själv.

Det är dags att lägga om kosten. Inte bara för mig utan även barnen. Vi började igår och serverade en TEST middag för att se vad och hur barnen åt men framförallt deras reaktioner. Vi satte fram skålar med majs, broccoli, blomkål, tonfisk, gurka, tomater, salladsblad, citron, hemmagjord tzatziki, keso etc. Det blev inga protester alls och vi fick bara positiva reaktioner. jag tänker definitivt inte bli helt fanatisk med träning och kost (det vore bara konstigt) men tänka lite mer på maten. Jag är en bullmamma, som älskar husmanskost och att stå vid en puttrande köttgryta och plocka fram kakor och bullar ur ugnen och kavla ut hemmabakad bröd. Men jag får tänka om lite. Vi ska fokusera lite mer på LCHP-inspirerad diet.

Det är ett ÖNSKEMÅL – just nu. Kan hända att jag säger fuck it. Jag lovar inget jag inte kan hålla haha.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Min sambo vakade vid min sida inatt…”