Min sista önskan, i-fall-om-att…

.

Det har varit en lång dag för mig och än är den inte slut, såklart. Jag var uppe tidigt i morse och kom iväg i tid. Barnen sov hos mina föräldrar i natt eftersom jag skulle iväg så tidigt – det blev smidigast för alla.  
Inskrivningen gick bra även om det tog väldigt lång tid och en massa rännande fram och tillbaka. Jag fick prata med läkaren som undersökte mig och skrev ut en massa elektroniska recept. Bland annat 10 sprutor som jag ska ge mig själv –! Det känns jävligt lockande, ju? Kalk och B12 och Tramadol och Alvedon och sprutorna. När jag loggar in på apotekets hemsida ser jag att jag har följande:
– Tramadol Hexal
– Oxynorm
– Primperan
– Klexane
– Alvedon
– Duroferon
– Behepan
– Kalcipos-D
– Panodil
– Cerazette
– Lanzo

Känner mig som en riktig pillertriggare. Och för att veta vad som är vad och vad jag ska med allt till måste jag gå in på fass och läsa mig till det. Bra där. Jag kan snart nog starta ett eget apotek. Och när jag kolla igenom pillerna undrar jag tyst för mig själv “Hur jävla ont på en skala kommer jag att ha egentligen – eftersom jag ska behöva allt det där…”
Några av de läkemedlen är helt nya för mig, Oxynorm,Primperan & Duroferonen.
Sen fick jag träffa en sjukgymnast och testa mina lungor, jag fick träffa narkosläkare och jag fick lämna två EKG och lämna tio rör blod och fick en remiss med mig för att jag ska lämna ytterligare blodprov på min vårdcentral den 30/3.
jag fick svar på alla mina frågor och nu är det bara att vänta.. I fikarummet kom en annan kvinna och satte sig. Jag hälsade och började småsnacka (social och oblyg som man är) och jag hade ju en del gemensamt med henne. Hon gjorde också en VBG i slutet av 90-talet, hon kräker också allt osv. Vi hade onekligen en del att tala om. Hon kommer att bli opererad dagen innan mig så hon ligger säkert kvar när jag kommer. Kan vara skönt att ha någon annan där att prata med, som sitter i samma båt.

Nu är i alla fall detta momentet överstökat. Puh.. Och det är ju som sagt inte utan en viss oro nånstans ändå. Läkaren poängterade ännu en gång att det är större risker med dessa operationerna. Jag vet det, men jag har inget val ju.
Jag undrade hur det kommer vara med tabletter och enligt läkaren kan jag i alla fall svälja tabletter hela. En förändring, redan där. Jag kommer kunna äta frukt och grönsaker och jag kommer inte kunna kräkas. Ytterligare förändringar. Men förutsättningarna för allt detta är ju att jag överlever. Mamma och pappa står på min ICE lista (In Case of Emergency) och de komemr ringa mina föräldrar från uppvaket. Tanken slår mmig – bör jag skriva något testamente eller “Sista önskan” bara i-fall-om-att? Räcker det att jag bara skriver ett brev och förvarar det nånstans där folk vet om det?
För jag vill i alla fall ha något att säga till om när det gäller mina barn, I FALL OM ATT jag dör. Jag vill inte att socialen går in och fosterhemsplacerar mina barn på olika ställen – jag vill inte att de fosterhemsplaceras nånstans alls. Jag vill att mina föräldrar tar barnen – jag har pratat med dem om det och de vill samma sak. Kan staten gå emellan denna önskan? Hur legaliserar man ett sådant brev? Måste jag verkligen gå till en advokat?
Räcker inte detta blogginlägget? Blinkar

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. My skriver:

  Där satte du igång min tankeverksamhet med. Nu är vi ju iofs två om barnen, och inga operationer m risker. MEN livet är en risk varje dag, kan bli påkörd, hjärtat lägger av osv .. Vad händer m barnen & hur gör man för inte soc ska placera dem? :|

 2. Emmily skriver:

  Du ska nog prata med er jurist. Tror inte detta eller andra blogginlägg räcker tyvärr.

 3. Malin skriver:

  Du som tänker så klokt på allt!
  Men det kan faktiskt vara en god idé anyway!

 4. Sandra skriver:

  Min man och jag vill att vår son bor hos mina föräldrar om vi dör, och det har vi pratat med dem om och det vill ju de också.

  Så vitt jag vet så funkar det så att om vi dör, så ansöker mina föräldrar om vårdnaden (dock vet jag inte vart man gör det?)
  Och de tar hänsyn till att det är släkt och så länge de är skötsamma och har inkomst osv så går de före fosterhem.

 5. Ebba skriver:

  Föräldrabalken 6 kap 10a. Man ska ta hänsyn till föräldernas/ förälderns vilja om det inte är olämpligt. Skadar inte att skriva något, även om du nu gjort din vilja känd i bloggen.

 6. Jessica skriver:

  Duroferonen är en järntablett mot järnbrist. Du kan bli hård i magen. Där finns även en annan järntablett. Prata med din läkare om det skulle hända att du blir förstoppad. Då kanske du kan få den andra i stället.

  Jag har ätit Duroferonen i så många år pga min tarmsjukdom så jag är van vid dom.

 7. Det måste först undersökas om dina föräldrar är lämpliga, så mycket vet jag.

 8. jag skriver:

  skriv ett dokument, en ”viljeyttring” heter det om dina önskemål, ganska ingående om vem du tänkt dig o varför, samt varför du finner ”pappan” olämplig. Låt sedan två vittna o skriva under, förvara det, kopiera det och dela ut det till berörda, dina föräldrar etc… så kommer viljeyttringen tas i beaktan vid ett ev dödsfall, annars så tillfaller ju vårdnaden nästan automatisk till den ”andre vårdndshavaren om inga åsikter om detta sagts. Spara med mailkonversationer, sms och alla andra handlingar som kan visa varför man finner ”pappan” olämplig

  Jag håller själv på med just detta… FÖr mitt barn ska ABSOLUT inte få leva med sin pappa om jag skulle dö, mina släktningar och vänner kommer kämpa med näbbar och klor.

 9. Ninna skriver:

  Du har säkert redan kollat upp läkemedlen du inte känner till. Jag har käkat Duroferon sen jag gjorde min Op 2009 och tar dom fortfarande o är jättenöjd, min mage fixar dom galant medans magen inte klarar av de andra järntabletterna, dessa ska tydligen vara lite ”skonsammare” så man slipper bli förstoppad. Men det är säkert väldigt individuellt :)

  Jag tänkte precis som du, nu var ju jag o M gifta när jag Opades men jag skrev ändå ett brev till honom med saker o ting jag önskade osv och det kändes lugnare på något sätt för mig att veta att jag faktiskt fått detta gjort.

 10. mimmi skriver:

  Ja, Alvedon och Panodil behöver jag väl knappast skiva vad det är för något? Det går lika bra med läkerol, ha ha… Tramadolen är en mycket starkare smärtstillare. OxyNorm är ett morfinbaserat (opioid)smärtstillande läkemedel som används vid kraftig svår smärta. Riktig malle är det i dem (har inte provat själv, men känner till vilka patienter som brukar få dem). Förmodligen har du fått dem för eventuell svår smärta efter operationen.

  Primperan är mot illamående och kräkning, kanske inte så konstigt att du fick dem med tanke på typen av operation. Klexane är ett blodförtunnande läkemedel som man ger i förebyggande syfte så att du inte får proppar efter operationen. Du har skrivit att din pappas hjärtmedicin är Trombyl, men Trombyl är också ett blodförtunnande läkemedel, lite snällare bara. Din pappa får säkert Trombyl för att det inte ska bildas proppar i hjärtats kranskärl och han undviker då att få kärlkramp i hjärtat och/eller hjärtinfarkt. Klexane är kraftigare blodförtunnande än Trombyl.

  Jag förstår precis hur du tänker inför operationen angående barnen. Även om jag tror att det kommer att gå jättebra, så hade jag nog tagit reda på hur man gör och hur man utfärdar något slags dokument ”testamente” angående ansvar för barnen vid eventuellt bortfälle.

  Jag kommer inte ihåg när du skulle opereras, men ta reda på fort som fan vad du ska göra / skriva för att du skall få som du vill. Då kan du slappna av sedan och bli opererad utan att behöva oroad dig för det. Lycka till gumman! :heart:

 11. mimmi skriver:

  Förresten, synd att du inte opereras i Malmö! Då hade jag kommit varje dag och hälsat på dig! Gett dig lite mänsklig värme i form av kramar och lite trams från en tokfia som jag! Nåja, du får väl överleva utan mig då!

  Se till för fan att fixa detta nu, I löv y!

Lämna en kommentar!