Min smarta 6-åring

Både igår och i morse vaknade mina barn väldigt tidigt och ville upp och se på TV/spela spel en stund. Jag vet inte varför de plötsligt ska upp så tidigt men jag tror nog att det beror på att det är ljusare ute. För i ett barns värld är det inte så komplicerat: är det ljust är det morgon, och därmed basta.
Det är tacksamt med våren såhär. För man blir nog piggare och gladare när man vaknar till morgonljuset och fågelkvitter.
Jag själv gick och la mig vid halv tio igår kväll och tänkte ta igen sömn. Jag har ju sovit så förbannat dåligt på sistone och varit hemskt orkeslös och trött om dagarna. Jag vaknade flera gånger under natten som jag gjort på sistone men gick upp en kvart innan klockan skulle ringa för att jag låg i sängen och kunde inte somna om.
Så jag spelade TV-spel med Laaiti en stund under tiden Phini åt sin frukost i vardagsrummet till tecknat på TV. Det var faktiskt roligt, att “bonda” med min son. Han skulle visa hur man gör (fast att jag redan vet, men  jag gav honom den tillfredställelsen) och berätta och vi spelade en stund tillsammans. Jag är ju själv uppvuxen med TV spel så det är inget främmande för mig. Jag satt med handkontrollen till gamla goda nintendo när mina tjejkompisar satt med dockor och barbies och kan än i dag uppskatta att spela.

När vi hade lämnat lillkillen på dagis gick jag och Phini till skolan. Han pekade på vårblommorna som nu kämpat sig genom den hårda vintern och brutit upp och namngav dem. Snödroppar och krokos i olika färger. “Mamma, var är vintergäcken?!” undrade Phini. Vintergäck?! Vad är det?! Jag visste inte ens att krokos ser ut som de han pekade på. Och jag blev imponerad. Jag frågade vart han lärt sig allt detta och svaret var ju givet: i skolan. Det är ju där man lär sig saker, eller hur. Och tydligen är han uppmärksam och tar till sig information. Information han sen kan delge sin mamma, som inte kan ett piss om dessa vårblommor. Min sexåring kan mer än mig.
Vilken käftsmäll.

Idag ska jag hem till min älskade, underbara Emma. Jag ska plugga teori en stund och sen ska vi ut och köra. Jag har redan planerat vart vi ska men Emma vet inte ännu. Tur att jag kan vägen dit själv. Detta kan bli en bra övning i självständig körning? Jag hade gärna berättat om min plan, men risken finns att Emma hinner läsa min blogg innan vi kör. Bah! Uppdatering om detta kommer.

Sen vill jag göra en sak officiellt. Jag har inte bett om lov och jag hoppas det är okay (och förmodar det eftersom nyheten redan är publicerad på hennes egen blogg).

Min underbara Emma och hennes underbara sambo J – SKA HA BARN!
Oh yes, you heard me..! Emma är gravid och ska ha barn nån månad efter mig. Det har varit en jobbig period för mig att hålla käften om sådana underbara nyheter, som jag bara velat dela med mig utav men nu sprack det. Jag hoppas bara att J inte halshugger mig för detta uttalande.
Så när jag skämtade med henne i fjol och sa att  jag önskade att hon och jag blir lattemammor, fick jag rätt ändå.
Och det finns inte många jag är lyckligare för än Emma och J. De kommer bli FENOMENALA föräldrar. Emma är så otroligt omtänksam och kärleksfull och J är stabil och smart. Jag älskar de bägge och vet att detta kommer bli så lyckat, så perfekt och jag unnar de detta.

Det är verkligen en babyboom i år. Det är många av mina vänner och bekanta och människor jag känner som är gravida och ska ha barn eller nyss har fått. I min släkt exempelvis är jag gravid, och tre av mina kusiner ska ha barn (bland annat Jessica). Lollo, en av mina vänner är exakt 3 veckor efter mig och ska ha bebis i samma månad som mig. Elizabeth ska också ha barn i samma veva. Så jag kan nog föreställa mig en och annan mamma/bäbis träff.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Dan Ekensteen skriver:

    Det verkar som det är det manliga könet i denna släkten som vet mest om blommor och blad haha :D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com