Min son är mitt kräk, min bajs?

När jag lämnade Phini i morse berättade jag för en av fröknarna att jag skulel hämta honom tidigare för att vi ska på 4års kontroll. jag berättade att han inte vill gå, att han är enormt anti och bad henne därför att förbereda honom lite mer under dagen. Naturligvis, lovade hon. De kunde prata om det på samlingen så kudne de andra barnen berätta vad man gör hos sköterskan då. Kanon, vad glad jag blev!

När jag sen kom tidigare blev Phini ledsen med detsamma. Han visste vart vi skulle men ville inte med till stygga Carina. Mormor ska hämta, inte mamma. Jag pratade med en annan fröken och frågade om de hade pratat med Phini idag varpå hon svarade att de inte hade det, hon visste inget om det. Schysst.. tack för den.

Men jag gjorde det bästa och under hela vår promenad till BVC pratade vi om Carina och alla roliga saker han skulle göra. Jag frågade honom om alla saker han kan göra och han berättade förtjust. Jag förklarade att Carina också vill se alla saker han kan göra. Vi småpratade under vägen sen kom det. Frågan. Frågan som man vill undvika och såhär började det.
Phini: Mamma, när jag var liten var jag i din mage!
Jag: Ja, det var du.
Phini: Sen kom jag ur från din mun!
Jag: Öh nej, det gjorde du inte.
Phini: Var kom jag ut från då?
Jag: Tja.. jag kanske bajsade ut dig. Då är du min bajs alltså!
Phini skrattandes: Nej mamma! Jag kom ur ur din mun!
Jag: Min mun? Kräkte jag ut dig..? Då är du mitt kräk, då?
Phini skrattade igen men blev genast allvarlig: Men mamma, var kom jag ut från då?
Jag: Du kom från min mage ju.
Phini: Från magen? Gick magen sönder då?
Jag: Ja, på sätt och vis. Vad kul vi ska ha hos Carina nu, eller hur! Vad ska vi berätta för Carina?
Phini: Men mamma!! Hur kom jag ur från din mage?

Jag kunde inte rymma från det. Känns som om 4år är för ungt för att kunna förklara vartifrån bebisar kommer? Och vem har sagt att man måste vara detaljerad? Hur lägger man fram en sådan sak? Vi har inget ord för kvinnors könsorgan hemma hos oss. Fråga mig inte varför, det har aldrig kommit på tal. Hemma hos oss har pojkar en lilleman men flickor har ingen. Punkt och därmed basta. Så ska jag säga det, att flickor får bebisar från sin ingen-lilleman? Cross that bridge when I get there? I’m here.

Hos Carina gick det fenomenalt! Min son får tydliga 9p av 10. Han fixade inte syntestet – nått da fack med glasögonen på. Han tyckte nog det var gay, han ville inte ha dem på sig i alla fall. Han ritade gubben Carina bad honom, han klippte papper. Han trädde pärlor, han berätatde om bilderna hon visade etc. När vi kom till hörseltestet visade det siog att Phini har nedsatt hörsel på höger öra. Carina berättade att man ska kunna höra på 20, Phini hörde på 35/40. Hur allvarligt eller illa det är vet jag inte ännu. Vi fick en tid till läkaren som först ska se om han kanske har någon vaxpropp eller något annat innan man ger mer bestämda svar.
Jag har redan förberett mig på att Laaiti kan vara den som kommer ha dålig hörsel. Phini har aldrig haft öroninflammation, men Laaiti spräckte bägge sina trumhinnor och har vätska bakom. Han kommer eventuellt behöva rör insatta. Och om han har samma problem som mig saå kommer han alltid ha problem med sina öron. Mina egna trumhinnor är ärrade att till och med läkare ryggar tillbaka när de ser mina trumhinnor och undrar hur jag kan höra någonting alls. Men jag har inte ens tänkt tanken att Phini ska ha några hörselproblem. Varför är det ALLTID så att det är fel unge jag oroar mig för?!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

23 tankar om “Min son är mitt kräk, min bajs?”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com