ante omnis mea familia

Min son ska på Nobelmiddag. Lämplig klädsel?!

Torsdag. En väldigt vit torsdag. Jag kan inte minnas att det snöade lika mycket på en och samma dag förra vintern, som det gjort här nu mer än en dag på raken. Kan snö ta slut i himlen? Och de säger att det inte finns en enda snöflinga som är identisk med en annan, men det låter då fan inte logiskt i  mina öro. All denna snön – det är minst tripilljoner snöflingor. Ska nån komma och påstå att inte en enda av dessa jag-kan-inte-räkna-hur-många-flingor – är helt unika? Hur vet man det, for a fact? Är det någon som har undersökt sakern och HUR i så fall? Finns det en liten tomte nånstans som sitter och räknar varenda en snöflinga runt om i hela världen samtidigt och undersöker de för att klargöra detta faktum? Om jag (mot all logisk förmodan) skulle hitta två identiska flingor, vinner jag ett pris då? Hur redogör jag mitt fynd innan flingan smälter? Vinterfrågorna är många och världsmysterier ännu fler.

Emma och hennes bröder kom och hämtade sofforna idag. Jag hade skickat två sms till henne i morse som jag inte fick svar på, hon tänkte att hon ändå skulle hit ju. Hon knackade, jag öppnade dörren och hon frågade sockersött ”Vill du ha en kram?” och ja, det ville jag. I smsen hade jag förklarat för henne, varför jag hade reagerat som jag hade gjort och även bett om förlåtelse. Jag antar, efter en varm lång kram, att jag är förlåten. 
Vad än alla mina bloggläsare tycker om mig och mitt tidigare inlägg kan faktiskt mig kvitta – huvudsaken är vad Emma tycker.
Jag är en känslomänniska. Jag har ibland (ofta) problem att vara realistisk och logisk – jag reagerar med känslor. Det är inte alltid lätt och det kan ställa till det för mig, men så är det. Och jag tänkte inte så mycket på Emmas del i det hela, jag tänkte bara på hur olägligt det var för MIG och i synnerhet MIN SON som ska ha kalas på lördag. Det var fel och det vet jag och jag har bett om ursäkt.

Sen att jag ”hängde ut henne” – kan diskuteras. Alla har vi olika uppfattningar om vad ”hänga ut” innebär. Jag återberättade någonting som hade hänt och hur jag upplevde det och kände om det. Är det att hänga ut?
Ni har ALDRIG reagerat likadant när jag skrivit positiva saker. Det är ju okej. Att skriva om andra människor är okej sålänge det är POSITIVA saker. Om man skriver nått som kan uppfattas negativt om en annan människa så kallar ni det att ”hänga ut”. Ändå uppmuntras min ärlighet och rakframhet. Men bara om jag är snäll. Såklart.
Men vissa saker är tabu att skriva om, verkar det som.
Jag hade redan talat om för Emma hur jag kände innan jag bloggade om det. Måhända att det var mer detaljerat i bloggen, men likväl.
Rätt eller fel? Vem ska kasta första stenen?
Jag har ALDRIG någonsin tagit Emma för givet eller varit henne otacksam och det är jävligt trist läge att ni har fått det för er, trots alla hundratals inlägg där jag hyller henne till skyarna och deklarerat min kärlek för henne. Men ja. Ni får gärna tycka mindre om mig för detta, det rör mig inte i nacken. Jag är inte mer än människa, jag har känslor – jag kan bli besviken. Jag gör också fel. Och jag ber om ursäkt för det (till Emma). Men jag tänker då fan inte be om ursäkt för att jag skriver av mig när jag är upprörd, besviken eller ledsen.

Phini’s skola har tydligen ett tema framför sig fick jag reda på idag. De ska jobba med Alferd Nobel. Under veckan kommer pedagoger att äta tillsammans med barnen och träna borsskick, vett och etikett. Och sen kommer the grand finale, den 10:e december då de ska avsluta med en Nobelmiddag i skolan. ”Då önskar vi att barnen är uppklädda”.
Vi ska träna på att äta med kniv & gaffel och använda en lagom samtalsnivå. Phini fixar det där med kniv & gaffel och har alltid gort det- lagom samtalsnivå bemästrar han också. Men de där armbågarna på bordet får vi träna på. Vad kul med tema, men jag undrar lite vad de menar med ”uppklädda”? Ska det vara slips & kavaj eller hardcore frack?! Vad hade de tänkt sig? Kunde de inte varit mer specifika? För Phini kommer nog känna sig jävligt dum om jag tar på honom frack när de andra kidzen har bara skjorta.

Lämplig-klädsel tips emottages gärna.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 tankar om “Min son ska på Nobelmiddag. Lämplig klädsel?!”