ante omnis mea familia

Min tand krossades till döds av Melvin

Jag vet inte varför men av någon anledning började mina ögon gå i kors redan runt 22 i går kväll vilket är ovanligt tidigt för mig. Som oftast brukar jag hålla mig uppe till 1 på natten om inte senare. Min kropp är väl inställd på för lite sömn och för lite mat så att den som oftast inte kräver mer.
Så det blev en (för mig) tidig kväll igår. Det var länge sedan jag gick och la mig innan midnattstimmen.

Det var lägligt med en tidig kväll eftersom jag hade ställt min väckarklocka på 6.40 för att jag skulle hinna upp och göra mig iordning innan min tid hos tandläkaren. Laaiti, som så vanligt låg i min säng i morse vaknade inte av min väckarklocka, inte heller av mobilen som också ringde larm i morse. Det var underbart att vakna utvilad och kunna gå upp på morgonen utan gnälliga/bråkiga barn. Jag gjorde mitt kaffe i lugn & ro, tog en cigg på balkongen i lugn & ro och fick sminka mig i fred i morse. När jag sen satte mig på sängen för att dra på mina strumpor, vaknade Laaiti och satte sig upp raskt och frågade var Phini var.

Jag gick in till Phini, satte mig bredvid honom på sängkanten och strök honom försiktigt över ryggen, lutade mig fram och pussade han på kinden. Han log och utan att öppna ögonen lyfte han upp sin arm och fattade mig kring halsen och drog mig närmare för en morgon kram, utan att sluta le. Och ja, det var exakt lika underbart magiskt som det låter. Idylliskt.

Min mamma kom över runt 8 och jag drog till tandläkaren Melvin. Jo samma tandläkare – I will kill you” Melvin. Idag drog han ut en tand. Jippi. Han har läst i min journal om hur svårbedövad jag är och just när man ska något så drastiskt som att slita ut en tand med rötterna så blir man lite extra på spänn när man vet att det kan hända att jag inte blir helt bedövad. Jag kommer åter igen att tänka på Cast Away med Tom Hanks. jag fick två sprutor på utsidan och en på insidan. Melvin hämtade Alvedon till mig (som ska hjälpa bedövningen) som han hade krossat & blandat med saft – jag kan ju inte svälja piller. Bedövningen tog och han började vicka & rycka på tanden. Jag kände hur det knakade och hur benen i ansiktet drogs i, det ryckte till under ögat. Tanden krossades och gick i småbitar och han fick borra och dela på rötterna för att lirka ut dem var för sig.
Halva dagen idag har påmint mig om mina tonår då smaken av blod i munnen var familjär. Men nu är det gjort. En tand mindre, nu börjar jag verkligen likna den häxa jag är, allt som saknas är vårtan på näsan.

Efter mitt tandläkarbesök hjälpte jag min vän som nyss flyttat att packa upp sina grejor och komma lite mer tillrätta i sin nya lägenhet innan jag hämtade barnen på dagis. Eftermmiddagen var lugn och mysig med tända ljus i hela köket, som vanligt. Jag satt med barnen i min säng och läste i körkortsboken och förklarade för Phini att mamma ska lära sig att köra bil.
Jag bjöd hit Charlotte på middag (tacogratäng) med mig & pojkarna och det var trevligt med vuxet sällskap till middagen.

Och nu när kvällen närmar sig tänkte jag sätta mig i sängen med boken igen, tända några ljus och läsa. Jag fick ett sms av Lollo att det tydligen är som några av er andra också sagt, om de nya reglerna för körkort i år. Tydligen måste man ta teoriprovet OCH uppkörning samtidigt. Om man klarar teorin men inte uppkörningen har man en månad på sig att köra upp & klara det. Jag undrar mest vad för avsikter de har med dessa nya bestämmelser? Det är ju lite fucked up för mig som hade andra planer.

Idéer?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 tankar om “Min tand krossades till döds av Melvin”