Mina barn är halvblattar…

.. men så får man inte lov att säga, det är ju rasistiskt. Usch.  Jag är nog lite rasist som ens tar emot den tanken, inte sant. Sen kan vi bortse från det faktum att jag faktiskt varit tillsammans med män av utländskt härsprung.

In fact, INGEN utav mina ex har varit helsvennar.
A, den förste, var halvt holländsk. :clown:
W, den andre (pojkarnas pappa) var sydafrikank apa. :monkey: 
M, den tredje var importerad polack. :quiet:

Så, ja.. mina barn är halvblattar och har en massa blandat i sig, ungefär som godispåsen Gott & Blandat
Min farfar var dansk, min farmors släkt härstammar från tyskland. Min mamma är svensk. Så det gör mig (efter enkel matematik) Lite dansk, lite tysk och massa svenskt.
Så mina söner Phini och Laaiti är halvt sydafrikaner och resten danskt, tyskt och svenskt.
Min dotter Kaeli kan jag inte svära på vad hon innehåller. Till min kännedom är hennes pappa polackafan. Om han har nått annat i sitt blod vågar jag inte svara på. Men till min kännedom är hon således halvt polack och resten dansk, tysk och svensk.

I dagens samhälle är det nog inte lika lätt idag som förr att hitta en ”renrasig” svensk. Om man går tillbaka lite i tiden och släktforskar så kommer de flesta av oss från någon annanstans. Jag personligen skiter högaktningsfullt i vilket. Jag är ju faktiskt inte rasist för fem öre (kan man vara det när man gifter sig med en SYDAFRIKAN?!)
Oavsett hur många ursprung som finns i mina barns blod så älskar jag dem lika mycket för det – det borde vara uppenbart? Jag kan faktiskt tycka att det är intressant – när det gäller pojkarna i alla fall, att de har ett sådant exotiskt ursprung och lära de det som deras far lärde mig, lite av språket och kulturen osv.
Polen däremot.. well. :-|

Men än idag är det fortfarande lite tabu att skämta om vissa saker. Som detta exempelvis. Vissa saker får man inte lov att säga.

Så nej, min status på facebook var inte uppskattad av alla. Kanske trodde de att jag menade allvar eller så tyckte de bara att man inte säger så?

Jag kanske har sjuk humor för jag tyckte fan att det var roligt! :rotfl:
38 kommentarer (då) och de flesta skitroliga!

Vad har NI för ursprung?

Du gillar kanske också...

17 svar

 1. B skriver:

  Klockren som vanligt. :D

 2. wousch skriver:

  Mångfald är guld :-)

 3. Zandra skriver:

  Jag är tysk och dansk :).. Har tyskt efternamn! Bara vi i Sverige som heter så :)

 4. Sarah skriver:

  Svensk, men troligen ett ursprung långt bak från valonerna.
  Dottern däremot är en kvarts blatte. (dvs arab) Fast hon är ju mer blondie än någon annan så det kan man inte ens tro.

 5. eightbits skriver:

  Halvportugis då, och halvsvensk, eh. Därav mitt exotiska utseende. HAHAHAHAHAHAHAHA. För helvete, nej.

 6. Jessica skriver:

  Du vet att du bloggar i ett ikke låst inlägg va??
  Jag är helsvensk såvitt jag vet. Iaf om vi tar den närmaste släkten

 7. Jonna skriver:

  Jag är halvsvensk och halvdansk, men har även lite tyskt i mig om jag minns rätt!

 8. Kicki skriver:

  1/2 finsk 1/2 Svensk, Gubben min 1/2tysk 1/2svensk så ungarna är väl lite av varje……

 9. Anna skriver:

  Polackafan????? Är du idiot människa. Inte rasist, in my as

  • missmaddis skriver:

   Jo jag är rasist. Jätte-dö-mycket. Jag HATAR utlänningar! Du missade det nog i inlägget men jag har ju varit gift med tre utländska män. Bara för att jag hatar utlänningar!
   Jag förstår att du tog illa vid dig. Ditt efternamn i din mailadress låter polskt. Ta det inte så personligt. Du är polackafan och jag är blandrassvin :)

 10. Linda skriver:

  Åh! Klart man måste få skämta lite även om ursprung. Jag är helt svensk, mormor har lite vallonblod i sig långt tillbaka, morfars ättlingar var svenska samer… Vi har släktforskat en del men jag hittar inget skumt :) Genetiskt bär vi dock med oss en massa skit :/

  Jag tycker det är uppenbart med inlägget att Madelene inte är seriös, utan touchar en jävligt brännande fråga på ett humoristiskt sätt. I sverige är det ju värre att uttala sig negativt om någon med annat ursprung än att mörda ta mej fan!

 11. carro skriver:

  svenne, även efter släktforskning!

 12. Milis skriver:

  Jag är 1/8 finsk, resten svensk. Sambon är 1/4 polack o resten svensk… Så våra barn är alltså ganska blandrasiga ;)

 13. mimmi skriver:

  Men Anna, kan du inte se skillnad på en riktig rasist och en som ironiserar om ett så känsligt ämne? I så fall är du illa ute!

  Idag har de flesta lite blandat blod i sig, men var gör det? Mångfald berikar! Själv är jag helsvensk men har lite danskt blod i mina ådor från tre generationer bak. Inte så konstigt egentligen. Vi här i Skåne har ju tillhört Danmark, och ligger väldigt nära både Polen och Tyskland. Vad spelar det för roll?

  Alla är vi människor. Fullblods, halvrasiga eller gatukorsningar! :-D

 14. anniz skriver:

  Jag är ett halvblod. Ungersk och svensk!
  Ungerskt efternamn.

  Att skämta om folk är inget jag bryr mig om, sålänge det inte är rasistiskt menat. Jag och mina vänner sitter och klankar ner varandra ”jävla ungrarjävel”, ”jävla danskfan” men det är ju skämt på högsta nivå och sedan får man väl vraka o välja tidpunkter – inte alltid lämpligt o säga något sådant! ;)

 15. Andie skriver:

  Jag är NORRLÄNNING, skämt och sido, jag är svensk blandat med finskt och estniskt men framför allt är jag norrlänning! :-D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com