Mina barn HAR adhd, säger han/hon


Tragiskt Says:

Det är så fruktansvärt att du inte kan ta in att dom båda har adhd, o det är inget skamligt. Dom förtjänar att du behandlar dom som dom ÄR o behöver. Barn utan npf-diagnos uppför sig inte så här, det är barn man kan diskutera med. Det kan man inte med ett adhd-barn. För det är inte intresserat av dig, det har dessutom redan glömt vad du pratar om.
För guds skull, innan du går i taket… LÄS PÅ om hur barn med adhd bör bemötas o prova det innan du spyr galla på alla som har åsikter som inte passar dig.

Du är omskriven på många olika adhd-forum, har tom någon gång varit en vadslagning på hur lång tid det tar innan du blir medlem. För du tror du är unikt kaxig, vågar säga vad du tycker osv osv.
Men gå med bland dom som fått sina diagnoser som vuxna så kommer du märka att du helt plötsligt bara blir en i mängden…

Men förstör inte chanserna för dina barn att få ett enklare liv med rätt bemötning, rätt stöd i skolan o ev medicinering.

Öh, what?!
First off, tack för din åsikt.
Secondly; Jag utgår från/förmodar att:
1… du är utbildad att kunna ställa dessa diagnoser.
2… du följt min blogg väldigt länge, läst på ordentligt om mina barn.
3… du har träffat mina barn irl och kunnat göra en bedömning
4… känner mig eftersom du vet min ställning till ex adhd
5… kollat upp mig eftersom jag är “omskriven i forum”, vilket du gärna får ge mig länk till och styrka den kommentaren.
6… också har haft samtal med dagispersonal om mina barn

etc.. you get the point.

Varför är du anonym? Kan du inte stå för dina åsikter eller vågar du inte diskutera detta vidare? Jag är familjär med adhd, tro det eller ej.

Du har inte varit här och sett hur det ser ut eller går till hemma hos oss. Du får rough details i bloggen och gör en bedöming på det? Jag kräker av mig i bloggen, det är det den är till för, att jag ska kunna skriva av mig när jag vill och behöver. Du har inte sett mina barns reaktioner. Har det slagit dig att mina barn är tätt i ålder, 4 och 5 och bägge två i varsin trotsålder med gränstestning och dessutom peppar varandra? Måste man direkt sätta en stämpel på olydiga barn? Min personliga uppfattning är att det är en alldeles för lätt undanflykt för många föräldrar att skylla på och tro att barnen har nån sjukdom bara för att de är jobbiga. 

Sätt inte diagnoser på mína barn som du inte känner och förmodligen aldrig ens har träffat?

Du gillar kanske också...

23 svar

 1. Micha skriver:

  *frown* blir så trött på folk som ska lägga sig i andras barn uppfostran..suck *hmm* man kanske har en blogg eller nåt annat att kunna avreagera sig..annars kanske man ringer en god kompis å pratar i timmar och let’s face it..de e billigare att skriva blogg..haha…var bara tvungen..Maddi; jag ser inget fel på de du gör och du vet vad som e bäst för dina barn..så enkelt e de bara..sen finns de alltid människor som måste lägga sig i..avundsjuka..hoppas ditt hår blir bra :) ha de super /Micha och din trogna läsare

 2. Maria Malmgren skriver:

  instämmer helt i det som micha skrev.. och ÄVEN DU!… idag sätter folk en diagnos på barn som bara har en jävligt livlig fantasi och eller bara behöver underhållas… eftersom trycket på föräldrarna är otroligt högt .. man skall bolla karriär.., ett eget liv , hobby , familj , vänner ect.. helst skall du LYCKAS inom ALLA områden ..då jävlar får man creds… nej .. barn är barn… att sätta en diagnos som adhd .. kan snarare göra allt mkt värre … tänk på dem som fått diagnosen och trott på den ..för att senare få reda på att man är fullt frisk.. då har man levt ett mer skyddat liv.. med mediciner..och ett annat tillväga gångssätt som kanske är HELT fel för barnen… nä … usch för männsikor som tycker en massa utan att veta.. och som inte ens kan ge en Email – ett namn eller ett namn på en läkare som ställt diagnosen…

  mvh

 3. Mie skriver:

  för jäveln.

  Visst fan överdriver man mycket i sin blogg, speciellt om det är så att det är något som går emot en eller hur man ska förklara det. Man förstorar det, både medvetet och undermedvetet.

  Jag blir irriterad, att man ens kan uttrycka sig så.

  Barn är barn, skulle de inte vara rent pain-in-the-as ibland så hade de inte varit normala. ADHD in my as. Och OM det skulle va så att du skulle misstänka att de hade någon form utav det så tror jag du skulle tagit reda på det, jag tror inte du skulle blunda för det.

  Åh, jag blir irriterad. Kan inte ens formulera en sammanhängande text känns det som.

  Och den dagen jag får barn, då hoppas jag att din blogg fortfarande finns kvar på nätet, tycker du har väldigt kloka tankar och handlar rätt när det gäller dina barn och det är något jag gärna tar efter!

 4. För det första så borde denna ”upplysta” människa veta att det först i skolåldern brukar bli mer uppmärksammat om barn har ADHD. Sedan är barn livliga små varelser och symptom ska hålla i sig mer än 6 månader för att kunna visa på sjukdomen. Att barn inte hör vad man säger följer dom genom livet, av egen erfarenhet då jag har fyra kids i från 18 ner till 5. Ja….Vilken fullblodsidiot du stött på! Ignorera denne fege fan! Bara för att man sticker likställs INTE med en neuropsykiatrisksjukdom.
  Hoppas håret blir så smasching som du önskar!

  //Catharina

 5. Skulle stå, sticker ut…

 6. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Nä, fan….nu blir jag bara *growl*

  Känner igen mej till 100 %. C är oxå en vilding (dryga 4 år)…..folk har sagt till mig ”har du kollat om han har ADHD, för det verkar ju som det”. I dagens samhälle verkar det vara alla ungar som är lite aktiva har ADHD – punkt. Man behöver inte ha ADHD för att vara lite aktiv…… Jag har ju självklart tagit åt mej, funderat och undrat….”har min son ADHD, varför i så fall, är det mitt fel” osv.

  Jag går nu en föräldrarutbildning (COPE), som jag förövrigt tycker att alla föräldrar skulle gå….men det det är ju upp till andra och alla kommuner ger inte den chansen. Jag ville få ett facit till mitt OCH andras barn – hur man uppfostrar på ett bra sätt (med tanke på att jag inte har en egen bandom att luta mej tillbaka på). Gång nummer 4 (av 10) fick jag en aha-upplevelse…..min son har INTE adhd……Och det kändes så jävla skönt! Att folk har lyckats gräva sig in i min hjärna och infektera mej med sina åsikter…..OCH DOM HADE FEL.

  Jag har väldigt svårt att tänka mej att P och L har ADHD, för mycket som du oxå skriver tyder på att dom INTE har det. Jag har ju självklart letat info på nätet, frågat BVC och andra lite mer insatta…….det är så många punkter som måste stämma för att dom ska komma in i det facket. BVC och andra liknande har många gånger sagt nej till ADHD, men jag har inte trott dom…….

  Nä, jag tycker det är synd att folk skriver om sådant som egentligen kräver en sådan djupgående utredning som om ”han är vild, han har ADHD”.

  Massa massa massa kramar Maddi……..you go girl! Krama L och P oxå….. *lavlooo*

 7. Måste bara säga en sak till. Människan pratar om medicinering…Jag skulle aldrig ge mina barn ADHD medicin om det så vore det sista på jorden att göra då det är KNARK vi talar om Ritalin mfl. ämnet i medicinen är amfetamin. Blä ytterligare en gång till denna människa!
  Jag är en i mängden….

 8. Kattis skriver:

  Det är så jävla lätt att sätta bokstavskombinationer på barn, egentligen utan anledning.. Känner många med som fått riktiga (alltså av läkare, inte hobbyläkare i olika bloggar hihi) bokstavsdiagnoser, som inte alls borde ha’t!
  Och jag tror det är farligt.. Att börja luta sig tillbaks på sjukdom..

 9. Jasas.se skriver:

  Det är då TA MIG FAN vad alla ungar ska bli stämplade som adhd-barn bara för att dem råkar ha humör / busighet? Får barn inte längre vara barn utan att bli klassade att ha adhd?

  Det verkar näsan vara inne att folk har adhd barn – varför måste man ha något att skylla på? Varför inte bara klassa barn som barn, och inte skylla på något annat – då det i grund och botten bara handlar om trots osv.

  Ganska lustigt, också – att folk känner dig och dina barn så j-a väl utan att ens träffat er. Jag tycker att jag känner dig – GENOM DIN TEXT, men det gör jag ju inte. Jag känner bara det du låter mig lära känna. Dvs genom din blogg. Hallå, lär Er att skilja på verklighet och internet, please.

 10. Bara jag skriver:

  Tänk vad skönt för alla föräldrar med olydiga barn kunde gå och fått sina barn utredda för ADHD… Vi ger dom litta anfetamin så dom lugnar ner sig. Ärligt det e inte alla föräldrar som vill ha diagnos på sina barn. Det finns dom barn som faktiskt bara e rent av olydiga..

  En del har frågar mig oxå om Liam om han har ADHD,,, NEJ FÖR FAN.. det har han inte,, hane livlig, han har spring i benen. Han e som en normal 5 åring bara med extra myror.
  Varför måste dagens samhålla placera barnen i fack?? Räcker det inte med att dom har det tufft som det e?

  Att sätta diagnos på andras barn e nog det dumaste man kan göra. VAd jag inte fattar heller e varför i hela fridens namn pratas det om dig på ett forum? Då kan människan länka dit så vi kan läsa och vara med i vadslagningen haha…

  Nej såna människor kräker jag på,, och just idag skulle jag lätt kunna göra det.. Snappsen satt där den skulle,

 11. Åh, vet du…

  Har funnit din blogg, läst en del och vill bara tacka för att du skriver och har en så fin blogg som du har.

  Ditt flyt när du skriver, din stil som kvinna och de ämnen du berör. Damn woman! *blomma*

  Hit kommer jag med säkerhet att återvända.

  Kram på dig!

 12. trollhare skriver:

  Om jag får nyansera den här diskussionen litegrann:

  Ja, ADHD finns, och det är varken en sjukdom eller en undanflykt. Ja, det är viktigt att upptäcka det i tid och sätta in åtgärder om det behövs: anpassning av miljön, pedagogik, och i sista hand medicinering…

  – MEN –

  Det går INTE att ställa en diagnos på en person som är omskriven i en blogg lite då och då. Jag har själv råkat ut för det, fast tvärtom, nämligen: folk har sagt tvärsäkert att jag INTE kan ha den och den diagnosen som jag påstår mig ha . iofs har de ofta erbjudit mig andra diagnoser i utbyte, tex. psykopati och mytomani ;)

  Mitt tips är att strunta i såna kommentarer. Om dina barn nu faktiskt skulle ha ADHD skulle du nog märka det när de blir äldre. Så gott som alla barn har drag av ADHD – men det är en ganska liten grupp som faktiskt har ADHD.

 13. Sarah skriver:

  Äh, dina barn är som barn i den åldern är ADHD in my ass!
  Fast jag har nog lite bokstavskombinationer jag med *puke*
  Fortsätt med det du gör, för du är bra på det!

 14. Thina skriver:

  Men skönt att okända kan sätta diagnos på att bara läsa här…eftersom det tar rätt lång tid för en läkare att sätta diagnosen på barn…Men denna okända kanske skulle söka jobb i vården…och ställa diagnoser….

  Nä sjukt att komma på tanken när man inte ens känner barnen! Barn är trotsiga..och här läser vi ju inte om exakt allt som dom gör heller. Så det är väll ingen som en kan komma på tanken att kunna avgöra…….
  Och skulle dom ha haft nåt sånt så hade nog dagis sagt nåt innan…
  En kompis son skulle börja utredas för något år sen, när han va 5 men han va eller är extrem..har man sett adhd så ser man skillnad………
  Och man medicinerar inte i första taget….det gör man bara i extrema fall! Så människan har rätt mycke fel…. f_u

  Nä dina barn är nog rätt normala *studs*

 15. Ninna skriver:

  jösses alltså.

  För det första så medicinerar man inte ett barn OM han/hon inte har fått sin diagnos på papper & verkligen är i behov av medicinering.

  Hela denna proceduren att få en diagnos ens kan ta flera flera år.

  Min systerson har ADHD med autistiska drag som diagnosen blivit.
  Min syster och hennes man har kämpat med detta i flera år och först förra året fick hennes son äntligen gå i en skola och får den utbildningen han verkigen behöver.
  För det gick så långt att han inte kunde vistas i en vanlig skolklass och blev därmed hänvisad till hemundervisning i flera månader. vilket är helt sjukt för kommunen inte har rätt resurser.

  Satt och läste ibland kommentarerna och såg att någon skrivit att han/hon absolut inte skulle kunna ge medicinering till sitt barn.
  Jag håller inte med.
  Har barnet svår ADHD så tror jag nog att du sagt annorlunda. För det är fasiken inte lätt att ha ett barn med ADHD som inte får rätt behandling eller medicinering.

  Ännu svårare är det att ha ett barn utan medicinering som faktiskt eg behöver det.
  Medicinen gör ju faktiskt att barnet klarar av vardagen lättare, klarar av att sitta stilla under lektionerna och framförallt klarar av att koncentrera sig för det kan iaf min systerson inte göra om han inte har sin medicin.

  Många faktorer som spelar roll och är viktiga att tänka på och denna människan som skrivit den otroligt korkade kommentaren är ju inte ett dugg påläst och vet nog än mindre av ADHD verkligen innebär..

  Patetiska idioter finns det tyvärr gott om.

  Barn kan faktiskt vara ”överaktiva” utan att det behöver betyda något. Dom är som dom är och dom lugnar sig så småningom tror jag.

  Så att dina barn skulle ha ADHD är skitsnack.

 16. Marie skriver:

  Alltså. Det är så vårt samhälle ser ut idag. Skylla på att barnen har någon diagnos för att undkomma att uppfostra dom. Jag tror att de flesta som läser här har förståelse för att du kräker av dig här och att dina grabbar är inte trotsig ålder liksom alla barn är! Men det verkar som om människa inte har läst hela din blogg. Jag vet jättemånga ggr då du har skrivit om hur fina dom är, hur lugna dom är (hallå, på mornarna; kollar teve i lugn och ro, det händer ju!) osv.

  Så först vill jag ge personen som skrev detta till dig: f_u
  och sen vill jag säga att: en diagnos är sällan rätt utväg. barn är barn och inte diagnoser.

 17. Kim skriver:

  Huff..

  Jag blir så arg. Varför måste man göra en sjukdom utav ett barns trotsålder? För ni smarta morsor & farsor vet då oxå att trotsåldern är något barn måste gå igenom för att få bilda sin egen personlighet, för att få lov att känna glädje, sorg, irritation osv..
  Ni som pregar era barn fulla av medicin under en pågående trotsålder hämmar ert barns utveckling till att bli en normal människa med en egen vilja.

  Vi minns vår egen kvinnliga trotsålder va?? Som innebar: *tfn* *smoke* *drink* *george* *brknhrt* *natti*

  Haha, dom smilisarna säger ALLT *lavloo* Maddi

 18. Therese.A skriver:

  Fattar inte hur han/hon har kunnat ställa en diagnos utan att ens ha träffat dina barn utan har bara läst om dom i din blogg ibland?
  Kan inte sådana människor bara ta och skaffa sig ett eget jävla liv!
  Muppar!!!!! f_u *growl*

 19. Anne skriver:

  Ojdå! Är det så känsligt att vara i frågasättande till ADHD.

  Läste för en vecka sedan min systerdotters remiss till en neuropsykiatrik utredning, gjord av en av kommunens specialpedagoger. Idag när jag surfade hittade jag en sida där stora delar av hennes utredning är hämtad i från. Ordagrant. Utredaren har bara klippt in systerdotterns namn. Skolan har misslyckats att hitta pedagogiska lösningar som passar min systerdotter. I stället för att vara lite självkritiska som vi övriga yrkesverksamma måste vara i våra yrkesroller för att utveckas, försöker man hitta felet hos min systerdotter. Är inte svensk skola underbar?

 20. Nenna skriver:

  *growl* Vilken jävla männska att sätta stämpel på någon man inte känner, insiktslös som inte förstår att barn kan vara helt djävulska och vet vilka knappar de ska trycka på för att få igång en. Sedan är det inte alltid man orkar/kan möta detta på ett pedagogiskt sätt. Uppfatta inte detta fel, jag är inte satanist eller med i livets ord eller nått annat skit. Jag har fyra barn och tro mig iden åldern kan de driva en till vansinne *cheer* Men Oftast är de helt underbara, kloka och det finns inga som man älskar *harrt* mer (förutom maken dåra *kiss* )

  Undra om hon/han själv har barn om de är cool lungna hela tiden, hmm det verkar isf att denna person har större problem än vi andra med fria barn som tillåts testa gränser för att lära sig livet. Kram till dig
  /Nenna

 21. majsan67 skriver:

  Hej..

  Letade faktiskt efter något helt annat, och hamnade här *hej*

  Trollhare längre upp har sagt det mesta som finns att säga, men jag skulle vilja lägga till en sak till.

  Har 4 barn, två stycken diagnostiserade. En med ADD, och den andre med ADHD, Autism och lite till…

  Har oxå 2 små, i samma ålder som dina 4 och 5 år, så nog är det ett jävla liv på dom, ja dom är ju just i den åldern.
  Eftersom jag själv har diagnos, och gubben har starka drag (väntar på utredning) så klart att jag tittar extra noga på dom små. Det är ju hög ärftlighet.

  Till ditt försvar att dina skulle ha ADHD för att dom är sjövilda, kan jag säga att den av mina två som jag är helt säker på har ADHD är den som är lugnast av dom.

  Det finns så mycket mer än just fysisk hyperaktivitet. Hur dom lyssnar, tar in information, hur dom sitter på en stol, motorik, perception osv osv.
  Hyperaktivitet hos små barn kan också visa sig med ett överdrivet pratande, utan slut, väldigt tröttande kan jag lova *zzz*

  Det kan också vara så att barnet ramlar ner från stolen hela tiden vid matbordet, utan att nån förstår riktigt hur det går till. Eller att barnet snubblar på luft, och ofta ligger raklång helt utan orsak.
  Det har med perceptionen att göra, att dom inte riktigt kan bedöma avstånd.

  Själv tycker jag att dörrposter är förbannat smala, eftersom jag alltid springer in i dom *woohoo* med ständiga blåmärken som följd.

  Så man kan inte dra slutsatsen att dina barn har ADHD enbart genom deras vilda framfart, never!

  För då skulle, som du säger varenda unge ha det. Vilket man ju kan tro i vissa åldrar *hah*

  Ungar är sjövilda, och det ska dom också få vara, dom måste ju få rasa av sig och avreagera sig *studs*

 22. andrea skriver:

  Hej! Hamnade också här av misstag:P

  Ingen vettig läkare sätter en diagnos på ett barn som inte minst är över tio år om det inte handlar om extrem fall. Min syster fick diagnosen ADHD när hon var 16 år gammal och jag har följt hela hennes uppväxt. Vi är tre systrar i min familj och alla var vi som unga lika galna, peppade varandra till bus och gjorde ALLT för att göra våra föräldrar galna.

  Alla är barn någon gång, låt dem vara barn! Jag måste erkänna att det har varit jobbigt att växa upp med min syster, men de först åren var hon precis som jag och min andra syster. Det är först senare man kan se åt vilket håll utvecklingen går som man kan bedöma om vad som hör till ”normerna”.

  Ha en bra dag. Det är bara bra att skriva av sig då och då och varför inte dela med sig till andra?

 1. 29 mars, 2009

  […] man inte ställer en dylik diagnos: Läser en […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com