ante omnis mea familia

Mina döttrar med lila hår.

Så jag köpte en färgbomb. För er som inte vet, så är en förgbomb som ett balsam/inpackning med färgpigment. Tanken är att det ska fräscha upp färgat hår och tvättas successivt ur. Inga farliga kemikalier, alltså inget jag är allergisk mot. Jag tänkte att det kanske ger en svag nyans på mitt hår, kunde vara fint.

Så ville Kaeli också ha så vi färgade tillsammans. Hon har ju betydligt ljusare hår än mig så det tog så mycket bättre i hennes hår. Och det blev ju superfint!

När det blev dags för skolan blev hon plötsligt osäker. Jag förmodar att det hör till i den åldern. Tänk om hon blir retad? Tänk om ingen gillar det? Jag gav henne ett peptalk och peppade henne innan skolan och efter skolan fick jag veta att alla gett henne komplimanger. Hon växte lite där, att våga stå ut, att våga vara helt annorlunda och det var ju okej.

Nena (bonusdotter) hade sett Kaelis hår i skolan och frågade om vi kunde färga hennes hår när hon kom hem från bm. Och eftersom grannflickan också tyckt det var häftigt och ville jag skulle färga hennes hår med så hade färgen tagit slut. Så jag köpte såklart en ny och färgade Nenas hår när hon kom hem. Det blev också superfint och matchar hennes mörkbruna ögon!

När det sen blev dags för skolan såg jag att hon hade luvan uppe. Hon blev också osäker. Imorse pratade vi om det, jag berättade om alla gånger jag fixat med håret – jag har ju haft fler frisyrer och färger än man kan räkna. Och belyste det faktum att hon varit modig att vara den första med något nytt i skolan och det möttes med komplimanger. Hon berättade glatt om alla som sagt det var fint. Så jag gav även henne ett peptalk och allt mitt stöd. Jag uppmuntrade henne och sa att hon är fin.

Jag ämnar fostra starka tjejer (givetvis starka killar också då jag har söner) Som vågar vara exakt den de är. Som inte låter andra människors åsikter hålla de tillbaka från att göra och vara den de vill. Jag peppar de gärna om de vill göra något annorlunda och påpekar ofta att även om andra människor inte tycker likadant så är det helt okej. Helt okej. Alla får tycka olika. Om de vill ha lila hår så ska de ha det & därmed basta.

När vi ändå var igång fick Keeron lite färg i sin fina frissa. Och ja – alla barnen har själva velat. Jag har inte ”tvingat” någon till något.

Samhällets normer kan fara åt helvete.

Om mina barn vill ha lila, blått eller grönt hår – om de vill ha mohawk, tuppkam Eller undercut så får de det. Om de vill vara punkare eller metalheads, om de vill vara nördar eller clowner, så tänker jag stötta det. Om de kommer ut som gay eller bi, trans eller förvirrad så är jag den första att gå prideparad med dem. Det spelar ingen roll.

Min förhoppning är att de är starka nog att våga vara sig själv oavsett samhället. Det är väldigt svårt att i dagens samhälle fostra de att stå emot.

Majoriteten av föräldrar säger exakt samma sak som jag skrivit här ovan så hur fan kan samhället var så fullt av fördomar och mobbing? För om alla fostrar barnen på samma sätt som ovan så har vi inga problem.

Då är vi fria.

Finns det verkligen nån utav er som INTE håller med? För visst är det uppenbart?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Mina döttrar med lila hår.”

%d bloggare gillar detta: