ante omnis mea familia

Mina fantastiska döttrar och deras saftstånd

Mina tjejer är väl fantastiska!

För några dagar sen kom de hem med sanslöst mycket körsbär som de fått av grannen. Säkert en ica-påse full. Grannen hade sagt att de får plocka när de vill och hur mycket som helst. Så där stod jag med körsbären. Jag föreslog att de kokar saft och kanske bakar nått och sen säljer det. Sagt och gjort och vi inledde projekt ”saftstånd”.

Jag hjälpte tjejerna – ytterst lite. De sköljde och rensade bären, mosade de när det hade kokt, måttade i socker osv. Jag plockade fram smördeg och Nena vispade vaniljkräm och tillsammans gjorde de sen kakor med det – frasiga smördegskakor med vaniljkräm och körsbär. De bakade muffins med körsbär som blev riktigt goda och en himla massa chokladbollar. Vi köpte plastmuggar och servetter och allt vi behövde.

Sen gick vi upp i deras rum och rullade ut papp som vi tillsammans gjorde en stor skylt utav. Jag plockade fram ett lakan och vi förberedde allt. Vi satt uppe till lite strax innan midnatt och jobbade – de var så himla duktiga och engagerade! Mens kom och kramade om mig och sa ”jag önskar det var fredag!” Jag frågade varför och hon att få är det ju myskväll – och hon älskar ju att mysa! ”Fast… Det är ju sommarlov nu så vi kan väl ha myskväll varje kväll, eller hur!” svarade jag. Sen gick tjejerna och jag upp, gosa ner oss i min säng och kollade på en film. Magnus kom upp med småpojkarna sen, satte på en ny film och sen somnade vi allihop, med kläderna på haha. Nena sov mellan mig och Magnus, Kaeli sov nedanför våra fötter. Nångång under natten kom Keeron också och kröp ner i sängen. Man kan tro det blir trångt men jag är ganska van. Sover man i fosterställning får man plats haha. Sen kan man göra som barnen gör och slänga benen över någon annan.

Magnus och jag hjälpte de bära ut allt dagen efter till korsningen, småpojkarna sprang runt och busade och vi fick upp allt som skulle. Sen marknadsförde jag dem på Facebook!

Jag ville såklart inte låta tjejerna sitta där ensamma så jag satt i bakgrunden. Magnus och jag turades om. Vi gick igenom vad som gäller, man är trevlig, man ler, man tackar – men allt det har de såklart redan koll på.

Nu har två dagar gått som de suttit och sålt och de tjänade betydligt mer än vad vi kunde föreställa oss och jag är så stolt över dem!! De har lärt sig så mycket dessa dagarna – allt ifrån hur mycket arbete som krävs, hur det går till, hur man säljer, vi jobbade såklart med lite matte när vi räknade växel osv.

De tjänade en rejäl slant var och de är både så nöjda, stolta och lyckliga – och det är jag och Magnus med, och det har de fått höra flera gånger om nu.

Alla som kom och köpte var så himla stöttande och uppmuntrande och generösa. Det var ofta som tjejernas ögon blev stora som tefat när de fick dricks. De blev peppade till tusen.

Så, mina vänner. Här har ni ytterligare ett exempel på hur jag och min man fostrar våra barn och förbereder de inför samhället – på ett lagom sätt för deras ålder, något som de tyckte var roligt och lärorikt och som de själva ville.

Namaste ??

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Mina fantastiska döttrar och deras saftstånd”

%d bloggare gillar detta: