Mina feminina söner

Allt går som det ska, allt är på rätt väg. Gårdagen flöt på men kändes någt avtrubbad och jag ser hellre att det blir mer ös idag. På min planering står övningskörning med Emma och jobb till 20.

Fredag och Lördag denna veckan ska jag ha en annan piercare att gå bredvid mig. Han ska få jobba lite extra hos oss och hoppa in då och då (exempelvis när jag reser till Östersund eller inte kan jobba av nån annan  anledning). För trots att man har samma yrke arbetar man inte alltid på samma sätt och använder samma verktyg och ibland kan man behöva anpassa sig till sitt nya jobb och kanske lära sig nya rutiner.

I morse var pojkarna sugna på att föna håret. Det blir så när pojkar växer upp med en ensamstående mamma – de blir lite faggy. De ser mamma sminka sig, trixar med kläder, fixar med håret och kidz learn what they live. Och dessa två lever med mig som gärna lägger tid på mitt utseende. There, I said it!  Killarna får inte så många maskulina influenser i sitt liv. De ser ingen raka sig, rapa eller klia sig i skrevet. Eller jo, rapar gör jag. Bättre än de flesta, haha. Så det förvånar mig inte om de blir feminina killar, det får jag ta för jag vägrar raka min haka. Jag kan tänka mig hur det anske faller sig mer naturligt för killar som växer upp med sin pappa, att börja raka sig, men för oss blir det en helt annan grej. Jag mnns vilket tjohej det var att lära dem att stå upp och kissa, haha. Jag kunde ju inte direkt demonstrera och jag hade inga vettiga argument utifrån bartns perspektiv. “Du är kille, du ska stå upp och pissa” Men varför? För att du är kille!? Det håller liksom inte.. Men so far, so good, de står upp och pissar. Men nån av de har inte fattat begreppet om att spola efter sig. Gud nåde den ungen när jag kommer på vem det är.

Det är nog mest på gott & ont det där med att växa upp med en ensamstående mamma, jag ska skriva vad jag tycker och tänker om det hela nån dag.

Närkontakt med fön Style it up!

De kanske inte blir bögdesigerns, de kanske blir stylister!

Phini har fönat håret Laaiti - DRAMAQUEEN

Phini satt mest och fixade med håret och Laaiti.. vaddå dramaqueen?

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Bara jag skriver:

  Spola på toa det gär inte Liam heller. Man får påminna honom varje gång.. SPOLA.. men ändå så glömmer han det tills nästa gång.
  Kissa utanför e oxå en sport som Liam ligger inne med. Försöker få han att förstå att man inte snurrar runt med pillen när man kissar. Men det e väl roligt antar jag. Tills det kommer på kläderna för då blir han sur.

  Mina barn e oxå lite feminina speciellt Liam. Han e som en transa.. Kalsonger och mina högklackade stövlar brukar han dansa runt i. Han e en snobb utan dess like och e noga med vad för kläder han har på sig. Kan ta en timme för han att välja kläder till dagis.

 2. Maria skriver:

  Fast det där med att glömma spolningen, det är väl en av deras maskulina sidor då :P

 3. faster anka skriver:

  Jaha då får man kommentera lite grann.Jag önskar hellre att alla killar o gubbar sitter ner och kissar.Det blir renare på toan och sedan tömmer de blåsan mööööd bättre.Att smågrabbar tycker det är kul, är att det är shitkul och pissa i kors.Det har Fröken Ankan sagt på dagis att nu är det stopp med det.Men de ser väl när Morfar rakar sej och de kan kanske duscha ihop med honom. Det finns ju mammor som är som en pappa och pappor som är som en mamma.Låna lite barnböcker och läs för grabbarna som handlar om det här.Själv har jag en barnbok som heter Malins mamma gifter sig med Lisa.Den gillar barnen.Ta hand om er.
  Kram Faster ANKA.

 4. Lorelai skriver:

  Jag måste säga… att iaf mina pojkar ville sminka sig även när jag var samboende med deras pappa.

 5. Therese Anerland skriver:

  Det är väl ändå ganska naturligt att barn tar efter sina föräldrar?
  Jag var alltid med pappa när han höll på med bilen och jag tog efter pappa.
  Idag är bilar mitt stora intresse.

 6. LillaStoraJag skriver:

  Haha fan va söta!

  Men.. Måste man lära småkillar att kissa stående!? Kommer inte det mer som naturligt efter ett tag…? Har aldrig tänkt på det där… :P

 7. BarbaGul skriver:

  Min 9-åring sitter ner.. Det är bättre, dom tömmer hela blåsan och man slipper torka kiss på ring och golv som föräldrar i min omgivning får göra..
  Ingen har sagt åt honom att sitta, vill han stå längre fram är det okej med mig såklart..
  Men seriöst, manligt – kvinnligt, vem bryr sig egentligen? Jag har aldrig ens reflekterat över att det skulle vara omanligt att han sitter ner och kissar..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com