Mina meloner är stora!!

Varje år planterar jag lite olika fröer. Det är något visst med att så ett frö och se det växa till en planta till att det bär frukt/blommar. Förra året provade jag vattenmelon men det misslyckades. Men skam den som ger sig..

Detta året har jag satt vattenmelon, nätmelon, tomater, majs, gul & röd paprika, salladslök, gräslök, gurka, morötter, sallad, smultron och har kvar mina bärbuskar (vinbär & björnbären lever). Det är det ätbara – sen har jag blommorna och växterna med.

Detta året tog sig nästan alla mina frön. Av de 10 gurkfrön jag satte, så tog sig bara en men nu i efterhand när jag ser hur gigantisk den är, så är jag tacksam för det. Jag hade inte kunnat ha alla 10 bredvid varandra så som jag hade sått dem. Jag hade ju inte 3b aning om hur gurkplantor ser ut. Haha. Jag bara kör på och lär mig efterhand.

Såhär ser det ut nu

(Hoppas ni ser bilden!)
För att ni ska få en bild av hela scenariot. Jag är runt 158- 159 cm lång. Både majs- och tomatplantorna sträcker sig till min arm när jag håller den rakt ut. Melonplantorna är långt högre än mig, nånstans runt 2 meter höga. Jag hade blandade melonfröer (de råkade blandas) och visste inte vad som va vad men nu vet jag, tack vare en app jag hittade som identifierar växter – man tar ett foto sen scannar appen och hittar den. Helt fantastisk app. Jag har fått några nätmeloner och en utan de får plats i min handflata. Jag har en vattenmelon som börjat bli stor. Och väldigt många tomater.

Majsen börjar komma men paprikorna låter sig dröja. Och min gurkplanta som ni ser är gigantisk. Vi ska fixa spaljé mot väggen som den ska klättra på. Jag har några gurkor där och några av dem är ganska stora redan som ni ser på bilden.

Jag verkligen ÄLSKAR att ha en egen trädgård. Om än liten sådan, jag är nöjd. Särskilt nu på sommaren och i synnerhet i denna extrema hettan – att kunna svalka av sig i poolen med barnen är guld värt, ligga och sola, grilla de dagar det är tillåtet och ligga och sola själv utan att folk glor. Och ja – att kunna plantera allt detta.

Mitt intresse för plantor och växter är nytt. Jag har inte haft detta intresse förr men det växer mer och mer efterhand som man lyckas. Jag är inte känd för att ha gröna fingrar men när jag samarbetar med moder jord (dvs plantera utomhus) blir det riktigt fantastiska resultat. Jag har verkligen börjat på noll. Inte vetat något och inte googlar något i förväg. Efterhand som plantor kommit upp har jag läst på när jag sett att det behovet funnits och jag har lärt mig så mycket!

Och alla i min omgivning är totalt ointresserade när jag pratar om mina meloner hahaha!

Detta kan vara det tråkigaste inlägget i bloggen nånsin, för majoriteten av er. Men gissa vad? DILLIGAF?

Så. Förutom att jag börjat sy & brodera på äldre dar har jag nu även börjat fjanta med trädgård och plantor. Och lägg till min förkärlek för att baka och laga mat så har vi kokat ihop en riktig gammal kärring.

Mina grå hårstrån har eskalerat enormt det sista året av all stress med mina föräldrar och rättstvisten i familjen (för att inte nämna mina magsår som fräts upp) och om jag aldrig kedjerökt förr så är jag på god väg nu. Stress delux.. så alla hobbies för att försöka hitta någon form av lugn, frid- och stillhet råkade bli massa tantiga intressen.

Det hade kunnat vara pinsamt för de flesta men inte för mig, minsann. För jag är cool vad jag än gör!

Ska vi säga så?!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tess skriver:

    Det är väl skitbra att du har de intressena som kan få dig att få lite lugn och ro en stund, att odla och att skapa är nyttigt för själen. Jag odlade mycket förr, nu är det bara lite kökskryddor på balkongen och blommor i blomlådor. Har några måsten och det är mynta, timjan,basilika i kryddväg för de doftar så gott, sedan vanliga sallad, gräslök. En stor lavendel är ett måste för doften, en tomatplanta för skojsskull. Har aldrig odlat meloner men gurkor och de är så enkla att odla även då man inte tror så plopp så har det blivit en gurka :) Spännande med dina odlingar och det är kul att äta det man odlat själv.

Lämna en kommentar!