ante omnis mea familia

Mina plötsliga allergier

De senaste gångerna jag har färgat håret har jag fått hemska utslag på hela skalpen, bakom öronen och svullnad runt ögonen. Mina tatueringar (några utav dem) fick också utslag men eftersom de är svarta såg det mest ut som knottror.

Jag diskuterade saken med min husläkare som skickade remiss till hudkliniken för lapptest – lappar man sätter på ryggen med olika prickar preparerade med olika ämnen.

Sen blir det två avläsningar. Lapparna sattes i måndags. De togs bort i onsdags. Första avläsning igår, torsdag. På måndag ska jag dit igen för en andra avläsning då vissa ämnen kan ta längre tid att ge utslag.

Den första avläsningen igår visade 4 allergier. FYRA! Rakt upp och ner, bara sådär. Det var väldigt kraftiga reaktioner. Mina utslag är små små blåsor och påminner om brännskador. Kliar utav bara helvete!

Det som gav utslag igår var ett ämne som heter Para-fenylendiamin (PPD eller PPDA). Sen var där utslag även vid två andra kemikalier som är väldigt lika ovan nämnda. Får i skrift på måndag vad de heter.
Sen fick jag utslag på Thiomersal.

Den första, PPD, är den kemikalien i bland annat hårfärg som jag misstänkte. Den kemikalien används vid färgning eller tillverkning av färgämnen. Eftersom vissa av mina tatueringar reagerade när jag färgade håret så innebär det att några av mina tatueringar innehåller PPD. Kort & gott är jag allergisk mot mig själv.
How about that!

Thiomersal kan finnas i bland annat vaccin, så kort & gott är jag allergisk mot att hålla mig frisk.

Åh, ironin i det hela!

I det stora hela finns det ganska mycket jag måste se upp med eftersom dessa ämnen finns lite överallt. Alltifrån läkemedel till kosmetika och kläder.
Jag får kanske sluta ta mediciner över lag, sluta färga hår & sminka mig och klä av mig naken.
Jag kan rent av bo i skogen au naturel.

Hah! As if.

På måndag får jag se om några nya utslag uppenbarat sig.

Nu vaknade Keeron.
Skriver mer sen!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mina plötsliga allergier”