Mina söner ska flytta hemifrån 14


Fy fan vilken dag från helvete. Min söndag spoilerad. Totalt.

Jag har varit sjukligt trött hela dagen. Kraftlös och helt orkeslöst. Jag har gäspat hela dagen och svårt tt hålla ögonen öppna. Jag vet inte varför för jag tycker att jag sov så gott inatt i min renbäddade säng med nya påslakan och nya kuddar och med en liten mysig Laaiti bredvid mig. Men  jag har varit helt färdig idag.

Hela dagen har pojkarna bråkat. Man kan tro att de på något magiskt sätt har tagit över den energin jag inte hade för att de hade nog mer än vad de brukar ha. De skrek, slogs, sprang och stirrade som om de knaprat amfetamin. Jag tog ett bad och klädde på mig och la ett litet blygsamt lager av makeup på mitt trötta ansikte men det dolde inte min trötthet som syntes tydligt igenom. Eftersom pojkarna var överenergiska tyckte jag att det nästan var ett måste att ta ut de på en liten promenad och låta de springa av sig på nån lekplats, trots att jag egentligen hellre hade packat ner mig i soffan och sovit hela dagen. Så efter att de fått äta lite lunch gick vi ut och lekte en stund. Lizette följde med och gick även till ica med oss och handlade lite. Lizette följde oss hem och  stannade en stund och sen lagade jag middag till mig och pojkarna trots att jag helst hade sluppit laga mat för jag var fortfarande oförskämt trött.

Efter att vi hade ätit och diskat undan bråkade jag igen med pojkarna som inte lyssnade på mig. Jag tillrättavisade Phini flera gånger om då han vägrade ta av sig fotbollsskorna med dubbar som han sprang omkring med här inne och till slut blev han så arg på mig att han hotade med att flytta hem  till sin kompis Andrée. Jag sa åt honom att det gick bra och att han får nog packa en väska och ta på sig skorna i så fall. Laaiti var inte sen med att följa storebrors exempel. Allt Phini säger och gör ska lillebror ta efter såkart. Innan jag visste oret av hade Laaiti sin gula pokemonväska på ryggen i fullfärd med att packa ner sina gummistövlar i en plastpåse från ICA. Phini packade också ner sina saker i plastpåsar. Sen undrade Phini om jag kunde låsa upp dörren åt honom. ”nä du.. om du ska flytta får du öppna dörren själv” sa jag till honom. Vilket resulterade i att de fick stanna eftersom han inte kunde låsa upp dörren.

Och jag blev inte piggare utan tvärt om. Jag visste inte riktigt hur jag skulle överleva. Så jag la mig i sängen och sa till pojkarna att mamma måste få vila en liten stund så att jag kan komma upp pigg och glad om en stund igen för jag kände hur den annalkande trötthets irritationen började brypa under skinnet. De sprang mellan mitt rum och deras pch fram och tillbaka och jag hörde hur de plockade med småsaker i deras rum. Och jag dåsade till lite, vaknade lite och dåsade till igen. Pojkarna kom in då och då och höll mig någonstans fast mellan sömn/vakenhet. Sen somnade jag faktiskt till. Och vaknade av ett brakljud. Jag reste mig upp nästan lite för fort och blev lite yr av den burdusa behandlingen och gick mot vardgsrummet. Jag blev faktiskt inte förvånad. Jag blev inte förvånad alls men vansinnigt heligt förbannad nr jag så mitt stora jävla åbäke till 32″ bildrörs TV, a la 80+ kilo ligga på golvet med bildrutan ner. Nej den trillade inte av sig själv och nej det var inga spöken eller monstrar. Det var Laaiti. Det visste jag redan innan jag hade frågat dem. Phini och Laaiti hade bägge två gömt sig men jag vet ju vart jag brukar hitta dem. Det tog inte lång tid att få ett erkännande. Jag försökte lyfta upp teven men det var löjligt omöjligt för mina mesiga muskler. Jag ringde pappa och berättade och han var här kort därpå och hjälpte mig. Baksidan och underredet på teven hade helt lossnat och gått sönder så pappa fick mecka ihop en lösning för att man ska kunna använda den. Så det går att se på teve men det får bli dags att införskaffa ny. Och det lustiga är att på min ”lista” om saker jag vill och ska införskaffa ligger just en ny teve. För att detta åbäket gör det svårt för mi att möblera och det är nästan omöjligt att hitta snygga TV bänkar med 60cm djup. Så jag har ju redan planerat att skaffa ny men det har legat någonstans i min huller om buller lista men detta var kanske ödets nyck att säga att detta är det som ska komma att ligga högst upp på min lista. Vardagsrummet först alltså. Ungjävel. Laaiti är tio gånger värre en Emil i Lönneberga. Han är så makalöst vild.

Och ikväll satt vi och fikade smulpaj med mormor och morfar som kommit för att hjälpa mig med min TV. Det var lite bråk med pojkarna och pappa fick säga till mig vid ett tillfälle att det fanns ingen anledning att skrika så på dem so jag gjorde, att jag skrämde dem. Det var lite det som var poängen, att ge dem ett ”wake up call”. Men jovisst, jag är inte alltid massa pedagogisk här hemma. Särskilt inte som jag är övertrött och har två enormt trotsiga pojkar som inte lyder, inte lyssnar utan hotar att slå mig och till och med döda mig ibland. Och nej, det har de då sannerligen inte fått från mig, jag kan inte reda ut vart de hör allt detta. Men det är sanslöst.. Ikväll överhörde jag Phini och Laaiti ( 5 år och 3½ år) sitta prata och Phini satt och pratade om hur han skulle skära mamma på armen. What the hell? Var får de allt det där ifrån? Är inte mina pojkar för små för att börja tänka EMO?! Detta får jag ändra på och det omedelbart.

Nu orkar jag verkligen inte mer för idag. Nu går jag på minus, jag måste sova.. har en lång dag framför mig med en resa till Malmö för att träffa en tjej som behöver någon att prata med. Energi behöver jag samla innan dess.

 

Godnatt.


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 tankar om “Mina söner ska flytta hemifrån

 • AnnLouise

  Det där med att flytta känner man igen.. Min son nöjde sig inte med kläderna utan sängen skulle oxå med.. Ooo jaaa, tv:en känner man oxå igen *frown* Samt, vet inte hur många ggr han har halshuggit mina trä giraffer *whap*

  Det där med att skära, döda, slå osv håller min 4 åring oxå på med jämt.. Vart dom får det ifrån en en bra fråga.. Första jag kan tippa på e dagis.. För inte fan sitter jag o säger såna saker o det tror jag inte du i heller gör.. *huh*

  Hoppas du e piggare nu o kolla netonnet.. Har en 32 tum slimmad för 4999 kr.. En Andersson men dom e bra nock för oss som tittar knappt på tv.. :D

 • Thina

  Vilken tur i oturen då att du ändå tänkte köpa en ny!
  Men dom är ducktiga som kunde välta ner den!

  Hoppas du är piggare idag! Jag hade troligen sålt barnen om jag va du…jag har noll tålamod..eller kanske man ändrar sig när man väl har barn…

 • Milippa

  Hm, läser ditt inlägg och funderar kring ditt förra. Ta inte illa upp, men jag tänker på var energin du saknar ska komma från liksom när du äter så lite? Maten är ju bränslet… Jag äter själv dåligt och är trött, men har tänkt fundera ut någon plan att ända på det. Kanske du också behöver göra det. Det finns tex näringsdrycker att få på recept från läkaren, men det vet du säkert redan. I alla fall så kanske något sånt kan hjälpa dig att bli piggare. Fattar inte hur du orkar med allt med två barn, ensamstående och järnbrist m.m. Du är jätteduktig, men det tål ändå att tänka på var energin ska komma från om den inte fylls på. Nudlar räcker liksom inte. Sköt om dig. Hoppas du blir piggare. *hart*

 • Jessica

  Jisses. Jag förstår att du skriker på dem. Så kan dem ju faktiskt inte hålla på. Hoppas du finner en bra tv och framförallt en till bra pris. Finns jättemånga bra på blocket om inte annat. Kram

 • Ulrika

  Haha. förlåt att jag skrattar. Men såg framför mig när min dotter klättrade på teven. Vi hörde landningssmällen när vi satt där nere. Rusar upp och där ligger hon, rätt över teven.. Videobandet under var krossat.. Eller när hon lekte djungel-george i gardingerna. Eller när hon inglade och gungade i taklampan. Eller….
  Ja, jag förstår din trötthet var det jag ville komma fram till.

 • lina

  men oj vilken dag. ja som håller på att gå i taket för att min lillkille tömmer ut ett paket mjöl/socker/potatismjöl öm dan. man få nog vara glad att det inte är tvn… än i alla fall.

  mina ha inte hotat med att flytta än, även om stortjejen började grina då hon trodde hon skulle behöva åka från mormor och hem till mig *hmm* men hon brukar hota med att köpa en ny, gärna en gul, och ja ska tydligen låna ut pengar till henne så hon får råd.

  ja gud vilka små skitar dom kan vara. underbara, men ändå små skitar.

 • Anna

  Jag tror du är trött för att du har järnbrist.. Jag lider också av det och jag kan tycka att jag är trött jämt..Sen det där med att äta är ju också viktigt.. Tror du kan hitta en bra och billig tv på netonet. Säger som någon annan sa jag hade sålt barnen om det va mina :) *tihi* *kjerlek*

 • Therese Anerland

  Jag förstår att du är trött och inte har ork.
  Trist att pojkarna måste ha sönder allt.
  Tv finns ju billigt överallt, bla elgiganten har as bra priser på tv.
  Jag hade också fått frispel på pojkarna…

 • Hanna / Jasas

  Sicken syn.. inte varje dag man ser en tv på detta viset. Suck! Också skulle DEM flytta också, haha.. vore väl mer sannolikt att det hade varit Du som hade packat en ica-kasse med lite saker och gett dig av. Om man ska tänka så..

  Tänk då dem är runt 20, då du ska berätta allt som dem gjort.. tänk så många blogginlägg du kommer fått ihop som dem kan läsa igenom. Oj. Bara en tanke sådär.. en av många :)

 • Kattis

  När jag hotade mamma med att flytta hemifrån (var 5 år vid tillfället) så hjälpte hon mig att packa, sa hejdå vid dörren och låste mig ute. Jag stannade i trapphuset en stund men sen knackade jag på och fick lov att flytta hem igen….. Kan inte vara lätt att vara förälder alla gånger, jag tror att jag väntar med det jag ;)
  Men jag håller med någon som ovan skrev om ditt näringsintag.. Kan det ha med din trötthet att göra? Energin ska ju som sagt räcka till både att leva med dig själv och leva med dina vilda söner.. Hoppas du tänker på det och försöker få i dig lite energi!

  Du är så stark Maddis och man behöver inte vara pedagogisk alla gånger, vem faaan är det?!

 • MaddeMad

  Åh gud säger jag bara.
  Hur du orkar… men samtidigt så har du inget val.Jo Laaiti e mer vild än tam.
  När jag såg bilden så reflekterade jag inte först men när jag gjorde det då blev det en reaktion, jag reste mig ur soffan för att kolla in ordentligt.
  Hoppas tvn kan klara sig tills du har köpt en ny.
  Kraaaaaaam