ante omnis mea familia

Mina spöken snodde julen

Av någon bisarr anledning har saker och ting en förmåga att spårlöst försvinna hemma hos mig. Jag vet inte varför eller hur men har hunnit vänja mig med tiden. När små saker försvinner gör jag ingen stor sak av saken, sånt händer.. nog.
Men idag tog priset. Idag, när jag hade tänkt att jag skulle få upp lite julpynt.

Jag vet att Charlotte kom hit förra julen med flera påsar julpynt – hon är en pyntoholic och har pynt i överflöd så hon var generös nog att dela med sig. Jag vill minnas att där fanns några ljusstakar med. Men när jag idag skulle plocka fram allt, från gömman jag var 110% säker på att allt var samlat blev jag snuvad. Det enda som fanns var en påse med ett tiotal tomtar. Men var är resten? VAR ÄR MITT JULPYNT?!

Snacka om besvikna kids när jag berättar att julpyntet jag utlovat var borta. Inga ljusstakar, inga julgardiner, nada, zipp, nocho taco. Men vi har i alla fall tomtar. Förutom de på loftet.
ICA erbjuder inte mycket extravagant julpynt heller upptäckte jag idag. Ja jag vet, där kom det igen. ICA. Jag litade på min son som sa att man kan köpa ALLT på ICA. Jag köpte i alla fall en adventsljusstake, en sådan där man ska ha 4 ljus i, du vet. Den var faktiskt fin. Sen skaffade jag pepparkaksdeg med. Jag tänkte att det kunde vara kul för pojkarna att baka pepparkakor, vilket det var – i 5 minuter.
5 minuter av Phini som kavlade, knådade och kavlade igen.
5 minuter av Laaiti som åt degen. Resten fick jag göra.

Och om JAG ska göra pepparkakor, blir det nått i denna stilen.

missmaddis pepparkakor

 

Hittade ett bra recept på kristyr som var väldigt enkel.
1 msk hett vatten.
1 äggvita.
2-3 dl florsocker.
Basically vispa ihop skiten tills det är tjockt nog till din egen tillfredsställelse,. du kommer förmodligen behöver hälla i mer florsocker (en hel del) om du ska kunna spritsa ut det.
När det är tjockt & vispat, häll det i en liten plastpåse och klipp pytteminilite i ena hörnan. Vóila.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 tankar om “Mina spöken snodde julen”

%d bloggare gillar detta: