Misshandlad (bildbevis)

Jo det är sant. Jag vaknade i morse och ser alldeles misshandlad ut. Det första jag gjorde var att plocka fram en burk öl från kylen. Jag dricker inte öl (kvarglömd från en fest i fjol) och nej, jag planerade inte att dricka den. Jag satte mig i soffan och la burken över mitt öga i hopp om att dämpa svullnaden.

De senaste dagarna har mitt vänstra öga varit irriterat och i går började svullna lite. Jag misstänkte att det var en vagel och Cindy trodde också det. Hon sa att hon brukade tömma sina, precis som med vanliga finnar. Men jag såg inget som skulle kunna tryckas på.
Jag har haft vaglar förr men det brukar lägga sig ganska snabbt igen så döm till min förvåning när jag knappt kunde öppna ögat i morse.

När jag skummar igneom internet om just vaglar hittar jag konstiga jävla huskurer. Missförstå mig inte, jag har inget emot huskurer, tvärtom. Jag provar hellre örter än antibiotika. Jag brukade badda Laaiti’s inflammerade ögon  när han var bebis, med kamomillthé och det hjälpte varenda gång. Men vissa huskurer är… ja, döm själv.
– Gnugga en guldring och lägg på ögat
– Titta ner i en flaska olivolja
– Gnugga saliv på ögat
Salivet kan jag ta. Kanhända att det finns enzxymer i salivet som avhjälper. Att titta ner i olivflaskan, well kanske finns det något avdunstande som är bra för ögat men guldringen? Det där går över mitt förstånd..?

Naturligtvis (!) ska jag jobba idag – med detta ögat och riskera att människor stirrar på mig som om jag är ett missfoster men det får jag ta. När jag kommer hem ikväll är det en kur kamomill som gäller. Har du några andra tips?

mitt öga

Du gillar kanske också...

21 svar

 1. Tale skriver:

  I have a good advice;

  Before you go to work: find a piece of paper, a line and a tick pen.
  Put the paper on the table, pick up the pen and write: ”If you think I look bad, you should have seen the one I was fighting with!”
  Fasten the string to the paper and hang it around you neck.
  Will save you from a lot of pity and concern.
  Have a good day, Tyson! ;-)

 2. Tale skriver:

  But jokes aside. Isn’t it typical. A woman wakes up and find here eye look like that, and thinks ”OH NO! I look like I’ve been abused!”
  A man wake up looking the same and thinks ”Hey, now everybody will think I’ve been fighting!”

 3. Louise skriver:

  Usch fy fan.. :/
  Stackare.. Jag har hört att man ska badda med ljummet vatten.. Det kan kanske hjälpa.. Och INTE pilla och klia.. Då blir det värre..

 4. Lotta skriver:

  Isha ser inte fint ut.. men att folk skall stirra för att du ser ut som ett freak?? DU har inte insett att du göra det med eller utan vagel?? Puss på daj…

 5. TuffLoysan skriver:

  Huvva då.. =/ Men ser lite roligt ut ändå heheh..

 6. Thomas skriver:

  Usch du ser ut som jag göra när jag har pollenallergi..Har tyvärr inga tips..Ser ut som du vatt i boxningringen men jag vet att du knockade din motståndare..And the winner is MissMaddi Knock out i första ronden..Hoppas det blir bättre snart.

 7. Jenny skriver:

  ögoninflam. kanske? Jag åkte på det. Nere på vc så frågade dom om jag va mishamdlad. Såg ut som du gör och detblev värre.. =/

 8. Jana skriver:

  Hm. Jag hade aldrig tippat på en vagel men å andra sidan har jag aldrig haft det själv. En ögoninflammation tror jag … så skölj ögat och uppsök ögonläkare om det inte blir bättre inom kort.

 9. Anna skriver:

  Jag tror också det är ögoninflammation men jag hoppas verkligen det blir bättre snart…

 10. dizzy skriver:

  gumman! jag lider verkligen med dig!!! sånt e inte roligt,,,
  kram

 11. Ninna skriver:

  jag skulle med gissa på ögoninflammation faktiskt..
  Hoppas det försvinner snart iaf.

 12. Maria Malmgren skriver:

  det ser ut som ögoninflammation..;/… hoppas det går över..;)
  kramar

 13. Mia skriver:

  fy..de där ser inte sp skönt ut!!

 14. Hanna skriver:

  Uch då, men när jag läste det trode jag det skulle se mycket värre ut.
  Hoppas din kur komemr hjälpa sen då!

 15. MansonDust skriver:

  Sådär hade jag för ca 1 år sen. På BÄGGE ögonen ! Och de var dubbelt så svullna som dina, jag såg ut som en inavlad bonnlurk. ;) Fick dock ögondroppar utskrivet på VC & de började funka direkt ! Underbaaaara. :) Testade en ögonsalva först, men det verkade inte alls snabbt.

 16. MansonDust skriver:

  Alltså; ögoninflammation. Ingen vagel det där icke.

 17. Jessica skriver:

  Aj, de ser inte fint ut. Vill du veta en kul sak förresten?? Vi har aldrig setts eller nånitng men inatt drömde jag fan att jag satt barnvakt till dina två söner. Sinnes :)

 18. Thina skriver:

  Aj, så där blev mitt öga för några år sen! Såg ut som om nån hade misshandlat mig…och dessutom skulle jag på anställningsintervju…passande..fast jag fick jobb men iallefall..
  Men ögar gick över efter några dagar! Så förhoppningsvis blir det bra snart!

 19. Gin skriver:

  Saliv är en asbra kur mot vaglar i ögonen. Så fort man känner att de är på väg, så blöt ner fingret och sätt på vageln. Sen försvinner den efter ett tag. (eller så känns den bara inte, för att ögat blir blötare)

 20. MaddeMad skriver:

  Usch stackare där..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.