missmaddis blir lynchad

Ja, jag låste ett inlägg jag nyligen publicerat. Precis som jag fick ta bort en status jag uppdaterade på FB eftersom människor har en tendens att läsa in för mycket – tolka saker lite efter eget behag och göra en höna av en fjäder.

20130916-082604.jpg
Jag SVÄR – jag hade goda avsikter.
Den ENDA tanken jag hade med den statusen var att jag ville ta barnen till lekland – i synnerhet för E’s skull som vi vet kommer vara ledsen nästa helg då hon inte kan få umgänge med sin andra förälder. Det var bara ett konstaterande.
Men de 80+ kommentarerna och i samband med blogginlägget (som passande nog också valdes att tolkas negativt) så var jag plötsligt en syndabock – hjärtlös & kränkande och vissa människor gav sig inte förrän de fick höra det de ville höra.

Det blev en cirkus. Ovanligt va? Eller har jag en tendens att röra om i grytor på grund av min osvenska frispråkighet?

Seriöst – om jag ska ha i åtanke alla människors känslor/åsikter så göt jag bäst i att mest sluta andas.

Jag fick ett telefonsamtal med diverse påhopp och irrelevanta argumentet. Allt ifrån om hur jag gjorde slut med Magnus i vintras till hur jag är en dålig förebild för barn eftersom jag tydligen lägger upp ”anorektiska bilder” på min mage på fb. Sen fick jag även veta att jag är en dålig mamma eftersom min sons neuropsykologiska diagnoser är MITT fel – jag har gett honom dem. Hon sa det ordagrannt rakt ut och DÄR insåg jag hur meningslöst det är att argumentera med en sådan ointelligent människa som uppenbarligen inte VET bättre.
Jag hade i ärlighetens namn svårt att hänga med i diskussionen – det var så irrelevant. Och det är svårt att förklara och försvara sig mot dessa påhopp när motparten pratar i mun.

Men nåja. Nu gjorde jag det igen. Nu kommer jag med största sannolikhet bli lynchad igen. Jag orkar verkligen inte bry mig. Jag har om inget annat kommit så långt i mitt liv att jag inte tvivlar på min förmåga som mamma och/eller flickvän. Det är roller jag behärskar i dagsläget. Och de människor som KÄNNER mig kan intyga detta om det skulle behövas.
Till och med soc utredningen gav mig + i kanten när de vänt ut och in på mitt liv och insåg att de inte ens hade något att erbjuda. För att jag är en BRA MAMMA.

Min avsikt är definitivt inte att såra/kränka andra ÄVEN om/när de blir det. Jag har rätt att känna & tycka vad jag vill och jag har rätt att säga det också. Även när ingen håller med mig.
Sen att folk lynchar mig tar jag (mest och skiter i).

Jag tänker inte starta massa gräl om saken. Jag tänker inte ens ta åt mig eller bli upprörd på minsta vis. Jag är fullt upptagen med min man & våra 4 barn och vårt liv.

Frågor på det?

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Linda skriver:

  Jag har just avslutat en fyra år gammal vänskap för att min vän skilde sig och har behandlat sin fyraåriga dotter som crap emellanåt. Jag har sagt vad jag tycker och blivit ”the bad guy”. Och vet du vad Madde… BARNEN FÖRST. Precis som med den flickan som bor med er ska du skita i vad andra (vuxna) säger och sätta henne först!
  Jag tror inte någon sitter avundsjukt och tittar på dina ”magbilder” när man läst vad dina operationer har lett till (smärtor och besvär)… tolkar man dem som pro-anorexi bilder så kan jag känna… Nja… Tror tvärt om att de som växer upp hos dig hellre har nåt kg plus än riskerar att hamna där du är.

 2. Johanna B skriver:

  Eh???? Hur kunde de misstolka sånt? Ärkepuckon!

  Suck!

  Bra att du inte tar åt dig! Finns idioter överallt.:(

 3. Emma Tamagal skriver:

  Du vet bättre än att tycka att jag var en i ”Lynchmobben” eller hur honey?

  Man FÅR tycka vad man vill. Det FÅR man… Men ibland behöver man inte uttrycka precis allt man tycker för att det förstör mer än det ger.
  Själva statusen i sig var relativt oskyldig, men anspelade ju lite på att E blivit ”övergiven” vilket såklart ger ett rejält stick i ett mammahjärta både för de som inte har med det att göra och såklart även den direkt ansvariga föräldern.

  Jag tänkte främst på dig där… Vad du har att VINNA på att skriva den meningen på ett annat sätt. Exempelvis ” Leklandet uppskjutet till nästa helg då E kommer sakna sin mamma lite extra! Plåster på såren! ” Samma mening, men utan skuldbeläggning och mindre upprörda känslor/personer.
  Vad väger mest? En snabb ventil där du får pysa ut din frustration för E’s skull, eller en långsiktig vinst på att inte göra berörda personer mer upprörda än nödvändigt? ?:-)

  Sedan i mitt tycke… Så finns det endast EN sanning – Inte versioner av sanningen. Inte din, inte min, inte hennes, ingen annans… Det finns EN sanning. Och den har verkligen ingen av oss som ”tycker till” för då behöver man samtliga fakta – Som ingen har.

  DÄREMOT så har du rätt. Det var MÅNGA som tog det hela LÅNGT utanför de propoptioner som kan anses rimliga och tog det till rena personangrepp både mot dig, berörda förälder och varandra. Enligt mig VANSINNE. :sick:

  Det som störde mig mest var den giftiga tonen (främst inte från dig) och hetsjakten, antaganden, påståenden och elakhet som var helt ogrundade.

  Jag skulle aldrig ifrågasätta om du är en bra mamma til dina barn. Det är du med största säkerhet.
  Däremot att säga att någon är en BÄTTRE eller SÄMRE mamma än någon annan…

  Jadu. Det tycker inte jag att någon har rätt att säga till någon annan helt enkelt. Tycka.. Ja ingen kan hindra något att tycka – Säga – Så gör man inte.

  Heja på med er härliga lilla familj!
  Det jobbiga med bonusbarn och deras föräldrar är att man får in så många personer i ”familjelivet” och alla måste dra ganska jämnt.

  Tro en tvåbarnsmamma med två olika fäder som lever med en man som även han har ett barn med annan förälder.
  Det blir en del pusslande, flexibilitet och framförallt bitande i tungan. För let’s face it. Vi tror alla oss veta vad som är bäst för just VÅRA barn.

  Och far de illa… Socialtjänsten och BUP vet du ju redan att de kan hjälpa, föräldrarätten är riktigt bra plus att det finns en hel del föräldralinjer där man kan rådslå med socionomer och barnpsykologer om man är osäker på vad man BÖR göra.
  Att reta igång ett bråk med föräldern och dennes släktingar/vänner på sociala forum – Inte så bra :talktothehand:

  • Carro. skriver:

   @Emma Tamagal, :-D :yes:
   Underbar kommentar Emma. Du tog orden ur munnen på mig.

   Sen tyckte jag att det var toppen att du valde att ta bort statusen Maddis. 82+ kommentarer är som upplagt för onödigt sårade känslor.

  • Martina skriver:

   @Emma Tamagal, bra skrivet! Men jag tror att din omformulering skulle såra den också om man nu absolut vill hitta något sårande. För det är ju ändå ett annat sätt att säga att mamman inte träffar sitt barn som tänkt.
   Uppenbart i kommentarer från mamman i fråga är ändå att hon troligtvis, i någon form, förstår att E blir ledsen av att inte få umgås med sin mamma och att andra kommer tycka det är konstigt (”man sätter barnen först”) . Annars hade hon (och hennes kommenterande vänner) inte reagerat så starkt?

 4. Das Israel skriver:

  Jaja, folk är får, och borde klippas därefter…
  Fasthållna och med en rostig sax.
  Kör på…

 5. patruska skriver:

  Hann ni ligga nått i helgen då?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com