missmaddis goes hostess

Sådär. Barn lämnade ännu en morgon. Idag fick jag träffa Laaiti’s fröken B för första gången detta året, vi brukar gå om varandra. Det första Laaiti stolt deklarerade var “Mamma har en bebis i magen!!” – vilket fröken självklart vetat i flera månader. Och fröken B påpekade med ett leende att det ju var en liten tjej. Det har mormor stolt skvallrat om. Och hon hade även skvallrat om att hon ska få vara med på förlossningen. Det är en stor grej för min mamma – och faktiskt, för mig med. Både jag och fröken B var överens om att detta faktiskt är det bästa, att mamma är med. Det är speciellt. Jag uppdaterade henne som hastigast om jul och nyår och den enormt komiska situation jag fann mig i i slutet av året. Och allt kändes så skrattretande. Vi kom överens om att varken jag eller barnen behöver M. Newsflash? Nä. Fröken B berättade att Laaiti verkar må bra och har återhämtat sig. Det var ju en period i höstas när han mådde dåligt men det verkar vara  bra nu. Älskade unge. Inga fler dickheads i vårt liv.
Fröken och jag kom in på att prata om vilken typ av man en tjej som jag kan behöva ha. Och det är min raka motsats tyckte hon – en kostymnisse. Och kanske det. Hon förklarade, så fint och försiktigt hon nånsin kunde, att skenet om mig kan bedra – att jag kanske ser ut som en slacker (mina ord) och/eller white trash (mina ord) med alla mina tatueringar, piercings och klädsel, men att jag faktiskt är en helylletjej (hennes ord). Att jag är varm och mjuk och kärleksfull och allt det där – egentligen. Och så kan det ju vara. Människor kan ibland vara snabba med att döma. För jag ser kanske inte ut som en ensamstående småbarnsmorsa som jobbar hårt, tar hand om sina barn och är enormt tillgiven och omtänksam. Men serru, skenet kan bedra. Det är väl det där vi kallar fördomar. Folk kanske bara ibland behöver lära känna mig. Sen har vi dem som faktiskt är tatuerade/piercade OCH white trash och slackers. Och i min mening, råkade jag bli gravid med två sådana. Det är människor som DEM som ger oss andra tatuerade/piercade ett dåligt jävla rykte. Get a real job, mo’fo.

Jag har två middagsbjudningar inbokade, hemma hos mig.
Den första jag bokade in var tjejmiddagen som jag och flickorna bestämde skulle bli vår nya tradition, ANNO december 2009. Så ja, en väldigt ny tradition men värd att upprätthålla. Vi kom hastigast och lustigast och kanske lite smått skämtsamt överens om att denna händelsen om middag en gång i månaden skulle vi turas om att bjuda. Förra månaden, mitt i julstök, blev det middag och julbak hemma hos Emma. Denna månaden tar jag på mig att bjuda mina vänner på middag och senare mot kvällen tänkte jag att det kunde vara mysigt och roligt med sällskapsspel. För det finns SÅ många roliga spel man kan sitta med. Men vad fan ska jag laga för mat…?
Den andra middagsbjudningen gick till mina vänner Björn och Tessi. Som ett litet bevis på min uppskattning, att jag trivs med att ha de som vänner. Men det är inte utan lite press man bjuder in Björn på middag, jag har för mg att han har en kock utbildning nånstans i bakfickan. Han har hur många utbildningar som helst, den mannen. Och Tessi har jobbat i kök. Så de kan det där med mat och jag – ja, jag är bara en morsa som tycker om att trixa i köket och be en bön om framgång. Men om inget annat så är jag säker på att de i alla fall uppskattar TANKEN. Men vad fan ska jag laga för mat..?

Men först och främst, innan någon bjudning äger rum i min lägenhet, ska jag köpa mitt nya köksmöblemang. Och där,med basta. Glasbord har jag testat nu i nått år och det ska ut. Ut med det gamla och in med NYTT. Denna gången tänkte jag gå lite LOCO och välja nått runt. Trä kanske. Jag har spanat in detta från ikea och jag gillar faktiskt det..

fusion fusion 2

Sen några hyllor upp på väggen och den där hörnhyllan jag har i köket nu (som har hängt med sen 10 år tillbaka) får åka ut. Det kommer bli godis!

Men vad fan ska jag laga för mat…

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. dizzy skriver:

  det e snyggt det möbelmanget!!

  du få hälsa fröken B från oss!!!

  och du gumman en sak till jag ska nog börjar med körkortet i sluete av feb!!! om inget kommer i mellan,,,akta er för då kommer jag ner och reta er,,, och hoppas det bjuds på kaffe då…*studs*

 2. Therese.A skriver:

  Dom där är riktigt snygga *woohoo* *wow* .
  Att välja någon som är raka motsatsen är ett bra tips.

 3. Anna skriver:

  Hejsan!

  Angående maten så kolla på denna sida: http://matplatsen.org/ allt jag har provat därifrån har vart superott. Kan rekommendera den här: http://matplatsen.org/?p=1254.
  Ha det bäst…

 4. Diana skriver:

  http://www.matplatsen.org kanske kan ge någon inspiration, finns hur mycket som helst att söka på där!

 5. MariaMalmgren skriver:

  älskar själv det möblemanget men ett tips är att det är inte för någon med långa ben., varken jag eller magnus kunde sitta bekvämt run detta bord i stolarna. så bara ett tips. älskar dig och famljen.. kramar Maria *harrt*

 6. Lena skriver:

  http://www.kryddburken.se på den sidan finns det massa goda recept som är lätta att göra och följa ^)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.