missmaddis åkte MC

Vilken dag det blev igår – inte alls som jag hde tänkt mig men lika bra om inte bättre ändå. Och jag fick göra någonting som jag aldrig gjort förr.

På morgonen slappade jag i soffan innan vi tog ut pojkarna och lekte. Martin var hemma, trots att han egentligen skulle ha jobbat helgen. Vi sparkade boll på gården och gick till ICA för att handla mat. Martin nämnde Emmas motorcykel som han hade hjälpt henne mecka med häromdagen när jag satt med teori. Han var riktigt sugen på att testköra. Så jag föreslog att han smsa henne och hörde sig för och några sms senare var jag förvirrad och det var på gränsen att allt blev pannkaka men det är en annan  historia. Kontentan var att Emma  hade muffins och kaffe och vi gick dit allihop.

DSC02574 (Medium) Efter att vi ätit upp nästan alla hennes mufffins och pojkarna hjälpt henne klippa gräset fick Martin köra en snabb runda med motorcykeln och under tiden vi stod och väntade på att hans kulel komma tillbaka började Emmas sambo mission-övertalning. Han tyckte att han och jag skulle utoch åka. “Njae.. det där med motorcyklar är inte min grej.. jag ser inte förtjusning i det och jag är ganska rädd om livet” svarade jag me Jim verkar ha problem med hörslen. Kan va åldern? Så han fortsatte övertala mig och visst var jag DSC02576 (Medium) nyfiken men ganska mer livrädd. Innan jag visste ordet av stod jag i hallen och drog på mig Emmas skinnställ. Emma hjälpte mig på med hjälp, handskar och stövlar och man är allt annat än smidig i ett skinnställ – det vet ja nu.
Men plötsligt hade jag fått hjälp upp på bönpallen och höll ett stadigt grepp om Jims midja. Emma gav några tips och jag var noggrann med att lägga det i den delen av min minnesbalk som aldrig nånsin kommer glömma.

DSC02578 (Medium)Jim  körde iväg med mig och jag försökte  att slappna av.. hur farligt kan det va? Vägarna häromkring är familjära för mig – här har jag kört ofta. Men aldrig bak på en motorcykeln.
Jag blev lite rädd när han körde i rondeller – för det där med att svänga med en motorcykel är läskigt. Man lägger sig nästan ner mot marken och vet inte riktigt vilket håll man ska luta sig åt. Men jag fick känslan av att Jim både är en väldigt van förare och dessutom van att ha rookies bakom sig.

DSC02577 (Medium)Vid nått tillfälle såg jag en liten mätare sträcka sig mot 140. Och  som Emma lärt mig under övningskörning är 70 max hastighet när man ser de skyltarna. Men igår lärde jag mig att med motorcyklar fungerar det lite annorlunda. Det finns ju faktiskt två skyltar – en på varje sida vägen. Så 70 + 70 = 140.  Hahaha. Bak på Jims hjälm stod det nått med “wayne” och jag tänkte för mig själv.. “Shit.. ska det där bli det sista jag ser innan jag dör?!” Hahaha!

Men vilken känsla! Jag slappande av mer när vi hade kört en stund och lät det bli en av de häftigaste upplevelserna i hela mitt liv. Nu kan jag bocka av det på mitt livs “to-do” lista. Jag hoppas nästan att jag får möjlighet att åka igen men om jag nånsin vill ha ett eget MC kort  det vetefan..

Du gillar kanske också...

Lämna en kommentar!