missmaddis TOPPLISTA (vänner)

Mina ungar stängde av min dator.
Jag hade ett utkast som jag inte hade hunnit spara eller publicera.
Anar du hur enerverande det är..?
  *bash*

LAAITIS MARDRÖMMAR?
I alla fall. I skrivande stund är det söndag. Söndag för mig är städdag, det är den dagen jag har tid att städa. Jag vaknade på fel sida i morse, trots att jag somnade ganska gott. Jag hade lagt mig i sängen och pratade i telefon med norge när samtalet hastigt och lustigt avbröts av en Laaiti som kom lurkandes in till mig. Han la sig tätt intill mig, sådär som bara barn kan men lite närmre än så. Ansikte mot ansikte, hans arm omkring mig och hans kalla tår mellan mina varma tår. Jag förflyttade mig bortom all kroppskontakt och låg på kanten av den 160cm breda sängen och lillen flyttade efter och intog tåposition, där tårna åter igen grävs ner mellan mina lår. Så långt jag kan minnas är det alltid så han har gjort med sina tår, när han lägger sig hos mig. Skulle jag mot förmodan lägga mig på rygg eller mage så är det hans ben som slängs över mig. "Får du plats, Laaiti?" undrade jag ironiskt. Han nickade ett ja. Såklart. "Ska jag lägga mig i soffan istället Laaiti så får du mer plats" sa jag till honom men fick ett nej till svar. Han trivdes bäst med att trängas. och jag undrar om det kan vara så att lillen  på sistone har haft mardrömmer eftersom jag hört honom skrika till i sömnen, klart och tydligt som om han vore vaken och jag undrar vad det kan vara han drömmer om när han skriker "Akta dig, mamma, akta dig!". Så det kan ju vara så att han har haft hemska drömmar och kryper tätt intill mig om nätterna för att tanka trygghet. Och om det är det han behöver för att känna sig trygg och få en god  natts sömn ska han få det.
Och ja, lite mysigt är det allt. *angel*

LINDA PÅ BESÖK
Och efter allt städ idag var det planerat att min nya vän Linda skulle komma hit och hälsa på. Efter mycket smsande fram och tillbaka och omplanerande och planerande var hon här lite innan 18 och hade med sig McD-mat till oss. Vi pratade om bukplastiker, magsäcksoperationer, silikonbröst, barn och allt vi har gemensamt. En hel del, med andra ord. Det var första gången hon träffade mina huliganer och det gick bra trots att Laaiti tuppade sig och bröstade sig och skulle visa upp sig för Linda. Hon kom bra överens med pojkarna i alla fall och hon var tolerant för stoj och stim, men hon är mamma själv så hon känner nog till det redan.
Hon kallar mig inspirationskälla, vacker och berömmer mig för hur stark jag är. Hon säger att det lyser om mig och jag önskar att hon kunde se att det gör hon med. Hon är underbart gudavacker och smart och hon har mycket i sitt eget bagage som hon har tagit sig igenom men hon tycks ännu inte se det själv vad hon själv har åstadkommit. Jag önskar att hon kunde se ur mina ögon, det jag ser, om än för en stund. Hon är enormt vacker. Både på insidan och ut. Och jag är glad att jag lärt känna henne. Ni vet ju hur jag träffade henne..? Jag piercade henne först, sen kom hon tillbaka med sin dotter som jag piercade, sen fick hon min blogg-adress, sen mailade hon mig. Så lade vi grunden för en nyutsprungen vänskap.

VEM ÄR VEM NUMERA?
Och appropå vänner. Ja, vad säger man. Hur vet man egentligen vem som är ens riktiga vänner..? Keep your friends close but your enemies closer.. Jo förvisso, men så ju är inte fallet att jag gjort mig osams med någon, inte alls. Men jag har funnit mig i ett läge i mitt liv där jag känner att jag behöver omvärdera min umgängeskrets och omrangordna människor omkring mig. För den vännen som hade fått ett samtal av mig för någon månad sedan om jag haft det svårt är inte samma vän som jag hade valt att ringa i dagsläget. Man märker ganska tydligt vem som är där för en till hundra procent när saker kör ihop sig. Det är inte det att jag är sur eller besviken. Inte just nu. Men jag känner att jag fått lite klarhet om vem som är vem i mitt liv och det underlättar, för jag hatar som sagt att inte veta vart jag står i förhållande till andra. Jag vill veta vart jag har dem och vart de finns i mitt liv.
Och jag känner att jag på sistone fått lära om vem som har förståelse för mitt livs schema. Hur det ser ut med två små barn och jobb och respekterar det och kan tänka sig att göra planer utefter det eftersom de kanske har mer möjlighet att göra så än mig. Exempelvis kanske träffas hemma hos mig istället eftersom mina kids sover hemma.
Och de vänner som förstår att "hey, det måste nog vara jobbigt för Maddi med alla dessa sjukhusbesök och inte veta vad som är fel sen plötsligt ska hon bli opererad, jag ska nog ta och ringa upp henne och snacka lite, eller kanske till och med hälsa på".
Vänner som med eget initiativ kommer till mig utan att förutsätta en jävla massa och komma med undanflykter eller förklaringar om att "jo jag tänkte göra/säga det men.." Vaddå men? Fuck ditt men. Säg hellre ingenting alls.  

TOPPLISTA
Och en plats i mitt liv, min umgängeskrets och i min lista av nära-vänner, är inte beständig. Den får bytas ut då och då. Och jag är just nu mitt uppe i att byta ut och om-rangordna min topplista. Vänner som låg högt förr trillar ner på listan och en nykomling kan komma att toppa listan. I just mitt liv numera är det en gammal goding som snabbt jobbat sig upp till första plats på ganska kort tid.

Hoppas det inte blev för diffust för er utan att ni kan försöka förstå utan att vrida och vända det till någnting det inte är, som ni/vi kvinnor är så jävla bra på att göra.

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Lotta skriver:

  *hart* *love* *blomma* *yay* *hej* *kjerlek* *cheer* *rock* *clap* *studs* *haha* *tihi* :P *note* ;) *hah* *hart* :*

 2. missmaddis skriver:

  @Lotta: Well spoken. Säker på att fdu fick med allt du ville ha sagt? ;)

 3. Jessica skriver:

  Ja, vad ska man säga…. Det är tråkigt när vännerna inte kan förstå. Det sker ofta. Sen är det ibland svårt för en som inga barn har att förstå ens pressade schema. Det vet jag av erfarenhet att jag haft svårt att förstå innan men det börjar bankas in i min tröga skalle *haha*

 4. Anna skriver:

  Ja det är trist det där med vänner men jag har lärt mig det att man får ibland värdera om sina vänner. Saker och ting händer ju i liver både för än själv och för sina vänner. Man kanske tex växer ifrån varandra.. Men men sånt är livet. *kjerlek* *studs*

 5. Ellen skriver:

  *ler* Jag är mer än ÖVERTYGAD om att Lotta toppar o det ska hon o du bara ha ;-) Ha en underbar kväll :-D *blomma*

 6. Jepps..
  Början, slutet och oliverna duger fint :)

 7. ninna skriver:

  ibland måste man tyvärr ”sortera” ut sina vänner spciellt dom som inte får en att må bra. Varför lägga ner tid och energi på folk som ”låtsas” vara ens vänner när dom inte kan förstå och bara finnas där när det behövs och man själv gör likadant?

  Jag håller Med ELLEN, Lotta toppar garanterat, ni verkar komplettera varandra otroligt bra *yay* *kjerlek*

 8. Sarah skriver:

  Är det inte det man har vänner till?
  Att bytas ut med jämna mellanrum?
  För vem står ut med en o samma person för länge?

  Nä, mest skämt o lite allvar,
  jag tror på det att de riktiga vännerna,
  det är de som är där när man minst anar det,
  även om man inte träffast på evigheter.
  De som man kan famna om och känna att det var ju i går, när sanningen snarare är månader sen.

 9. Dizzy skriver:

  Jag håller med dig med. Låt de blir sura För du andra topplistan lite då och då. Det måste man. Alla gör det men vågar nog inte säga något. Kram gumman

 10. Maria Malmgren skriver:

  hihi.. alla ovan säger det såå bra.. jag tror lotta är nr 1.;)hihi…, du ligger i alla fall top fem på min lista ..;) men i vilken ordning avslöjar jag inte.. KRAM *blomma*

 11. Therese Anerland skriver:

  Tror att Lotta ligger nr1..

 12. Hej du..
  Omvärdera, höra av sig, vem är vän.. vem är inte vän.
  Ett sms ibland.
  Nåt jag lärt mig är att folk är väldigt bekväma.
  Man ska gärna komma dit men det är ganska sällan de själv kommer förbi.
  Man ska ringa o höra av sig, men det är ganska sällan de själva hör av sig.
  Jag kanske tar folk för givet, kanske inte.
  För min del tycker jag att vill man ha så får man ge.

  Hoppas du mår bättre och att solen stiger upp än en dag.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com