missmaddis.com polisanmäld?

Jag hade knappt hunnit till jobb idag förrän det ringde i butiken och det var ett samtal till mig. Privat samtal. Det är sallan om någonsin det är privata telefonsamtal till mig på jobb, inte ens min mamma som ser om mina barn ringer dit om det verkligen inte är AKUT.

Mannen som ringde mig, hade ett ärende om min blogg. "I din blogg har du publicerat ett personummer och det är olagligt". Jag kan inte minnas att  jag har skrivit någons personnummer någonstans, inte ens mitt eget hela 10-siffriga nummer. Jag vet att det är oagligt, och inte bara det, jag vet att det är oetiskt likaså.

Han förklarade att det publicerats en kommentar till mitt inlägg om jakten på nätpedofiler och eftersom det är jag som är ansvarig utgivare utav missmaddis.com så är det därmed jag som är ansvarig för publiceringen utav det personnummret. Jag har faktiskt inte tänkt på det, när jag skummade igenom de kommentarerna.

Vidare upplyste han  mig att han varit i kontakt med polisen och han var på väg att polisanmäla mig men hans hustru tyckte att han skulle ta kontakt med mig först eftersom jag är ensamstående med två barn. Det är jag förvisso tacksam för eftersom jag inte ens reflekterat över kommentarerna som slinkit förbi.Tänk att bli polisanmäld för någonting man inte visste man gjort olagligt..?!

Kommentarerna som satte mig i knipa – med namn, personnummert & målnummer censurerat.:

 • Hasse Öhman säger:
  March 9th, 2008 at 2:18 am
  Min dotter som är 11 år har blivit utsatt för pedofilen ***,  ******-**** dömd till 2 år i fängelse plus ynkliga 75000 för kränkning .Ålagaren tycker att det är tillräckligt trots att han gjort det 4 gr mÅL NR * ***-** För den som vill ta del av domen som är offentlig handling .

 • Hasse Öhman säger:
  March 9th, 2008 at 2:28 am

  Ytterligare en person har förgripit sig på min dotter . Den personens namn kommer också jag offentligöra så fort han är dömd.

 • Hasse Öhman säger:
  March 9th, 2008 at 2:39 am

  Mitt idigare inlägg föll tydligen bort. Min dotter som är 11 år har blivit väldtagen och sexuellt utnyttjad av ***, ******-**** Mål * ***-** finns att hämta i Stockholms tingsrätt för den som vill veta mer.

 • Hasse Öhman säger:
  March 9th, 2008 at 2:54 am

  Jag tror att om man offentliggör namnen på dessa svin så kommer många att akta sig väldigt noga för att fastna i det nät av polisens internetspaning som pågår med större intensitet än någon anar.Nu tror jag många pedofiler kommer att sova sämre om nätterna om de läser det jag skrivit här.

Så Hasse Öhman, tänkte du på det när du la den kommentaren, att det är jag som får ta straffet för DIN yttrandefrihet? Tack för den, Hasse Öhman. Med all respekt för er traumatiska situation; Jag kan förstå din frustration och desperation som far till ett förgripet barn men det finns rätt plats & rätt tid för den fighten och det är inte i en personlig blogg på internet där någon annan får sona för vad du gör fel. För det är faktiskt olagligt.
Att många pedofiler kommer sova sämre om nätterna efter att ha läst dina kommentarer i en privat blogg tvivlar jag på, nog för att jag har mellan 300-400 unika besökare om dagen men jag tvivlar på att majoriteten av dem är pedofiler.

Vidare vill jag påpeka till mannen som ringde mig idag att jag INTE uppskattar att bli kontaktad på min arbetsplats. Det var väldigt opassande då det finns möjligheter att kontakta mig via min hemsida.

Du gillar kanske också...

20 svar

 1. Fotograf skriver:

  Räcker det inte att enbart hänvisa till domen? Står inte allt där man vill veta i så fall?

 2. Jessica skriver:

  Herrejisses… Tur du sa det, ska verkligen lägga det på minnet. Tänk att bli polisanmäld för något en annan människa skriva :S …. Tur att han hörde av sig först men ja, väldigt opassande på jobbet

 3. Anna skriver:

  Ojdå där ser man.. Det kan ju verkligen va sånt som man inte tänker på..

 4. Sarah skriver:

  Ojdå :-(
  Trist och väldigt konstigt att du ska få för det, när du är oskyldig.
  Låter konstigt…

 5. Felicia skriver:

  Amen lägg av . Då börjar man undra hur den här killen som ringde dig var relaterad till den vars personnr var omnämt.
  Dessutom hade du inte fått ett skit för d.
  Det är personen som skrev ut det som hade fått ta fighten.
  Sådetså

 6. Nelin skriver:

  Helt klart knepig situation, trist att du ska hamna emellan faktiskt. Hoppas att det löser sig :)
  Sen, att publicera målnumret som ändå är del av en offentlig handling? Är det olagligt?

 7. Martina skriver:

  oooh det där var lite äckligt.. Inget trevligt samtal alls.

  Undrar som Felicia med, vad för relation personen som ringde dig hade för relation till den åtalade..

 8. Jana skriver:

  Jag trodde faktiskt att mer eller mindre varenda (vuxen) bloggare hade det där i åtanke. Allt som publiceras, inklusive alla kommentarer som sagt, är bloggarens ansvar. Det är ju därför som man bör välja att godkänna kommentarerna innan de hamnar på bloggen – i fall man inte har full koll från början.

  Mitt råd är att lusläsa dem och eventuellt rensa…

 9. Therese Anerland skriver:

  Det där lät ju inte det minsta kul alls. Är det då meningen att du ska lusläsa allt som andra skriver/kommenterar på din blogg konstant?

 10. Hanna skriver:

  Uch, illa om det hade gått så långt som till polisanmälning. Och ännu värre att få samtalet på jobbet, =/
  tur i alla fall att du blev uppmärksammad på det hela..

 11. therre skriver:

  Gör så du måste godkänna alla kommentarer, då har du lättare att hålla koll på dem. Själv kör jag så att de som inte kommenterat tidigare måste bli godkända först, kolla upp det där i din WP.

 12. Maria Malmgren skriver:

  ohh skit pommes frites!håler med therre ..så slipper du att det finns kommentarer som slinker emellan som kan straffa dig istället ..samt du kan sålla ut så det inte finns med reklam och dyl. kram på dig..

  Maria

 13. Linda skriver:

  Usch vad obehagligt!
  Min tanke när det kommer till dessa ODJUR.
  Är att skaffa hårdare lagar, men framför allt lagar som gör att vi kan skydda våra barn bättre oerhört mycket bättre än i dag!!!
  Jag menar,skulle det flytta in ett sånt monster i mitt kvarter! så vill och SKA jag vet det!!

 14. sophy skriver:

  att folk bara orkar att sitta o anmäla andra för sånt här *suck*

 15. Sandra skriver:

  Usch vad läskigt att bli kontaktad så där, tänk att vissa inte har bättre saker för sig än att hålla på med polisanmälningar o dyl….

 16. Marie skriver:

  Det var ju schysst att han ringde först, men det var ganska klumpigt också. Vem tänker på att anmäla en sån sak som man hittar i någons blogg? Det kanske var han som hade det personnumret helt enkelt…? Men i vilket fall som helst så har vissa för mycket fritid.

 17. Otäckt, minst sagt. Borde ju vara den där Hasses ansvar det hela. Men vad jag inte förstår då jag läser kommentarerna till detta inlägg är att folk undrar om du måste lusläsa varje kommentar du får. Alltså, gör du inte det? Jag menar det är ju ingen vits och inte så kul att skriva en kommentar som du kanske inte ens läser…? Kram!

 18. Jo, glömde en sak. Det var säkert pedofilen själv du pratade med. Han hade säkert suttit o googlat sitt namn. Läskigt om det var så :-s Sköt om dig, kramar

 19. Tale skriver:

  We’ve had a cpouple of cases in Norway where people have been fined for things others have written in their blog. So you got to make sure you read all your comments and remove any that isn’t okay.

  …..But don’t you remove mine, I tell you! ;-)

  I think it’s a tricky thing this question of whos responsible for thing written on the net. Of course the one who writes it is responsible. But I can also see why there are ruels that make the sites owner responsible too. It would otherwise be far too easy to write a lot of bad stuff under a false name and just keep it on your site. But of course there will also be a lot of cases where its unfair to blame the owner. Not easy….

 20. Pontus skriver:

  Hej

  Jag påpekade det på din tråd efter att Hasse Ö skrivit det och uppmande han i tråden att ta bort sina inlägg.
  Hoppas verkligen inte du behöver ta skit för detta.
  Om jag får dryfta en liten tanke i sammanhanget, så känns inte Hasse Ö´s inlägg så äkta. Detta är en djupt subjektiv reflektion. Men jag har svårt att tänka mig att jag, om någon förgrep sig på mitt barn, skulle uppmana folk på nätet att kvittera ut domen.
  Som sagt en spekulation från min sida. är det som jag misstänker är det ännu tråkigare att utsätta dig som han gjort.

  Jag hoppas om du nu blivit anmäld, att du slipper lida för detta.

Lämna en kommentar!