ante omnis mea familia

Mitt körkort – SE UPP!

Nu har jag fått låna körkortsböcker av min väninna. Jag har bestämt mig för att göra mitt bästa att ta körkort detta året, som sagt. Och som jag bevisat många gånger om – när jag väl bestämt mig, GÖR jag det. Jag kommer inte med tomma löften och mina hot är lika hållbara.

övningskör

Jag BEHÖVER ett körkort. Jag vill att mina barn ska kunna uppleva sommarland, Zoo och andra roliga aktiviteter. Jag vill kunna storhandla utan att jaga runt bland mina vänner. Jag vill kunna köra till IKEA om det behövs, köra mamma & pappa till ställen de behöver åka. Jag vill åka till Ullared fler gånger och jag vill kunna köra till jobb och från jobb och komma hem till mina barn tidigare istället för att vänta på bussen i 40 löjliga minuter. Kort & gott – jag är trött på att vara beroende av andra. Jag är SJÄLVSTÄNDIG. Eller ja, jag ska bli ÄNNU MER självständig!

Kruxet med detta löftet är framförallt den ekonomiska biten. Viljan och motivationen har jag, men inte alltid den summa pengar som det kanske krävs. Men min plan är inspirerad av min goda vän Björn. Vi satt och pratade och jag nämnde att jag vill ta körkort och han gav mig tips och råd. Jag lånade böckerna av min väninna och min idé är att dela upp körkortet i två. Jag ska plugga som en idiot nu, ta teorin och när jag klarat den har jag ett år på mig att ta körkortet – övningsköra, köra upp osv. Under tiden som jag nu pluggar ska jag se om jag kan lägga undan lite och i framtida presenter ska jag såklart önska mig något relaterat till mitt körkoer. Kanske skulle öppna ett konto där alla mina läsare bidrar med en slant. Haha, neh det vore inte direkt självständigt, eller hur.
Men det är smartare att göra på detta sättet än att ta på sig allt på en gång, särskilt om man som mig, har teflonminne och är KASS på att plugga.

So wish me luck & håll dig inomhus.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

19 tankar om “Mitt körkort – SE UPP!”

%d bloggare gillar detta: