Mitt liv som dramaqueen

Mitt ex, aka Dickhead, kallade mig ofta och gör det fortfarande för drama queen. Och ganska nyligen har hans sekt uttökats med människor som håller med honom. Jag är först med att sälla de marker och stå för det – JAG ÄR EN DRAMA QUEEN. Drama Queen galore – utan dess like.
Men inte alls på samma sätt som min enfaldiga förre detta påstår. Det är inte som han tycker – att jag dramatiserar (läs: överdriver) utan faktiskt att mitt liv har alltid varit och är fortfarande enormt dramatiskt. Han tror att jag överdriver sanningen – därav dramatiken. Men han om någon borde veta bättre…

När man läser om min barndom och mitt förflutna så lyser dramatiken igenom. Det var dramatiskt – för mig, och jag har inga problem med att sätta ord på det och i bästa mån möjliga få mina läsare att förstå hur det låg till. Jag återberättar en sanning och min faktabaserade text efterföljs av min reaktion och mina känslor om den faktan. Han var inte delaktig i min barndom och vet inte just hur dramatiskt det var. Ingen av er vet mer än det ni har läst och hört. Alla får avgöra själva huruvida ni tycker det var dramatiskt eller inte.

Däremot var han delaktig i mitt första barns födelse. När jag skrev om det fick jag känslan av att det uppfattades som dramatiskt av läsarna, precis som jag upplevde det dramatiskt. Just efter att jag hade krystat fram en bebis på 2500 gram började jag blöda. Oförklarligt och ostoppligt pumpade min kropp ut blodet som sakta tömde min kropp och jag kunde känna hur livet lämnade rann ur mig med blodet.
Dickhead, som var där – återberättade för mig som varit medvetslös av och till att jag miste 2,4 liter blod och fick 4 blodtransfusioner. Det senaste blodtrycket de trodde de hade låg på 50/30 – pulsen fann de inte. Om inte det är dramatiskt så vetefan vad som är? Och om inte hans bekräftesle räckte har jag det även skriftligt.
En normal bloggare hade skrivit: Jag blödde mycket.
Undertecknad skriver som ovan: Oförklarligt och ostoppligt pumpade min kropp ut blodet som sakta tömde min kropp och jag kunde känna hur livet rann ur mig med blodet.

Därav dramatiken. Sanningen är densamma trots att den är formulerad på olika sätt. Sen kan det vara så att när känslor kommer in i bilden så tycks allting alltid mer dramatiskt.
Vill du läsa om förlossningen & förblödningen, klicka här.

Jo, jag är en drama queen. Så långt tillbaka jag kan minnas har mitt liv varit dramatiskt och när någonting händer i mitt liv så händer det ordentligt och rejält och oftast allt på en och samma gång. Om någon kan drama så är det jag. Jag minns en gång när jag som hastigast drog en resumé av mitt liv till Cindy på jobb och hennes enda svar var ganska sammanfattande ”Shit.. ditt liv är som en dokusåpa..!”
Och så är det. The days of our lives – släng dig i väggen.

Så ja, jag är en drama queen och har insett att detta är den livsväg som valdes åt mig –  mitt livs-tema. jag har förlikat mig med tanken och accepterat det och öppnar famnen för all intressant erfarenhet jag kommer erhålla under årens lopp, jag känner mig förberedd på det värsta tack vare min bakgrund och känner mig stolt att vara utvald för just mitt liv.

Jag behöver inte överdriva för att mitt liv ska verka dramatiskt – det är det ändå.
Jag behöver inte ljuga om saker som har hänt – det är dramatiskt ändå.
Jag behöver inte vrida & vända på någonting – dramatiken finns här redan…

… i mitt liv som Drama Queen.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Tale skriver:

  Drama Queen is good! It gives us lots and lots of interesting things to read about! And coulorfull language and description makes thing a lot more fun to read than a moderat ”I was bleading alot”

  Lies on the other hand is not good!
  We want the whole, full truth and nothing but the truth!
  But thrut is not s square object. One situation can give thousands of truths. We all have our own way at looking at life, so one situation may fell very dramatic to one and quite everyday-like to another.

  I would guess though that not many people would have described your life as boring…

 2. Anna skriver:

  Men du jag vet inte om jag håller med dig.. När jag hör ordet Drama Queen så förknippar jag det med någon som medvetet skapar drama i sitt liv för att få uppmärksamhet och det tycker jag inte stämmer in på dig.. Du har ju inte gjort det här i ditt liv med vilja.. :) men men om du nu vill va en Drama Queen okej självklart så får du det då… ;)

 3. Kim skriver:

  Du är min dramaqueen..

  Whitetraschbitch.. ;o)

 4. Martina skriver:

  ”Oförklarligt och ostoppligt pumpade min kropp ut blodet som sakta tömde min kropp och jag kunde känna hur livet rann ur mig med blodet.”

  Det är här det kommer fram vilka som e vanliga människor och vilka som borde bli författare och kan skriva för att intressera människor… :D

 5. Ninna skriver:

  hmm vet inte varför men när jag tänker på drama queen så går mina tankar automatiskt till människor som tex victoria silvstedt, Carolina Gynning o allt vad dom heter som verkligen gör allt för att skapa dramatik. Så ser inte jag på dig, du har ju inte själv valt din dramatik utan det är ju sådant som hänt utan att man egentligen velat det….eller har jag helt fel?

 6. Jenny skriver:

  Det är de som gör dig så bra på att skriva. Du använder målande ord, så att man kan se allt framför sig.

 7. Jessica skriver:

  Du är inte ett skit dramaquenn i mina ögon. För du står inte för de kriterier en dramaquenn har. Dock en drottning :)

 1. 18 januari, 2008

  […] missmaddis skrev om dramatiken i Livet … varför skall vissa människor ha drama i […]

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.