ante omnis mea familia

Mitt nya samvete

Efter helgens något ovana aktiviteter var det med en smärre ansträngning jag fick kliva ur sänge i morse. Det värkte så det kändes i muskler jag inte visste jag hade. När jag lämnade barnen upptäckte jag hur jobbigt det egentligen är att gå i trappor. Varför finns det ingen jävla hiss i mitt trevåningshus, jag bor för fan på andra våningen och lite plåga är det allt.. när man är öm.

Jag smsade med Lotta igår och hon har tagit på sig rollen att vara mitt samvete. Tydligen – på något vänster – har jag tappat mitt eget. Mitt eget goda omdöme, mitt eget samvete. Mitt eget förnuft emellanåt. Så Lotta tog sig an rollen och hon är väl också ett jävla samvete. Hon är äckligt ärlig om sina åsikter och skäms inte ett dugg att kalla mig det ena än det andra (det som jag egentligen redan vet om själv) och jag älskar henne för det.

Det sägs att man lär av sina misstag och visst är det sant. Men ibland måste man göra samma misstag mer än en gång för att verkligen FATTA poängen. Inom vissa aspekter av mitt liv är jag jävligt trögfattad och det inom de aspekter där jag brister i självuppfattning, självförtroende och allmänt sunt förnuft.  Vissa saker som jag egentligen någonstans inom mig redan vet om måste jag bevisa för mig själv igen och jag förstår inte varför. Jag vet jag talar i gåtor – deal with it.

Men huvudsaken är att jag lär mig av mina misstag denna helgen lärde jag mig en väldigt bra läxa och det är ett misstag som jag aldrig någonsin kommer göra om.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Mitt nya samvete”

%d bloggare gillar detta: