Mitt typiska vardagsschema just nu

Jag får då fan inte mycket gjort här hemma, trots att jag är hemma varje dag.
Bortsett från att Kaeli är väldigt sjuk just nu är hon även inne i en mamma-period/klängig. Hon vill helst bli underhållen av mig varje vaken sekund, vilket innebär att det finns inte mycket tid för hushållsarbete. Middagen får planeras när det är middagsdags beroendes på vad Kaeli gör och hur hon mår just den stunden.

06:45 ringer klockan varje vardagsmorgon. De senaste två nätterna har jag sovit omkring 30 minuter åt gången och vaknat av en bebis som skriker av panik eftersom hon inte får luft. Så när klockan ringer är jag långt ifrån redo för dagen.
En kopp kaffe, en cigg på balkongen och sen väcker jag killarna one-by-one.
Först lägger jag mig hos Phini och pussar honom på kinden och klappar lite på honom tills han vaknar. Vi säger godmorgon och myser i omkring fem minuter innan jag upprepar proceduren med lillbrorsan.
Sen gör jag frukost till Phini.
Jag klär på mig och fixar toalettbestyr och säger till killarna att klä på sig och när klockan är runt 07:30 väcker jag en trött bebis för att klä på henne hela kittet. Vi måste lämna killarna ju.
Pojkarna borstar tänderna sen tar de på sig ytterkläderna och vi går.
08:00 – Laaiti lämnas.
08:15 – Phini lämnas.
Kaeli och jag går hem och jag brukar ge henne en skål gröt då innan vi sätter oss och gosar i soffan ett tag.
Oftast somnar hon en stund i famnen nånstans mellan 10-11. Hon sover längre om jag ligger kvar med henne. Annars lägger jag henne i sängen och hinner ta hälften av disken under tiden hon sover en liten stund.
Klockan 13 hämtas Laaiti. Ibland går mamma och hämtar honom.
Klockan 15 hämtas Phini.
Läsläsning och fika.
Middag.
Diska (om Kaeli tillåter det)
Bada med Kaeli.
Sitta med Kaeli och underhålla henne tills hon somnar mellan 20-21 och lyssna på pojkarna som busar i badet.
Vanligtvis sover hon bättre men som sagt, de senaste nätterna..
Pojkarna nattas klockan 20. Oftast utan problem. Ibland har jag hunnit ladda tvättmaskin i samband med ett toalettbesök under dagen. Den ska hängas senast innan jag däckar.
och jag.. ibland somnar jag klockan 21 i soffan – alldeles utmattad.

Jag undrar jag, hur länge man klarar sig på 30 minuters vila i intervaller? Tredje natten utan någon direkt sömn väntar mig. Min kropp SKRIKER efter minst 8 timmars sömn på raken. Jag har glömt hur det känns att vakna när man är färdig, typ. Att vakna för att man är utvilad, att vakna av sig själv. Utan bebisskrik, utan väckarklocka.
Nu är klockan 22. Och jag ska slänga mig i sängen och passa på att blunda innan Kaeli vaknar igen och inte kan andas.

Go’natt.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Tamagal skriver:

  Be mamma komma och gosa med Kaeli en förmiddag och ta en-två timmar sömn.
  Det är GUD värt. Tro mig

 2. Martina skriver:

  KÄnner igen det där med 30 minuters intervallerna… Är mitt uppe i det där.. Dottern 2 år har ganska precis kommit in i att bara vakna 1 gång per natt och sonen..ja han vaknar minst 3 gånger per natt och aldrig samtidigt.
  Att jag sedan aldrig kan ta mig i kragen och verkligen gå och lägga mig i tid gör att jag somnar typ 1 och sedan vaknar massor och ligger vaken på natten och sedan upp ca 6-7…

 3. patruska skriver:

  meh vaddå? Får inte Laaiti någon frukost? taskigt morsan..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com